Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ač patřil četař Thomas Beckett k nejlepším střelcům v armádě, byl pro svůj věk velením námořní pěchoty poslán do výslužby. Když se jednoho dne objeví u jeho dveří agent CIA s nabídkou, aby se vydal na přísně tajnou akci, neváhá ani chvíli, třebaže má pocit, že jedním z důvodů je jeho postradatelnost v případě neúspěchu. Ten pocit ještě zesílí, když je mu jako pomocník přidělen voják John Cole odsouzený k smrti za zabití důstojníka. Jejich úkolem je odstranit generála Valstoria, který je osobně odpovědný za etnické čistky. Beckett a Cole, kteří si na první pohled nepadli příliš do oka, se po vysazení setkají se Sophií, členkou místního ilegálního hnutí odporu, která je ukryje ve svém bytě. Další den stárnoucí Beckett úspěšně splní svůj úkol a společně s Colem se pokusí zmizet autobusem z oblasti prohledávané vojáky. Vojáci zastaví autobus a chtějí Američany zatknout, těm se sice podaří uprchnout, ale Cole je během honičky dopaden a odvlečen do vězení. Přestože se nemají příliš v lásce, čest Beckettovi nedovolí opustit parťáka. Obrátí se na Sophii a ta společně s partyzány naplánuje záchrannou operaci. O několik dnů později obklíčí vojenské vozidlo, které převáží Colea a jeho spoluvězně. Beckett zabije řidiče i stráže, ostatní pomohou z vozu oběma mužům. Tím druhým je politický vězeň a národní hrdina Pavel. Beckett netuší, že Coleovo zajetí bylo součástí strategie Pentagonu a plánu k mnohem významnější operaci, jejíž součástí bylo právě osvobození Pavla. (TV Nova)

(více)

Recenze (59)

Phos4rus 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Proc lidi, kteri toci vojensky film, nepozvou na nataceni aspon nejakeho vojina. Klidne i ze zakladni sluzby. Vzdyt to jsou hole nesmysly! Takhle nekvalitni becko jsem dlouho nevidel. Sice zde hraje Tom Berenger, ktereho mam rad(jako herce, samozrejmne), ale ten to svym "prkenym" hranim nezachrani. 1 hvezda pro toma, odpad pro film... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdičky jsou za Budapešť, vybuchující varburky, policejní škodovky a kupa trabantíků na silnicích. Už dlouho jsem neviděl takový šrot ve filmu, natož aby existoval v Budapešti - sice děj se odehrává na Balkáně, ale Budapešť má daleko k Jugoslávii. Jinak je to velká katastrofa co se týká triků (nejvíc jsem se nasmál při scéně ve vrtulníku), hrůza s hereckými výkony (včetně jindy dobrého Berengera) a otřesně levná výprava. S jedničkou to dokonce nemá společný ani český název, takže co říci více? ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Tom Berenger nám zestárl o devět let a jde to na něm vidět. Krize středního věku a rozdvojené vidění mluví za své. Sniper 2 je sice o něco lepší, než jeho předchůdce, ale stále se jedná o dosti podřadný film. Celkem mě pobavily Škodovky 120, jakožto nejběžnější civilní auto v Srbsku, a to i v rukou policie. Nemluvě o tom, že všude jsou maďarské nápisy a SPZ, tam se totiž natáčelo a přece si tvůrci filmu nebudou dělat námahu s takovými drobnostmi, že?! Ale asi ty Škodovky nebudou tak bezpečné, když po jakémkoliv letmém ťuknutí vybouchnou naprosto nevídaným způsobem. A taky jsem nepochopil, proč do akce v Srbsku vybrali k Beckettovi jakožto společníka negra - tomu říkám splynutí s okolím. :D ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jak o tomto video béčku může někdo napsat, že se jedná o jeden z nejnapínavějších thrillerů všech dob? Aneb když nemáte peníze, jeďte natáčet do východní Evropy s minimem herců. Asi i proto má opoziční podzemní hnutí celé tři členy! Nic na tom, že prý nejsme v Maďarsku a akci jde nenápadně vykonat jediný černoch široko daleko, ale ještě k tomu má sniperské eso dvojí vidění a chybí mu ukazováček, kterým se tiskne spoušť. Ještě, že náš milý černoušek trefí vše, vždy a za každých okolností (na rozdíl od protivníků) i bez míření kalašnikovem, nebo co to má. Zajímavé také je, že auta často československé provenience při nárazu třaskají jako dynamit. Uff, a tím jsme tady jezdili 20 let! Alespoň se dočkáme kromě mnoha totálních pitomostí také filosofování na téma válka. Prostě film, který pobaví, ale asi tak, jak to nebylo jeho záměrem. ()

mustafa odpad!

všechny recenze uživatele

Typický béčko, ale hodně strašný béčko. Ve filmu hrají herci, kteří se celý film snaží dělat vážné grimasy, ale viditelně jim to nejde. Příběh je doslova strašný a tváří se jako by měl mít nějaký hlubší smysl, já ho tedy nenašel. Věty typu: "Buďto půjdete se mnou nebo beze mě" či "Ve válce není nikdo dobrý" jsou opravdu trapné a politováníhodné. Sice jenom kritizuju, ale opravdu na tomto filmu nevidím žádný klad, možná maximálně to, že jsem viděl další film, který můžu kritizovat. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (15)

  • Americký záchranný vrtulník je polský W3A Sokol, který používá i armáda České republiky. Nikdy vsak ne ve válečných misiích, protože je spíše vhodnější jako zdravotnický vrtulník pro civilní použití. Navíc americká armáda tento typ nepoužívá. (c.tucker)
  • Použitý vrtulník SFOR je sovětský typ Mil Mi-17 "Hip". (c.tucker)
  • Řadoví vojáci ve filmu používají útočné pušky AK-74 ráže 5,45x39 mm, kdežto černě oblečená speciální jednotka je vyzbrojena lehkými německými samopaly Heckler&Koch MP5 ráže 9 mm a exportními ruskými moderními puškami AK-104 s optikou a granátometem GP-30 ráže 40 mm. (c.tucker)

Reklama

Reklama