Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (100)

plakát

Panenka Jane (2014) (seriál) 

Prvni serie me bavila. Je to vtipne, je to svizne, je to jine... jako velmi vtipne utvorena sebeironicka reflexe vsech argetinskych a venezuelskych telenovel. Navic hlavni protagonistka je fakt sympaticka. Sedlo mi to... Druha serie uz byla trochu "meh"... a treti jsem ani nedokoukala... meh... proste ne kazdy napad dokaze utahnout vic jak dve serie...

plakát

Lucy (2014) 

Zajímavé téma, ale tak tuctově zpracované a nekonzistentní. Opět film, který přetéká násilím, které asi z pohledu autora bylo nutné, mě však vůbec nesedlo. Chápu, že je populární ukazovat, jak je dnešní svět zkažený a že v podstatě směřujeme do pr... ale čekala bych, že když člověk dosáhne absolutního poznání pravdy o smyslu života a prohlédne "matrix", přestane se v té chvíli ohánět zbraněmi a střílet nazdařbůh okolo sebe. Film byl v podstatě zklamáním. Byly tam zajímavé momenty, o filmu jsem i nějakou dobu po shlédnutí přemýšlela...nicméně hlavní myšlenka mi buď unikla (konec byl dost abstraktní a prostě podivný) nebo jsem se s ní nedokázala ztotožnit. Opravdu si Luc Besson myslí, že lidskost je v podstatě projevem nevědomosti? Těch pár hvězdiček dávám za herecké obsazení. Morgana Freemana mám ráda a Scarlett Johansson byla v první půli filmu fakt přesvědčivá.

plakát

Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) 

Tak tohle byla hodně smutná podívaná. Hvězdička jako obdiv za to, že tam Bolek Polívka opravdu dostal skoro všechny původní herce a ještě nějaké navíc. Jinak mi to přišlo celé fakt zbytečné. I ten čas, který jsem s filmem strávila.

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Skandinávský Forest Gump? ... Více mrtvol, drnější humor a krásné scenérie ze Švédska...žiju ve Finsku, a tak třeba scéna "kdyby mě někdo hledal, jdu se vykoupat...", obzvláště pobavila. Doporučuju i těm, co četli knihu. A taky milovníkům Akiho Kaurismäkiho. Občas mi to připomnělo jeho filmy.

plakát

Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015) 

Taková svěží akční záležitost, která nezarmoutí, ani ničím výjimečným nepřekvapí. Super akční scény, jemný humor, trocha romantiky, hezcí chlapi (i ženské)... Skvělý soundtrack! Rande s manželem po roce a půl, film, na který jsme jsme šli, protože nic lepšího tam nebylo (ale když už máme to hlídání, tak na něco musíme jít!!) a pak jsme byli překvapení, jak se nám to líbilo.

plakát

Život Adèle (2013) 

Neuvěitelně realistické! Od začátku až do konce má člověk pocit, že tohle všechno se doopravdy stalo. Nikde se to zbytečně nezadrhává, hezky to plyne... krásný tak trochu netypicky romantický příběh. Hlavní hrdinka neuvěřitelně autentická uplně ve všem. Takovou nudli u nosu jsem snad ještě ve filmu neviděla. Moc se mi to líbilo a i přesto, že film trvá až obscénně dlouho, podívala bych se znovu. Jediné, co mě dost šokovalo byla syrovost erotikých scén. Jako pěkné, neříkám, že ne... ale s manželem jsme se museli několikrát ujišťovat, že se nám to samo nepřeplo na nějaky béčkový erotický film... :)

plakát

Klaun Am (1984) (seriál) 

Vzpomínky na mámu, povlečení s kytičkama a starou barevnou (!!) Teslu. Byli mi tak tři a je to jedna z mých raných vzpomínek :)

plakát

Šašek a královna (1987) 

Mé první setkání se Chantal Poulin a ž teda zapůsobila! Je krásně démonická. Bolek Polívka mě přenesl zpátky do dětství, úplně jsem si vybavila Klauna Ama. Krásně nostalgické

plakát

Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992) 

To není jen obhroublá komedie. To je nadčasová klasika, ve které se, věřím, najdou i příští generace. "Tak a teď si vás koupím všechny." Chytilová přesně věděla, co dělá.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Karty na stole (2005) (epizoda) 

tenhle díl jsem si fakt užila! skvělá zápletka. Bravurní dedukce. Jinak souhlasím s akisha. Bez toho úplného konec by se to obešlo.