Reklama

Reklama

Boj o moc

(seriál)
  • USA Succession
Trailer 3
USA, (2018–2023), 39 h 25 min (Minutáž: 56–85 min)

Tvůrci:

Jesse Armstrong

Hrají:

Brian Cox, Jeremy Strong, Matthew Macfadyen, Sarah Snook, Kieran Culkin, Alan Ruck, Nicholas Braun, Hiam Abbass, Natalie Gold, Mary Birdsong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Rodina Royových – Logan Roy a jeho čtyři děti – řídí jeden z největších mediálních a zábavních konglomerátů na světě. Seriál Boj o moc sleduje jejich životy poté, co se stárnoucí otec rozhodne ze společnosti odstoupit a jeho potomci zvažují svou budoucnost. Drama, které se odehrává v New Yorku, zkoumá témata moci, politiky, peněz a rodiny. Logan Roy, tvrdý, vlivný a stárnoucí patriarcha, stojí v čele společnosti Waystar Royco, rodinou řízeného mezinárodního mediálního konglomerátu. Žije se svou třetí manželkou, milující a impozantní partnerkou Marciou. Kendall Roy, Loganův nejstarší syn z druhého manželství, ve firmě působí jako prezident divize a je Loganovým právoplatným nástupcem. Kendallův mladší bratr Roman Roy je Loganův upřímný a prostořeký syn, který se rád baví a ve Waystar už nadále nepracuje. Siobhan "Shiv" Royová, Loganova jediná dcera a nejmladší ze všech dětí, se snaží udělat kariéru v politice. Connor Roy, Loganův nejstarší syn a jediný potomek z prvního manželství, se pokouší vést nezávislý život v Novém Mexiku. Jakmile se Loganovy narozeniny zvrhnou v boj o moc mezi otcem a synem i mezi sourozenci samotnými, začne stoupat napětí. Royovy děti stojí před těžkým rozhodnutím poté, co vypukne spor o vedení společnosti a rodinná loajalita se začne drolit. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (97)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Ideální seriál pro ty, kteří trpí absťákem po skončení aktuální řady Billions. Succession se nese v podobném duchu, byť se mnohem více zaměřuje na rodinné třenice. Po trochu rozpačitějším začátku to nabralo neuvěřitelné obrátky. Kdo vydrží pár úvodních dílů, rozhodně neprohloupí. Mimochodem Jeremy Strong jako obvykle válí. Tuším, že druhá série už bude jedna velká jízda. 1. série - 90% ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že som bol "team Better Call Saul", po zhliadnutí tohto seriálu som pochopil, prečo práve Succession zbieral všetky možné dramatické televízne ceny posledných rokov a Saul (žiaľ) ostal ukrátený. Korporátna hra o tróny postavená na brilantne napísaných a zahraných postavách, ku ktorým si počas sledovania divák vytvorí celú škálu emócií so skvelou hudbou a neustálymi dramatickými zvratmi vedúcimi až ku parádne vypointovanému finále, to je shit show v priamom prenose, z ktorého sa tají dych. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který mě dokáže po čtyři série tahat něčím, co silně připomíná bažinu tvořenou směsí bahna, výsledného produktu kafilerie a nelegální skládkou žíravin, aniž by sklouzával do zbytečného sentimentu a patosu mě musel nutně bavit. Byla to přesně taková záležitost, u níž váhám mezi nevolností a zvráceným nadšením. No, a přestože si můj mozek nejednou "ublinknul", zvrácené nadšení zvítězilo na celé čáře. Vzhledem k povahovým vlastnostem jednotlivých postav jsem si sice za celou dobu nenašel žádnou oblíbenou figuru, ale to mi ani trochu nebránilo v tom, abych si osudy celé dysfunkční rodiny Royových dokonale užíval. / Poučení: Jak se asi žije lidem, kteří ztratí práci a v kapse jim nezbývá víc než několik miliard? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů je trošku nemastných neslaných, ale když se pomalu začnou drát na povrch všechny pokřivené charaktery, parádně si to sedne a od poloviny série se jedná o našlapanou jízdu vrcholící perfektní svatbou. Jediné, co mi chybělo, byl občas nějaký kladný charakter, o který se tady nedá zavadit. ne že bych si potrpěl na správňáky, ale přeci jen tady těch sviní bylo moc. Herecky pecka a i když seriál láká na jiná jména, pro mě je největší hvězdou Jeremy Strong. 85% ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá a ke konci už prakticky bezchybná seriálová záležitost, u které divák málokdy uhodne, jakým směrem se vydá. Výborná práce s postavami (Roman, Tom), hromada vtipných momentů a herecký koncert všech zúčastněných. Velká škoda slabé třetí série, která připomíná spíš souhrn záminek pro interakci hlavních postav, aniž by se na obrazovce dělo něco zajímavého nebo nosného. Táhnou to až 2 poslední díly. Závěrečná sezona nicméně strhující a skvěle gradující. ()

Galerie (547)

Zajímavosti (8)

  • Brian Cox (Logan Roy) navrhol urobiť Logana škótom, ale bol odmietnutý. Neskôr bol počas natáčania 1. série informovaný, že Logana zmenili na Škóta a že pochádza z rodného mesta Briana Coxa, Dundee. (belinko)

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

08.01.2024

Večer v neděli 7. ledna proběhl v kalifornských Beverly Hills 81. ročník předávání cen Zlatý glóbus. Moderátorem ceremoniálu byl komik Jo Koy a jeho přímý přenos vysílala ve Spojených státech… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

11.12.2023

V pondělí 11. prosince byly vyhlášeny nominace pro nadcházející 81. ročník slavnostního předávání Zlatých glóbů, které dosud každoročně pořádala Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (Hollywood… (více)

Reklama

Reklama