Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na pozadí epických událostí ve Francii v době občanských nepokojů se odehrává příběh Jeana Valjeana, bývalého trestance, který se nedokáže vymanit ze stínu svého minulého života. Jeho budoucnost ohrožuje jeho nemesis, chladný policista a bývalý vězeňský dozorce Javert, který je odhodlán postavit Valjeana před soud. Mezitím je Fantine, dělnice opuštěná svým bohatým milencem, nucena okolnostmi ke stále zoufalejším činům, aby se postarala o svou malou dceru. Jejich příběhy se střetnou, když v pařížských ulicích vzplane revoluční násilí a Jean Valjean musí najít cestu sebepřijetí, vykoupení a lásky. (Viasat)

(více)

Diskuze

thinkpad

thinkpad (hodnocení, recenze)

LucyW.

AI v roce 2023 to vidi jinak: 😀

V originálním románu "Bídníci" od Victora Huga je postava Javerta popisována jako bílý člověk, a to konkrétně jako Francouz. V textu se neuvádí žádné informace o jeho rasové či etnické identitě, ale vzhledem k době a kontextu, ve kterém byla kniha napsána (19. století ve Francii), je pravděpodobné, že by byl vnímán jako bílý.

NiMareQ

NiMareQ (hodnocení, recenze)

Dá se to teď shlédnout na nějaké streamovací službě? BBC One říká, že je to už nedostupné.

LucyW.

LucyW. (hodnocení, recenze)

Může mi někdo vysvětlit, kde jste přišli na to, že Javet je bílej? Protože Javert je Rom a obsadit někoho, kdo není bílý mnohem lépe zobrazuje jeho pozici mimo společnost (kterou Hugo neustále připomíná) než jakékoliv dosavadní zpracování.

na příspěvěk reagoval thinkpad

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

fabecc1222 , Zany

Černí lidé mohli získat svobodu stejně jako kdekoliv jinde. Tak i ve Francii.

Ten "Pákistánec" je rodilej Brit.

A Bídníkům s Jackamanem se to rozhodně nepodobalo - to byl teprv brak bez rýmů. :)

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Podle traileru to vypadá na docela zbytečnou sérii. Záběry jen v podstatě kopie Bídníků s Jackmanem a nebo Neesonem. Což by mi ani tak nevadilo, protože Bídníci jsou sami o sobě velmi zdařile, a určitě by mě i bavili, ale ten černej Javert, to fakt nedávám.

na příspěvěk reagoval Zany, Badmaniak

Reklama

Reklama