Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (190)

plakát

LEGO® příběh (2014) 

U stavebnic Lega se pobavím mnohem víc. Tohle byla docela velká nuda.

plakát

Ženy sobě (2011) 

Jako chlap jsem k téhle "ženské" komedii přistupoval s mírnou skepsí, ale pravdou je, že jsem se bavil prakticky od první minuty. A vydrželo to po celé dvě hodiny. S humorem je to těžké, ne každému vše sedne, ale mě tohle sedlo výborně - vtipné, svěží a chytré. Kdoví, jestli bych těch hvězd nedal pět, kdybych byl ženská.

plakát

Jedna mezi oči (2012) 

Tak možná v osmdesátých, devadesátých letech by to snad byl i lehký napdprůměr, ale dnes... Sly tu vypadá dost unaveně, což se mu asi nedá vyčítat, protože na to má jednak věk a druhák s tím, co má už za sebou i nárok. Horší však je, že tak nějak unaveně působí celý film, nevýrazně a šedivě. To nejsou přívlastky, které by měl mít film, jenž se označuje jako akční.

plakát

Svatá čtveřice (2012) 

Nu co k tomu říct? Snad jen, že Hřebejk i Viewegh jsou rok od roku stále jen horší a horší...

plakát

Hasta la vista! (2011) 

Jejim přes dvacet, jeden je téměř slepý, druhý částečně ochrnutý z důvodu nádorového onemoceně a třetí úplný paraplegik. A všichni tři jsou ještě panicové a nechtějí to tak nechat... Sympatická road-movie, která nemá vůbec nic společného s Prci, prci, prcičky, ač se někteří snaží srovnávat. Je to humorné, ale nikdy to nepřekročí hranici lacinosti a nevkusu. Humor je to sice místy černý, ale vkusný.

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Více než příjemné překvapení. Funguje tam vše, tak jak má, akce, emoce, triky, stupňující se gradace. Jistě, jsou tam i nějaké ty kiksy a nelogičnosti, ale nad tím obvykle u takového druhu filmu přimhouříte oko, protože jde hlavně o zábavu a v tomhle směru je to báječný biják.

plakát

Zběsilý útěk (2006) 

Nemožný název, film poslaný rovnou na DVD a přitom parádní stylová akční gangsterka. A z velké části natáčená v Praze, i když to patrně vůbec nepoznáte, protože se tváří, a to hodně dobře, jako New Jersey. Hlavní část filmu si pro sebe urval Paul Walker, který prakticky nesleze z plátna a je pěkně drsný, ani zdání po tom kladném slušňákovi, jakým byl v Rychle a zběsile. Ale dobře tvrďácky se předvedl i Karel Roden, i když jen ve své typické roli, kterou většinou dostává od americké produkce - mafiánský grázl z Ruska.

plakát

Vendeta (2011) 

Možná jsem o trošičku schovívavější, protože jde o český film, ale natočit docela slušný thriller, to se v našich končinách jen tak nedaří. A Vendeta je docela podařený thriller. Je tam sice pár scénaristických zádrhelů s časovými odskoky, které by se daly poskládat jinak, ale když se přimhouří jedno oko... Příběh je jinak kompaktní, vizuální stránka působivá, režisérem vyprávěčské podání promyšlené. A samozřejmě velmi poctivě odvedená práce hereckého ansámblu, na čele s Ondřejem Vetchým a Oldřichem Kaiserem.

plakát

Tyranosaurus (2011) 

Pochmurně syrový příběh o škaredých lidech ve škaredém světě. Ale když už je to hodně špatné, tak je to zároveň i signál k tomu, že může být lépe a všechno zlé je k něčemu dobré. Stačí třeba náhodou potkat nějakého jiného naprostého životního loosera, a i když jsou oba zcela odlišné povahy, tak se mohou stát sobě vzájemnou podporou.

plakát

Kovbojové a vetřelci (2011) 

Sci-fi western... čeho my se teda ještě nedočkáme. Ale chápu tvůrce, vše už bylo vymyšleno, vše už bylo natočeno, nové nápady se hledají velmi těžce. Tak se alespoň snaží o kombinaci zcela nezkombinovatelných žánrů. Tedy pokud nemá jít o parodii, protože v té lze zkombinovat prakticky vše. Kovbojové a vetřelci se však přinejmenším snaží tvářit, že o parodii nejde. No, pravdou je, že patrně příliš nepotěšili nikoho, ani příznivce westernů, ani fanoušky sci-fi, ačkoliv Harrison Ford a Daniel Craig dělali, co jen mohli. Ale na druhou stranu, pokud zrovna máte náladu na něco nenáročného, nechcete si klást logické otázky, prostě chcete vypnout, tak to není špatná volba. Stále se něco děje, akce je tam dostatek a celkem svižně to i odsýpá. Nakonec vám ty necelé dvě hodinky utečou raz dva.