Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (195)

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Tarantinova pocta Hollywoodu konce šedesátých let. Nádherný vizuál včetně hudebního doprovodu, potěšila spousta odkazů jak na dobové, tak i na předchozí autorovy filmy. Herecké výkony výborné, zejména ten Pittův. Finále nemělo chybu. Jsem příjemně překvapen! Anybody accidentally kills anybody in a fight, they go to jail. It's called manslaughter.

plakát

Svědomí (1948) 

Krejčíkovo silné psychologické drama s nádechem noiru. Snad všichni herci předvedli výborné výkony, zejména Miloš Nedbal coby přednosta pojišťovny byl skvělý. Překvapila opravdu hutná atmosféra, která mi místy připomínala Fargo. Přijde mi, že Svědomí i v dnešní době nepůsobí vůbec zastarale.

plakát

Klub miliardářů (2018) 

Začátek hodně dobrý, zhruba do poloviny mne BBC neskutečně bavil. Jak už to ve světě filmu občas bývá, v druhé půlce přišel mírný sešup dolů. Nikterak tragický, to v žádném případě, jen mít film lepší režii a asi i větší rozpočet, mohla to být slibná "konkurence" pro Scorceseho Vlka z Wall Street. 3*+

plakát

V pasti (2018) 

No tedy, Bird Box je v současné době velmi příjemným překvapením. Za mě lepší, než obdobné loni hojně diskutované Tiché místo. Napínavější, zábavnější a celkově lépe zpracované. Střídání dvou časových rovin zvládnuto dobře a film to oživilo. Mnoho scének opravdu napínavých a vyloženě slabá místa jsem nezaznamenal. Pravda, pár nelogičností jako například téměř bezproblémové běhání se zavázanýma očima po lese se objevilo, i když zrovna tuto maličkost jinak zdařilému dílu rád odpustím. ;o) Navíc se jedná o postapo, tudíž musí jít logika mnohdy (aspoň trochu) stranou. Sandra Bullock v hlavní roli také super. Kdyby by vznikalo více filmů takovéto kvality, nezlobil bych se.

plakát

I Think We're Alone Now (2018) 

Chvílemi to i vypadalo, že půjde o zajímavý snímek, nicméně vyklubalo se z toho hodně divné a nudné postapo. Děj plyne skutečně pomalu a krom pár scén se neděje v podstatě nic zajímavého. Vizuálně to není vůbec špatné, řada záběrů velmi pěkných, což potvrzuje fakt, že Reed Morano je mnohem lepší kameramanka než režisérka. 2*+

plakát

Hotel Artemis (2018) 

Díky trailerům to vypadalo docela dobře, výsledek už byl ale horší. Nevadí mi „kecací“ filmy, zde to ale nebylo moc dobře zvládnuté. Jodie Foster se snažila, mnoho platné to nebylo, ostatní herecké výkony mdlé. Většinu filmu se toho moc neděje, závěrečná akce ušla. Prostředí hotelu a situace v LA šlo využít mnohem, mnohem lépe.

plakát

Mokřina (2014) 

Skvěle napsaná i zahraná temná old school kriminálka. Atmosféra postfrankovského Španělska roku 1980 je ztvárněna na můj vkus velmi dobře. Mokřina je u nás nepříliš známé dílo, což je škoda. Pro mě příjemné překvapení.

plakát

Intacto (2001) 

Tentokrát i docela souhlasím s ostatními zdejšími komentáři, že myšlenka dobrá, provedení už horší. Po vizuální stránce povedené, některé scénky také, zbytek filmu nic moc. Kdyby měl Intacto lepší herce a režii, mohlo to dopadnout opravdu parádně. Takto jen průměr.

plakát

Království (1994) (seriál) 

Lars von Trier je génius. Hodně netradiční seriál plný prazvláštních jevů, záhad a především výborně zahraných postav odehrávající se v kodaňské nemocnici. Takto zdařilý mix hororu a komedie se snad ještě nikde jinde neobjevil, navíc parádní hutná atmosféra. Velice se mi líbily závěrečné titulky každého dílu, kde promlouval sám Trier. :) Dansk jävlar!

plakát

Ave, Caesar! (2016) 

Coenovka odehrávající se v padesátých letech ve filmařském prostředí. Ze zdejších tradičně divokých komentářů jsem se Ave Caesara „bál“ a vůbec se mi do něho nechtělo. Tentokrát měly jakž takž vypovídající hodnotu. Ano, bratři Coeni natočili mnohem lepší filmy jako třeba dokonalé Fargo nebo Tahle země není pro starý. Pokud ale toto dílo porovnáme s ostatními filmy, co v současnosti vznikají, není to ještě tak zlé. Clooney coby Caesar super. ;o)) 3*-