Reklama

Reklama

Ils

Obsahy(1)

Film je natočen podle skutečné události. Clémentine je učitelkou na francouzském gymnáziu v Bukurešti a Lucas je spisovatel. Tento páreček žije šťastně ve velkém domě, který se nachází kdesi uprostřed lesů. Jednou v noci se zcela změní jejich život. Ještě to nevědí, ale jsou pozorováni. Když nastane noc, Clémentine a Lucas zjistí, že "ONI" jsou tady... všude... také v jejich domě. Kdo jsou oni? Co chtějí? Odpovědi mohou být hrůzostrašné. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (516)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Uuuf, tak jak začít. Nejprve asi výtkami. Film je krátký a tvůrci jej mohli trochu rozvinout. De facto se odehrává naráz, během krátké chvíle. Preferuji širší rozvinutí s oddychovými momenty. To je první a zároveň poslední výtka. Jinak je Ils luxusní film, u kterého jsem se opravdu BÁL. Famózní a skvostná je práce se zvukem a s kamerou, klasické žánrové postupy jsou oproštěny od laciných lekaček, o to je pro mě atmosféra děsivější a tvůrci napínají naše nervy k prasknutí. Během několika minut na začátku si navíc oba protagonisty zamilujete. Klobouk dolů před castingem, herci jsou vybráni skvěle (narozdíl např. od hororu Temné lesy). Ale nedával bych plné hodnocení, pokud by film sázel jen na osvědčené žánrové postupy. Ty jsou vylepšeny mnoha atmosférickými jevy a nápady, které činí ze snímku hotovou noční můru a rozuzlení - kdo jsou ONI - je nejlepší možné, jaké jsem mohl čekat. Miluju temné, mysteriózní horory/thrillery, které jsou zcela UVĚŘITELNÉ a postrádají příšerky, mutanty, zombie...ne, toto není spoiler, protože ONI jsou skutečně jedineční a budí strach svou bezelstnou brutalitou. Úvodní masoš je tak trochu vtažení do děje a lákadlo, sice nejsem fanda tohoto prvku, ale tady mi přišel vyloženě geniální, protože mladá herečka zahrála strach skvěle a hlas v křoví mě totálně sejmul. Bravo, nevím u čeho jsem se bál víc, jestli u Blair Witch, nebo u Ils. A já po skončení filmu raději říkám: "Pojďte, pane, budeme si hrát." ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

teda.. jestli je pravda to, co říká na konci snímku, a tím je to, že je to celé pravda, tak se radši rozloučim s myšlenkou, že bych jednoho krásného dne adoptovala chlapečka z rumunska.... teď už si ho adoptuju maximálně na dálku a budu mu posílat čtvrtky a pastelky, aby se nenudil.. domů si ho radši neodvezu.. co kdyby si chtěl hrát?! ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zvláštní horor. První půl hodiny, se tam vůbec nic neděje, a pak to začne. Nejdřív přemýšlíte, jestli je to nadpřirozeno, nebo jestli je tam honí lidé. Mladému páru v Rumunsku do domu vniknou vetřelci. Nikdo ale neví proč, nebo o co jim jde. Pak už jsem sledujeme zběsilý útěk v noci lesem do neznáma. Ze začátku je to nuda, ale pak atmosféra zhoustne a je to vážně síla. "Pojď si hrát." ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších hororů, který jsem kdy viděl. Děsivá atmosféra plná lekaček u mě jednoznačně vítězí nad "maso-krev horory". Děj je vykreslen velmi jednoduše a až v závěru se dozvídáme, kdo že to měl chuť "hrát si". Hlavní francouzští protagonisté nijak nezklamali, spíše naopak. Opravdu výborný horor, který vás nenechá vydechnout! /// Po druhém zhlédnutí ubírám jednu hvězdičku, zas taková bomba to není. 75% ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvěle budovaná atmosféra hned od začátku snímku nažene správný pocit strachu a nevědomosti, kdo nebo co zapříčinilo následnou zápletku. Navíc se přidává pan kameraman se svou nadprůměrnou prací a dobře zvládnuté zvukové efekty. Tohle všechno funguje velice dobře, co už je ale horší je celkový příběh s pointou a nulový náznak originality. Opět vidíme, co jsme už několikrát viděli, ale naštěstí v té lepší verzi. /65%/ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Ako reklamný trik pred uvedením filmu odprezentovala oficiálna internetová stránka falošné video, kde údajná sestra stratenej Clémentine (Olivia Bonamy) prosí, aby sa jej sestra i Lucas (Michaël Cohen) vrátili v poriadku domov. (FromHell)
  • Podľa režiséra Davida Moreaua herečka Olivia Bonamy trpela klaustrofóbiou a pri scénach v tuneloch to bol jej skutočný strach zo stiesnených priestorov. (ladko)

Reklama

Reklama