Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovec lidí Clint Eastwood se vydává po stopách obávaného zločince El India, který uprchnl z vězení. Jelikož největší banka na Západě je v El Pasu, je více než jasné, že jeho kroky budou směřovat právě tam... Lovec lidí Mortimer pátrá po hledaném vrahovi Callawayovi. Dopadne ho, vyinkasuje odměnu a vydává se hledat dalšího zločince. Tomu je však na stopě už jiný lovec, Monco, kterému se podaří jej dopadnout i inkasovat vypsanou odměnu. Brzy nato dojde k útěku obávaného lupiče El India z vězení. Monco i Mortimer přijíždějí do El Pasa, kde je největší banka. Oba předpokládají, že se ji El Indio po svém útěku určitě pokusí vykrást. Monco a Mortimer na sebe narazí a je z toho rvačka. Potom se však dohodnou na partnerství pokud El India dopadnou, o odměnu se rozdělí. El Indio mezitím loupež skutečně plánuje. Monco se má podle plánu pokusit proniknout do bandy jako jejich kumpán... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (569)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Není to tak dobré jako Hodný, zlý a ošklivý, ale pořád je to skvělý a nadprůměrný film. Kdo ví, třeba ve mě do té páté hvězdičky nakonec nějak dozraje, ale zatím jen solidní čtyři. Typicky Leonovské heroické charaktery, divoký západ divočejší, než jaký by vůbec mohl být, a všechno to dohromady dokonale funguje. Jen už to dokonale funguje poněkolikáté a vždy na stejném principu. Ještěže je to stále tak zábavné. Možná jsem udělal špatně, že se na slavnou Dolarovou trilogii dívám pozpátku... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Spaghetti western v nejryzejší podobě: plný drsných mužů ženoucích se za osudovou pomstou či mrzkým bohatstvím, s nabitými kolty vždy po ruce, ale jen velmi málo slovy na jazyku. Tak pomalý, že i dech se vytrácí... a tichý, tichý jako smrt. Leone na režisérské stoličce se pořád ještě trochu hledal, nepracuje příliš dobře s tvorbou a naplňováním očekávání diváka, nesvírá jeho srce vyrvané z hrudi tak jako Tenkrát na západě, ani přestřelky nejsou tak dramatické a přehledné jak by měly být... Teprve se připravoval se na své největší triumfy, ale i tak natočil film který mezi westerny patří k těm nejlepším. 8/10 ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka: Je mi tak 13-14 let a po dobrém obědě odpočívám na gauči. Taťka sleduje v telce nějáký western a já vlastně po očku tak trochu taky. Pak se ozve cinkavá melodie kapesních hodinek a ta mě uchvátí. Nejde mi z hlavy dalších deset let... PRO PÁR DOLARŮ NAVÍC je spíš příběh o Lee Van Cleefově plukovníku Mortimerovi než o Clintově hláškujícím Monkovi, ale v zásadě mají stejně prostoru. Leone zvedá laťku, rozpracovává hlavní charaktery a nabízí i kvalitnější zápletku. Moc moc dobré. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Uživ. Renton tento komentář napsal "za mě". Byť nejsem nějakým extra příznivcem žánru western, dal jsem si také tu "námahu", doplnil si filmové vzdělání a šel do této Leoneo trilogie. A výsledek? Stále NEOCHVĚJNĚ (v mé osobní Leoneo TOPCE) vede ONCE UPON A TIME IN THE WEST a hrdě třást pravicí si může s ONCE UPON A TIME IN AMERICA. Potom "dlouho nic"... The Good, the Bad and the Ugly a za těmito 3 snímky "povlávají" Pro pár dolarů navíc a s odstupem Pro hrst dolarů. POZOR, aby nedošlo k mýlce, co by za tyto "povlávající snímky" dalo 80% všech režisérů. Přesto Once upon a time in the west je pouze jeden (resp. dva - America). p.s. jestli se dá napsat o nějakém režisérovi, že to byl MISTR KONCU, potom to byl jednoznačně Leone. Nejinak je tomu i zde a právě samotný konec to u mě vytáhl na konečných 89% p.p.s. když se nad tím tak zamýšlím, tak komplexně(příběhově) se mi líbil tento snímek VÍC než opěvovaný The Good, the Bad and the Ugly. Jednoznačně přímočarejší a né tak rozvláčný. To ale neplatí o posledních 30min( tam má JEDNOZNAČNĚ poslední z trilogie navrch), proto v konečném hodnocení zůstává o fous za ním. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Takže druhý díl dolarové trilogie spaghetti-westernů zvedl kvalitu ještě o pořádný kus výše a jsem tedy zvědav na závěrečný díl, který by měl být ještě lepší. Morriconeho hudba je zase-ZASE skvělá. Herci jsou vybrání od hlavních, až po ty nejvíce vedlejší postavy naprosto dokonale. Některé scény hned po shlédnutí označím bez problému za nezapomenutelné a ani mi příliš nevadí, že jsem se k této sérii dostal takhle pozdě, protože si ji nyní pořádně užívám ;-) ()

Galerie (191)

Zajímavosti (43)

  • Sergio Leone chtěl trochu utlumit teatrální a rozšafný projev Gian Marii Volontého - podle něj se vůbec nehodil do stylu a vyznění snímku. Proto ho nechal natáčet mnohé scény stále dokola, aby ho „vyšťavil“. Následně do filmu použil až jednu z pozdějších klapek. Volonté si této taktiky samozřejmě nebyl vědom. (DaViD´82)

Reklama

Reklama