Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele fruitbueno k tomuto seriálu (9)

Karty na stole (2005) (S10E02) 

Též se řadím k průměrnému, jako acylpyrin - nenadchlo, neuškodilo. Navíc jsem nepochopila tajemství vrchního inspektora Wheelera, ale líbila se mi ta spisovatelka (očividně jí psaní už netěšilo) a Poirot taky v poho... ()

Rodinné sídlo (2006) (S10E03) 

Poprvé v životě jsem se nejdřív podívala, kdo je vrah. Prostě to nešlo nevědět, jináč bych to nedodělala:-D ()

Čas přílivu (2006) (S10E04) 

Mlha se náhle rozplynula, mon ami, a zlo je navždy odhaleno... Poprvé jsem hned napoprvé věděla, kdo tentokrát vraždí. Mám ze sebe radost :-)) Ten Poirot, to je panečku kanón! Já nevím, jestli je mi sympatičtější ta postava, nebo ten charismatický David Suchet. Ok, kecám jak vrata, Suchet je geniální, famózní, božský a přesvědčivý neuvěřitelným způsobem. Kdo ho našel pro tuto sérii, myslím, že udělal to nejlepší na světě. ()

Smrt staré posluhovačky (2008) (S11E01) 

Poirotovi to děsně ladí s paní Oliverovou :-)) To její: Kdyby Scotland Yard řídila ženská... prostě žeru a vůbec se mi prostě líbí :-D ()

Kočka mezi holuby (2008) (S11E02) 

Neotřelé prostředí, tajemství na každém kroku, lidské charaktery jako pestrá paleta nejlepších malířů. Film staví na hereckém umu hlavních hrdinů, pečlivě budované atmosféře a na tom, že se neruší nic ze způsobů Poirotových manýrů:-) ()

Třetí dívka (2008) (S11E03) 

Obvykle klasicky boží poirotovský díl. Ten chlapík mi bude chybět... ()

Schůzka se smrtí (2008) (S11E04) 

Jestli dávám všem jiným poirotovským částím pět*, pětka Appointment with Death je prostě o třídu lepší. Ta atmosféra, lehce exotická, plná náboženství, ale taky brutálních traumat z dětství (ty kráso, když dali ten záběr z koupelny poprvé, říkala jsem si: Hm, slušná třída; když ho dali podruhé, říkala jsem si: Sakra, tak to už by stačilo; přišel podruhé, potřetí až po x-té a fuj, nic podobného ve mě na půdě HP takový dojem neudělalo, nevím proč mě napadlo srovnání s Marplovou a Cukání v palci...)a dávkou Poirota jako sakra přesně odměřený kus moudrosti a nadhledu. K tomu ten nádherně poetický konec, záhadné zmizení, rozplynutí se v dáli.. Kýč,sentimentalita? Možná. Poirot mi bude scházet. Vážně. ()

Vražda v Orient expresu (2010) (S12E03) 

V závěru jsem skoro nedýchala. Suchet jede. Jede takovým stylem, že to snad ani není možné... ()

Reklama

Reklama