Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prvý diel ma viac bavil. Príbehom, postavami a hlavne prostredím. Dvojka mi prišla slabšia, menej zaujímavá a finále tiež za moc nestalo a ani ostatné vraždy ma úplne nebavili. Michael Chaves je slabý režisér a aj jeho predošlé filmy s Conjuring universa, ktoré režíroval, radím medzi tie najslabšie kúsky (La Llorona, Conjuring 3). Napriek tejto kritike, sú tu aj svetle momenty a atmosféra je miestami celkom dobrá a o vyložene zlý film nejde. Starý dobrý Valak vie ešte postrašiť. P.S.: nezabúdajte na scénu za titulkami. 60% - 3* ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Vizuálom, atmosférou, hudbou a zvukom to bolo podstatne lepšie, ako prvá časť, ale to je tak asi všetko. Slabý pokus o vylepšenie renomé, ktorý zlyhal opäť pri réžii, ktorá určite nezahviezdila ani pri jednej časti z univerza Conjuring, ktorú mal na starosti Michael Chaves. Vyvolať dojem majstrovského hororu "ľakačkami" a "vyskakovacou" Mníškou každých 5 minút rozhodne nebol rozumný ťah a opäť to skĺzlo do roviny prvoplánových hororov. A to nevravím o scenári so zakopanými očami, na ktoré svieti červený laser. Už som prestal očakávať nejaký progres a ostanem zrejme asi iba pri prvých dvoch častiach univerza z dielne Jamesa Wana. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Jestli máte hororový žánr nakoukaný, pravděpodobně vás ve filmu nic nepřekvapí. Já jsem osobně velký strašpytel a leknu se se opravdu všeho, takže jsem si každou chvíli zakrývala oči, pravda ale je, že kvalit první Sestry snímek určitě nedosahuje. Většina děje se odehrává v dívčím internátu (který je hodně zvláštní, protože je v něm asi jenom deset chovanek, jedna učitelka, ředitelka a zahradník/údržbář) a strašení zkrátka nemá takovou atmosféru jako ve starém klášteře. Závěrečné vypořádání s démonem na mě působilo velmi uspěchaně a odbytě. Na druhou stranu mě bavily kladné postavy bojující se zlem, kterým jsem fandila a sympatizovala s nimi (to se mi u hororů často nestává). Takže jestli máte rádi Conjuring universum, určitě se podívejte. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Takové to kino strašení pro dětičky a věřím, že ani ty už se tohohle druhu hororu dneska nebojí. Atmosféru aby člověk pohledal, příběh nudný až běda. Tady už se spoléhá jen na efektivitu CGI, které však nefunguje ani zbla. Nuda, nuda, nuda. Absolutně nedokážu vzpomenout jedinou scénu, která by za to stála. Proboha, proč pořád to Conjuring ždímat, když to už pár let nestojí za nic? Vždyť už je to fakt hřích. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Sestra 2 jde ve šlépějích prvního dílu a předvádí to, co dnes znamená tradiční horor, který láká masy. Michael Chaves je z dnešní hororové stáje jeden z nejhorších režisérů a od svého prvního filmu se neposunul ani o píď. Strašení je zde nudné a nebylo by funkční ani před dobrými 15 lety. Příběhově také nijak zajímavé a jediné co funguje je koukatelná výprava a kamera, která ví, jak jednotlivé scény zabírat. Jinak je druhá Sestra naprosto zanedbatelný horor, který možná dokáže děsit mladá děvčata a diváky bez vkusu. Pro ostatní existuje řada jiných hororů, které nefungují pouze na bází laciných lekaček v temných chodbách. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Po titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (EvilMatus)
  • Ve filmu můžeme vidět obraz, na kterém je vyobrazen Valak. Stejný obraz již byl ve filmu V zajetí démonů 2 (2016). (Kejf.)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama