Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (19)

plakát

Keith (2008) 

Až na tu hudbu.

plakát

4 měsíce, 3 týdny a 2 dny (2007) 

Velice silný filmový zážitek. Pokud je film Hunger znám pro svůj nejdelší dialogový záběr (17 minut), tento rumunský film ho válcuje, protože je tímto stylem natočen celý. Nepředstavitelně precizní dílo, které stálo tvůrce ohromný kus práce. Krásný evropský film. Opět se ukazuje, že tvorba "Starého kontinentu" je zkrátka vyspělejší, než americké výbuchy, střílení a svaly. P. S. Film je navíc dokonalým protiargumentem demonstrantům za zákaz interupce.

plakát

Zrození šampióna (2009) 

Americky nablýskaná ubohost toho nejtvrdšího kalibru. Postavy jsou samy se sebou v absolutním rozporu, stejně tak jako logika celého filmu. Materialisticky zaměřená vyšperkovaná panička / milující a empatická žena, která celý život dělá vše jen pro druhé; bývalý vrcholový sportovec, podnikatel a multimilionář / "americký" pohodář a vtipálek - tatínek, který má vždy dostatek času na svou rodinku a dětičky jak bílé, tak i ty adoptivní - černé, a jejich zápasy. Tento mimořádně špatný film lže sám sobě do očí, copak to nevidíte! Za co tolik vysokých hodnocení!? Pro mne jednoznačné varování, před jakýmy filmy se mít na pozoru!

plakát

Po svatbě (2006) 

Nepopsatelnej filmovej zážitek. Dokonalost ve svém žánru.

plakát

Drsný časy (2005) 

Není jednoduché poutavě natočit film bez zajímavé, pevně dané dějové linie. Filmy "o ničem" jako např. "Strach a hnus v LA" jsou pro režii i herce velice nevděčným tématem. Musí dohromady přidat ještě něco navíc, aby se divák nenudil. Ayerovi se to povedlo. Většina komentářů a hodnocení se bohužel blíží průměru, ale můj názor je jiný. Postava Jima byla skvěle vykreslena a měla hloubku. Rozpolcená osobnost poznamenaná traumatem, která už na nic nehledí a jede bez zábran na plno, ať už se to týká čehokoliv. Mike je poměrně spořádaný kluk, stále však silně ovlivněn dlouholetým kamarádstvím s Jimem, jehož vlivu se i přes změnu chování jen těžko brání. Nechává se jím strhnout jak "tenkrát", pomalu si však uvědomuje, že tentokrát to může mít již vážnější následky. Místy může film působit nudně, ale pro mě je sympatické to, že vybočuje z mainstreamu a je z něho cítit hodně reality vycházející z osobních zkušeností scénáristy/režiséra. Za 5.

plakát

Čch' pi (2008) 

Na hranici současných filmových možností natočený válečný historický film. Mám ale pocit, že 90% času celého filmu vyplňovaly pouze válečné vřavy a bojové scény, což se mi chvílemi zdálo až moc. Kdyby byl příběh více prošpekován dějovostí (což by bylo jistě příjemnější i pro publikum něžného pohlaví), vůbec bych se nezlobil. Navíc by pak bojové scény byly o to působivější. Každopádně, technicky je film natočen dokonale. Režie a kamera je skutečně na hranici možností a počítačové triky působí věrohodně. Již za ten záběr letící holubice jsem měl nutkání dát 5, ale přecejenom, 4 hvězdičky mi přijdou adekvátnější.

plakát

The Rage (2007) 

Takhle už jsem se dlouho nepobavil. Díval jsem se s bratrem, který má pro tyhle "pecky" slabost a chvílema jsme oba brečeli smíchy. Tenhle film je špičkou ve svém céčkovém žánru "horor/komedie". Prostě omletá báchorka o šíleném vědci, který chce zničit svět! Jóóó.

plakát

Předčítač (2008) 

Skvěle zvolené téma z moderné historie, které často neprávem ustupuje do pozadí před silnějšími, zároveň však ohranějšími příběhy z válečného období. Je vidět, že doba poválečného Německa má se svou příchutí viny stále co nabídnout. Opět se neohlížím na ostatní komentáře a hodnotím podle sebe: první polovina mi vůbec nepřišla zdlouhavá a odvážné scény Winsletové nijak zbytečné ani nevhodné vzhedem k její "již stárnoucí nedokonalé postavě." Naopak, to, že se známá herečka dokáže ve svých 34 letech takhle suveréním způsobem pro film "obětovat", si zaslouží obdiv.Navíc to bylo natočeno komorním způsobem a s citem. Před celým hereckým projevem Winsletové smekám, v poslední době rozhodně nejlepší ženský herecký výkon vůbec. Citelná anglická režie a německá koprodukce film příjemně evropsky okořenily. Příběh příjemně plynul, hudba hezky notovala, herci přesvědčivě hráli, emoce fungovaly a ňáké to zamyšleníčko se také dostavilo. Co chci víc? Nic. Uděluji plný počet.

plakát

Odpor (2008) 

Na vzdory mnohým negativním kritikám si stojím pevně za svým: i přes typicky americkým způsobem přehnané scény (zejména záchrana Židů v poslední chvíli ve scéně s tankem) a s tím související "drobné chybky" (po tak dlouhém boji na louce skoro žádní padlí na židovské straně), pro mě byl film po celé 2h nečekaně silnou emocionální smrští. A o čem jiném pak má být umění? Nevím, čím to přesně bylo (možná dlouhodobým zájmem o historii), ale nenudil jsem se ani chvíli. Do děje jsem se ponořil s lehkostí a stále dokola slzel jako malej smrad. Neustále jsem narážel na mnoho věcí, nad kterými je možné se zamýšlet (spor obou bratrů kvůli přijatelné míře lidskosti v jejich situaci apod.) A ta hudba!!! Je vidět, že téma holocaustu je stále sázka na jistotu. Prsotě to funguje. Myslím si, že film je neprávem velmi podceňován a shazován. V mém případě účel splněn. Nezbývá než zatleskat a udělit plný počet.