Reklama

Reklama

Hurikán

  • Velká Británie Hurricane (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Hurricane: Squadron 303 je příběh skupiny odvážných Poláků, kteří v druhé světové válce bojovali v oblacích nad Anglií, a to nejen aby udrželi Velkou Británii svobodnou od nacistů, ale také aby udrželi při životě svoji představu o vlastní svobodné zemi, která existovala ve své moderní podobě již téměř dvacet let, než byla rozdrcena čelistmi Německa a Sovětského svazu. Vyzbrojeni stíhačkou Hurricane a pod bedlivým dozorem z počátku neochotného velení  RAF svádí svůj boj za svobodu... (KIT.HL)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (57)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Priemerný II.WW-based film o medzinárodnej (ale hlavne tvorenými Poliakmi) skupine pilotov, ktorá pod vlajkou Anglicka sa pokúsi „oslabiť“ nemecké Luftwaffe. Boje vo vzduchu sú zachytené na úrovni TV filmu, takže veľkolepé akčné scény nečakajte. Charaktery jednotlivých postáv nie sú nejako rozobrané. Nepríjemne ma prekvapili fakty, ktoré sú prezentované na konci filmu – čo sa stalo s hrdinami po skončení vojne a ako s nimi zaobchádzali (nielen v UK ale aj v Poľsku). Je to veľmi smutné. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vše, co film nabízí, jsem viděl dříve a v lepším podání. 1) Skousnu nepřehledné bojové akce letadel ve vzduchu, resp. jejich počítačových animací. Skousnu i neexistující příběhovou linku. Skousnu skromný rozpočet._____ 2) Přes co se ale nepřenesu, je nedostatek šarmu a osobní charakteristiky prakticky u všech postav. Jedna jako druhá. Ponudnělý neosobitý průběh dělá z filmu zcela zapomenutelnou záležitost._____ 3) Nalákali mě můj oblíbený 33letý Iwan Rheon (Jan Zumbach zvaný Donald) a samozřejmě i 36letý Kryštof Hádek (československý pilot Josef František), ale ani oni se nijak zajímavě neprojevili._____ 4) Snad jediná duchaplnost zazněla z úst britského důstojníka: Ti Poláci nám nakonec vyhrají válku, jestliže si nedáme pozor. Na 107 minut to je dost málo. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Tak my za historii kinematografie máme dva filmy s tématem českých letců v Anglii a Poláci mají o svých pilotech hned dva filmy za rok 2018. Tento britský film je z hlediska kvality akce takové do očí bijící béčko ( zlatej Tmavomodrý svět ), ale dějově se mi to zdá o milimetr lepší než Dywizjon 303. Jednu hvězdu musím dát za Kryštofa Hádka, který zahrál Josefa Františka, který byl se 17 zásahy nejlepším spojeneckým pilotem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film je príjemnou spomienkou na staré dobré časy druhej svetovej vojny, kedy anglické dievčatá bez problémov vyfajčili východné párky a ešte to považovali celkom za exotiku. Dnes je situácia celkom iná a v diskusiách na britských fórach sa dozviete informácie ako: "Radšej by som sa stala lesbičkou, než by som sa vyspala s výchoďákom." No nech sa páči, hovorím si, veď ich chce len totálny zúfalec a pri stokilovej nadváhe musí byť aj tak fuška prehrabať sa k správnemu miestu. Priemerná Angličanka naozaj nie je Cheryl Cole. Každopádne je zaujímavé, že pod pojmom "skurvený východ" sa na britských ostrovoch myslí všetko v Európe od Nemecko napravo, hoci nikdy nevideli mapu. Evidentne, pretože taký Pakistanec, Ind a iní vzdelaní ľudia, to už nie sú východné živly, to sú umiernení misionári islamu jej kráľovského veličenstva. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Film má mnoho kladů, ale i pár záporů. Kladem je atraktivní téma, letecké souboje, postava Čecha Josefa Františka jako Kryštofa Hádka a zasloužená pocta Polákům. Zápory z atraktivního tématu by se dalo získat více. Je tu československé stíhací eso Josef František, 17 potvrzenými setřely nejúspěšnější stíhač-cizinec letecké bitvy o Británii. Ale ve filmu , byť chápu, že jde o poctu Polákům, jen průměrný pilot letky. Za to Jan Zumbach, který je tu pravda hlavním hrdinou, tak je zobrazen jako supereso i když za celou válku sestřelil jen 12 letadel. Nesedí i smrt Josefa Františka. Jsou slabé čtyři hvězdy, poslední hvězda je tak trochu z úcty k peruťi 303 a válečným veteránům. P.S. Iwana Rheona mi trochu po Hře o trůny v roli kladného hrdiny neseděl. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • Čas 1:21:00 – je velice nepravděpodobné, že by se v době probíhajícího útoku, kdy přímo nad letištěm jsou nepřátelské letouny, na zemi v klidu pohyboval pozemní personál. (Globus_Jirka)
  • Již druhý film, ve kterém si Kryštof Hádek (Josef František) zahrál jednoho z československých letců RAF během bitvy o Anglii za druhé světové války. Dříve si zahrál letce Karla Vojtíška ve filmu Tmavomodrý svět (2001). (ArsenalEagle)
  • Piloti absolvovali vzdušné souboje s nasazenými brýlemi a maskami, což ve většině filmu není a neodpovídá to tedy skutečnosti. (Globus_Jirka)

Reklama

Reklama