Reklama

Reklama

Annabelle 3

  • Česko Annabelle se vrací 3 (více)
Trailer 3

Annabelle 3 je třetím pokračováním velmi úspěšné hororové série scénáristy a producenta Jamese Wana, ve kterém se opět potkáváme s neblaze proslulou panenkou poprvé představenou ve filmu V zajetí démonů. Ed a Lorraine Warrenovi kdysi bezpečně uložili démony posedlou panenku za posvěcené sklo v místnosti s dalšími artefakty zla a přizvali kněze, aby úkryt zpečetil požehnáním. Kdo mohl ovšem tušit, že Annabelle probudí zlé duchy v blízkosti a svět zažije další děsivý útok temných sil. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (316)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje lehké (?) spoilery. Už mě unavují "super nebezpeční" duchové, kteří štěkají, ale nekoušou, a stejně tak mě unavuje promarněný potenciál Annabelle. Jako já chápu, že nemůžu čekat hromady mrtvol, když se ve filmu objeví 6 postav (přičemž 3 tvoří Nesmrtelná Rodinka), ale aby nezemřel vůbec nikdo, a aby k zastavení Annabelle stačilo přibouchnout sklo, tak to mě vážně dožralo. Že by pokus o horor pro celou rodinu? To, že se třetí "Annabelle" vydala spíše cestou "Conjuringu", jí sice prospělo (minimálně, co se atmosféry a jako struna napínavých momentů týče), ale když se o "nejlepší" momenty stará mamlasoidní polo-kluk, tak je něco špatně. Hodnocení universa od nejlepšího: C2 - A3 - A2 - C1 - A1; zbytek jsem neviděla a vzhledem k průměrnosti možná ani neuvidím. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už je to nějaký ten „pátek“, kdy jsem se poprvé seznámil s manželi Warrenovými ve filmu V zajetí démonů a o něco později i s posedlou panenkou Annabelle. Od té doby se obě tyto série dočkaly dalšího pokračování a až nyní se „spojily“ dohromady. Zatímco filmoví Ed a Lorraine na mě udělali celkem dojem a oba díly The Conjuring se mi celkem líbili, tak Annabelle na mě nikdy neudělala moc velký dojem. Jedničku považuji za velmi slabou podprůměrnou podívanou a dvojka byla jen o pověstný chlup lepší. No a ani trojka není žádný zázrak, co si budeme nebo spíše nebudeme nalhávat. Dodnes si pamatuji na větu, kterou jsem použil ve své recenzi k filmu V zajetí démonů (na svém blogu): Jenom mě trošku mrzí, že když už si dal Wan tolik práce a nenabídnul nám jen klasickou duchařinu, mohl si ještě trochu více pohrát s onou místností plnou nejrůznějších prokletých artefaktů a využít je v oné démonické scéně z domu lovců duchů… No a jako by mně chlapec jeden šikmooký vyslyšel. Opravdu hodně jsem se těšil na všechny ty prokleté a posedlé předměty – bytosti, kterak rozpoutají v domě Warrenových pořádné peklo. Jenže ono ejhle, režisér Gary Dauberman to pojal jako filmeček pro náctileté, kteří by na to jinak nemohli jít do kina a ON by tak nezinkasoval pořádné prašule ze vstupného. Čímž však nasral dost fandů hororového žánru, protože ti očekávali pořádnou duchařinu, možná i trošku té brutality, ale místo toho se větší polovinu filmu nudíte k smrti a vlastně ani nic pořádného neuvidíte. Jasně, bylo tu pár atmosférických scén (viz duch ve svatebních šatek, táta zombie, nebo úvodní cca pětiminutovka), ale to bylo v mých očích žalostně málo. Místo toho se tu až moc času řeší Boby, co nemá (nebo má) koule, kokot který sejme vlkodlaka (Ten tam dělal co?) kytarou, nebo jestli někdo vůbec přijde na narozeninovou párty. To mi bylo upřímně úplně u prdele. Náctileté děcka v kině však v pohodě žrali popcorn, popíjeli kolu a smáli se, jak je to super filmeček s nádechem snad až komedie. Sorry, ale třetí díl se mi líbil taky méně, než dvojka. Snad jen o pověstný chloupek z Převozníkova pytlíku více, než nudná jednička. Annabelle by se na to strašení měla už vysrat a zůstat navždy v té své vitríně. Jen díky starým Warrenovým a několika scénám se z toho nestal propadák tohoto roku. 40% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně velmi příjemné překvapení, které mě dokonce přimělo k zájmu o předchozí díly série, kterou jsem do té doby neznal (a která si podle mě drží velmi dobrou úroveň). Obsazení a herecké výkony sice za moc nestojí, samozřejmě nechybí nezbytná klišé, a dějově to celkově není nic, co bychom neviděli už stokrát jinde, ale osobně mě prostě bavilo na to koukat a párkrát jsem u toho slušně v kině nadskočil. Atmosféra a soundtrack nemají chybu, byť mě celou dobu strašně sralo, že celý děj je postavený na tom, že nějaká slepice vleze někam, kam je jí desetkrát zopakováno nechodit - byť se to film snaží vysvětlit jejím zájmem o kontakt s duchem mrtvého otce, osobně mě takové scenáristické berličky hrozně iritují. Jak jsem k tomu byl původně skeptický (mj. kvůli graficky ohavnému plakátu), o to víc se mi to nakonec líbilo. Stále ale tvrdím, že mi na té panence jako takové nepřijde nic strašidelného. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $27miliónovTržby USA $74,152,591Tržby Celosvetovo $228,552,591Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,233,453Tržby za predaj DVD v USA $1,837,193║ The Conjuring sérii dochádza dych a aj potenciál, je to samozrejme lepšie než suchý druhý diel ale viac než na konzumný priemer to nedosiahne. Má to dobré tempo, hlavný protagonosti tam až tam moc neprehrávajú ale týchto tipov hororov je už príliš moc na to aby to mal nejakú hlbšiu odozvu. /60%/ ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Solidní strašení, po dobré dvojce jsem čekal něco slabšího a byl jsem teda docela příjemně překvapenej. Oceňuju snahu vsadit na atmosféru a ta je budována pomalu celý film bez hlušších míst a tvůrci se téměř vyvarovali nejlacinějším lekačkám... Good. Sice jem se ani chvíli nebál ( i když jako dítě bych teda pár magi kostek vyprodukoval ), ale ani nenudil. V rámci dnešních hororů to lepší a úplně v pohodě za 6-6.5/10. Víc rozhodně čekám od Midsommar. PS: Mckenna Grace ve své roli skvělá. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Panenka Annabelle se objevila ve dvou filmech DC Comics, Aquaman (2018) a Shazam! (2019). Na oplátku se v tomto filmu objevují některé komiksové knihy DC. (KGBelik)
  • Ve filmu slyšíme skladbu „Baby Blue“ od skupiny Badfinger, známou hlavně ze seriálu Perníkový táta (od r. 2008). Tato skupina je známá i pro svůj tragický a trochu záhadný konec, kdy se její dva členové za dodnes nevyjasněných okolností oběsili. (dandy11)

Související novinky

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (více)

Pokračování Annabelle má název

Pokračování Annabelle má název

18.03.2019

Třetí díl hororového spin-offu k sérii V zajetí démonů o panence Annabelle má již oficiální název. Film vstoupí do kin pod titulem Annabelle Comes Home. Název pak odkazuje na fakt, že se třetí díl… (více)

Reklama

Reklama