Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Horor
  • Komedie

Recenze (151)

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Je to hodně těžké. Ten film je tak rozporuplný, že mi hodnocení dělá opravdu problém. Na jednu stranu vidíme snahu o poctění značky, na druhou stranu nezvládnutá vlastní invence. Bohužel postavy jsou pro mě většinou nesympatické a to v čele s Jayem Courtnym, kterému hraní prostě nejde a ještě mu scénáristé vkládají do úst opravdu uhozené repliky. Poté je tu ale Arnold, který tomu filmu prostě věří a je to znát. Celkový koncept se mi velmi líbí, ale proč to musí kazit toporné dialogy mezi Emilií a Jayem? Nechápu. Mám chuť dát filmu dvě hvězdy za popsané a další kyksy, ale zároveň čtyři za celkové uchopení látky. Jelikož je Terminátor má srdeční záležitost a v porovnání se Salvation, kterému jsem dal tři hvězdy jsem se bavil opravdu mnohem více dám čtyři. Arnold si to prostě zaslouží.

plakát

Český žurnál - Obnažený národ (2014) (epizoda) odpad!

Co je proboha toto za výplod? Keci o nesmyslech, zpomalené záběry s otravnými písničkami, pár buranů, kteří ještě bohužel dělají ve světě ostudu a to je vše. Zbytečný, nezvládnutý pokus o dokument, který o ničem nevypovídá a zaspal dobu tak o dvacet let.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Udělat z Iron Mana slátaninu a ještě za to sklízet ovace to je kumšt. Popravdě jsem na plátno zíral jako nevěřící Tomáš a nechápal kam se to železňák sakra řítí. V poslední půlhodince už mi to bylo naprosto jedno. Že měl film ukázat a možná vyvolat emoce? To ano, ale emoce nasrání provázené kroucením hlavou. Co mě tedy štvalo nejvíce SPOILER: 1) rádoby Usáma u kterého jsem se modlil, aby to nemysleli vážně což se nakonec potvrdilo. Jen doteď nechápu, jestli měl někdo na začátku věřit, že to je opravdu hrozba, nebo bylo zamýšleno, že bude ihned působit jako terorista od Mattela.2) naprosto zbytečné záchvaty "úzkosti", které udělali ze Starka spíše šaška než, že by šli do hloubky jeho emocí. 3) Naprosto zbytečná story s high tech klukem, která měla za účel bůhví co. Prostě spousta vaty a to nechutně sladké. Ne vždy funguje roubování komiksové postavy na reálný svět s "reálnými" emocemi.4) proč se postavy ve filmu chovají jako logiky zcela zbavení jedinci a nastolené zákony jednou platí a podruhé ne?5) Co to nosí rozpálení ohníčci za oblečení, že na nich neshoří?-asi nějaké high end super duper. Na filmu jsem byl s mou přítelkyní. Je zajímavé, že já mám rád více akci, než ždímání emocí apod. Moje přítelkyně přesně naopak a zklamaní jsme byly oba úplně stejně.

plakát

Konečná (2013) 

Tři hvězdy a všechny pro Árnýho jinak bych dal tak jednu. Bohužel příběh je tak stupidní až debilní, že se to nedá překousnout. Co se týká akce, tak jsme na pěkném průměru, takže opravdu jen za toho Arnolda.

plakát

Nevědomí (2013) 

Sice úplně spodních pět, ale nemám důvod je nedat. Dobrých sci-fi je jako šafránu a tohle dobré je. Naprosto mě ohromil mix zvuku a vůbec celá zvuková stránka filmu. Takový nářez jsem dlouho nezažil. O hereckých výkonech není nutné polemizovat, jelikož jsou precizní stejně jako vizuál filmu.Ano zvrat je sice očekávatelný, ale tento film si na šestý smysl opravdu nehraje a rýpat se v kravinách typu kolísající tempo opravdu nehodlám.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Toto, že je restart Spidermana? Vždyť je to ukrutná nuda, stejně jako Spiderman 3. Naprosto bez invence, dobrých nápadů a s nejdementnějším záporákem vůbec. Jestli má tohoto vzniknout celá trilogie tak potěš koště.

plakát

Zelený sršeň (2011) 

Perfektně zpracovaná oddychovka, která je plná humoru a pekelně odsýpá. Svojí originalitou bych tento film přirovnal ke KICK ASS.

plakát

Total Recall (2012) 

Už dlouhou dobu jsem měl absťák po něčem takovém. Spolu s Prometheem konečně nějaká potrava pro můj prázdný Sci-fi žaludek. Kašlu na to, že to není tak dobré jako předloha - to jako někdo opravdu čekal? Myslím, že to může fungovat jako samostatný film. Ano scénář není veledílo, ale všechno krásně funguje a podívaná je to úžasná. Naopak jsem rád, že autoři jenom neopisují z původního filmu, ale mají svůj přístup.

plakát

Transformers 3 (2011) 

Divák je nevděčné zvíře. To za co jedničce dával čtyři a pět hvězd - tzn. koulervoucí akce a neskutečné efekty už v druhém a třetím díle jaksi nestačí. Vše se totiž trošku okoukalo, souboje už najednou nejsou tak koulervoucí, efekty už také všichni známe a už nám nepřipadají tak WOW a celé je to vůbec takové nějaké stejné. Ano, to je holt osud filmů, které stojí jen na pozlátku triků a efektů a více jak jeden díl prostě nesnesou. Trochu se bojím, že podobně dopadne i AVATAR s dalšími díly. Ten tvoří také pouze pozlátko, které se velmi rychle ošoupe.

plakát

Dallas (2012) (seriál) 

Nový Dallas jsem sledoval především díky své drahé polovičce a než jsem viděl první díl byl jsem značně skeptický. A asi neprávem. Je pravda že ač to tak tvůrci nezamýšleli vše táhne stará garda a mladí herci jim pouze přizvukují. A to je dobře. To dělá z tohoto seriálu velmi zábavnou podívanou. Nostalgie z něj přímo stříká a myslím, že právě odpůrci původního Dallasu by byly nejvíce překvapeni.