Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (60)

plakát

Americký sniper (2014) 

Politicky je to z pohledu sluníčkářského Evropana, co slízává kobzovské slinty, které zaplňují veřejný prostor neuvěřitelně naivní pacifistickou močůvkou, čistě nekorektní a zlý film. Je to ale příběh, který se stal. Dobrá kompozice snažící se kopírovat vnitřní prožitek a smýšlení reálného vojáka (tak to alespoň jako civil cítím), na autentičnosti jen přidává. Tenhle film bude mít hodně odpůrců a dost možná bude srovnáván s válečnými filmy staronových červených haters. Dost možná se dokonce jednou něco změní a za tenhle komentář mě někdo bude popotahovat....každopádně zatím....God bless US!!!!!!! Díky moc, Clinte!!!

plakát

Ghoul (2015) 

Filmu samotnému bych dal tři hvězdy. Čtvrtou jsem přidal panu Jáklovi. Kdo by to byl řekl, že kaskadér bude jednou největší vizionář českého filmu. Má snahu dělat mezinárodní věci, nebojí se žánrů, kterých se ostatní čeští režiséři bojí. Navíc neangažuje Rodena, Vilhelmovou ani Geislerovou a "Idiota" Lišku! Jistě, Ghoul nebyl dokonalý, ale motiv kanibalismu na Ukrajině je stále živý a pro film velmi vhodný. V kině jsem cítil neustálé napětí a nuda to rozhodně nebyla. Kdyby bývala byla propracovanější koncovka, kdoví.....

plakát

Ztraceni na cestě (2010) 

Nevím, já jsem se tedy nepobavil. Wang Baoqiang hraje všechno na chlup stejně a je ho v Číně docela plno, což já nemám rád. Upřímně jsem nepochopil, proč tenhle film vyvolal v Číně siamofilní horečku, nicméně stalo se, byl to trhák, a dívají se na něj rádi nejen v ČLR.

plakát

Sjostry (2001) 

Moje hodnocení je čistě iracionální, prostě mám rád ruská kriminální béčka z pro mě nejzábavnějšího a nejskvělejšího období. Laciná hudba, rusky pěkné herečky, električka s dřevěnými okny........je to krásná a dobrodružná nostalgie. Plně chápu kritiky řemeslného zpracování filmu.

plakát

Klub sráčů (2000) 

Jak to, že jsem film nikdy předtím neohodnotil? Jo...vzpomínám si....byly to dobré časy a dva borci mi mluvili z duše :'

plakát

Rasputin: The Mad Monk (1966) 

Se skutečným Rasputinovým příběhem to nemělo mnoho společného, a přestože teatralita hereckých výkonů možná patřila do koloritu doby, pro dnešního diváka je sekundárně vtipná, a jinak nezajímavá. Dobrému průměrnému hodnocení filmu nerozumím.

plakát

Gádžo dilo (1997) 

Nevím, jestli jsem v poslední době viděl něco levicovějšího. Hlavní hrdina - francouzský student hledající romskou zpěvačku, má dlouhé rozcuchané vlasy, rozbité boty a vypadá jako polovina studentů filozofie na Univerzitě Palackého. Když učí prostinkou Cikánku z osady nadávat francouzsky na Le Pena, jeden si pokládá otázku, jestli to má být jako vtip, nebo je to skutečně míněno vážně. Dávám tři hvězdy, protože mám romantické filmové romství/cikánství opravdu rád. A kousek z něj alespoň v Rumunsku opravdu existuje.

plakát

Asura (2012) 

Japonci se věru nevyhýbají ontologizujícím tématům. A dělají dobře, protože jim to jde. Mnich z Asury možná je na hranici kýče, ale celkově vzato každý potřebujeme narazit na někoho takového. Dobrá animace vytvořila velmi dobrý framework pro strhující hořkou podívanou o zvláštní lásce a potřebě bytí.

plakát

Neporazitelní (2013) 

Ne příliš originální podívaná. Loni jsme viděli jeden americký film s podobným syžetem, a byl mnohem lepší. Na druhou stranu MMA je horké téma, o kterém se teď prostě mluví, píše a točí více, což je v pořádku. Kantonské prostředí se mi líbilo, pokusy o vtip byly místy vcelku zdařilé. Vyzdvihnul bych herecký výkon mladé hrdinky.