Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (66)

plakát

V pasti (2016) 

JEDEN VELKÝ SPOILER --- Špatná volba. Místy to s těma prosekávanýma dveřma, šlápotama ve sněhu a "zachráncem" na poslední chvíli připomínalo tak trochu parodii na Osvícení. Mladý musel být asi fakt dobrý herec, když dokázal tak dlouho tahat za nos i (ne)vlastní mámu, mezitím věznit věčně nasraného malého spratka, sejmout namakaného ranaře, co si dělal zálusk na Naomi a jako třešničku si vychutnal naprosto nelogicky uvažujícího doktora, spěchajícího s ufuněným ksichtem na pomoc. Zřejmě dobrej oddíl, no... Ale na druhou stranu to Naomi za všechny zase odedřela a svým herectvím a šarmem vyškrábala hodnotu tohohle horůrku aspoň na slabší průměr.

plakát

Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) 

Čekal jsem, že to bude průšvih, ale že na nás pánové vybafnou s takovou břečkou, to mě nenapadlo. Sedláčkovu pověstnou režii jsem jaksi nezaregistroval.. aby taky jo, když už se ve filmu o filmu alibisticky vymlouval, že jde v podstatě o Bolkův celovečerák. A to ještě režisér prohlásí, že má pan Polívka nápadů na čtyři takové filmy. Díky.. stačil jeden. Polívkův humor slábne přímo úměrně s jeho věkem, i z manéží je to patrné. Nápady prostě dochází a je třeba se tomu sebekriticky postavit. Pouze touha se neustále exhibovat už nestačí, pár úsměvných scén zde najdeme, ovšem představují jenom drobné kapky v hořkém moři trapnosti. Herecké obsazení čítá hordu důchodců na prahu vyčpělosti, nová Irenka Čvančarová působí nevýrazně.. Když už nechali Vlastičku zemřít, tak tam neměla být vůbec.. prostě a jednoduše.. Pokud má Bolek ještě nějaké nápady, ať se vykašle už na Bohuša a zkusí něco nového. Dost bylo stařecké bodrosti, sentimentality a nostalgie.

plakát

Cesta (2009) 

Uf.. ten zvídavý, upištěný chlapec mi tak lezl na nervy, že bych ho zpětně nechal s klidnou duší sežrat tou první skupinkou kanibalů. Scénář vypadá, jakoby ho psal neurotik pro náhlou potřebu své léčby... děs. Všechno aspoň zachraňuje vynikající technické zpracování.. ovšem z těch představ, snů a flashbacků se dalo taky více vytřískat. Takže celkem zklamání.. no a co měl znamenat ten prapodivný happyend v titulcích pochopil asi jen sám autor.

plakát

Revival (2013) 

Měl to být film o kapele Smoke, místo toho si tam štěknul celý Nightwork a Geňa v roli manažera snad doufal i v oskarovou nominaci. Alice Nellis opět nezklamala příšernými dialogy, jediný Krobotův závěrečný výbuch za něco stál. No a jinak, myslím, že to hvězdné obsazení kapely snímku moc neprospělo, především Polívkovi to hodně nesedlo. Lahváč držet umí, ale ta basa mu pasovala, jak intelektuálovi lopata.

plakát

Nejlepší trapasy (2013) (seriál) odpad!

Nejlepším trapasem tohoto seriálu se stává seriál sám o sobě. To je děs, co ještě dneska může vzniknout. Producent šetřil financemi. herci výkony, scénárista nápady... prostě všechno špatně.

plakát

Pevné pouto (2009) 

Tohle je vyloženě film pro lidi, co mají panický strach ze smrti. Jóó, jak je krásně v nebíčku... zelené stromy, zlatavá pole, rozkvetlé louky, vodopády atd... Ale omyl... SMRT, to znamená jen tuny bolesti a utrpení, praskání kostí, mozek na podrážce, nekonečné proudy krve a hlenů... Musel jsem si okamžitě pustit Lesního ducha, abych se aspoň trochu uklidnil po téhle uzoufané pohádce. Blééé...

plakát

Děti noci (2008) 

Pro mě velké překvapení. Výborná Martha Issová prakticky nesleze z plátna a když už místy kolísavý děj téměř stojí na místě, kopne ho dopředu skvělý Jirka Mádl, jemuž tahle role absolutně sedla. Místy mi Děti noci připomínají Samotáře, ovšem zahrané na poněkud vážnější notu. Celkově hodně příjemná podívaná. Jen by mě zajímalo, kolik lidí poznalo v násilníkovi přepadajícím nonstop charismatický hlas Igora Chmely. Možná jen já... a možná jsem teď taky za vola :)

plakát

Štamgast (1987) 

Jedno malé upozornění!! Nedívat se na Barfly před nástupem na směnu. Takový odpor ke svému zaměstnání jsem ještě necítil, naopak chuť vyrazit někam na panáka přetrvávala ještě dlouho po zhlédnutí tohoto pro mě po všech stránkách famózního díla. Syrová pravda básníka - alkoholika v geniálním podání Mickeyho Rourkea nutí k zamyšlení o skutečných hodnotách a životních prioritách. Navíc skvělý výkon Faye Dunawayové a vůbec všech ostatních trosek v baru působí ohromně věrohodně. A ta spousta krásných živých scén.... bitky, andělé, doktoři, kuřba za dvacku :DD

plakát

Tajnosti (2007) 

Marně přemýšlím, co mi vlastně chtěl básník Nellis tímto dílkem sdělit. Vypráví mi příběh o ubohé, stárnoucí, nudící se a pelešící se dámě, jež podle paní režisérky hledá bod 0. Poprvé jsem měl tento klenot čest spatřit čerstvě zaláskovaný v kině a zdálo se mi to jako výpověď hrozné. Teď po delší době a po dalším zhlédnutí opravuji svoje hodnocení na strašné. Nevím, v které galaxii autorka před natáčením pobývala. Exteriéry plné roztančených ulic, slušných bezdomovců, ochotných teenagerů, to je svět, ve kterém Alice patrně žije. Neustále zasněná a svobodomyslná. Asi by pomohlo menší heroinové kóma, ve filmu bohužel nedotažené. Jedinou jiskřičkou je pro mě scéna s panem Krobotem, ten dialog je vynikající. Na vyhlašování Lvů to mělo dopadnout zcela obráceně. Lva za kameru beru, určitě bych ho přál i Karlovi Rodenovi, ale nejlepší film?

plakát

Vrána (1994) 

Tohle fakt ne! Takhle zprznit takový krásný komiksový thriller! Nepochopím, proč ve filmu nezůstala scéna zabití Erika a jeho přítelkyně podle předlohy. Erik na opuštěné silnici opravuje prasklý řemen, Shelly sedí v autě a kolem projíždí banda sjetých grázlů atd. Ta scéna musí být natočena tak syrově a pokud možno dlouze, že nás to přiková do křesla a zbytek snímku nebudeme dělat nic jiného, než fandit hlavnímu hrdinovi v cestě za pomstou. To se ale panu Proyasovi těžce nepovedlo. Navíc ten pohádkový závěr ZABTE VRÁNU A ZABIJETE JEHO je víc než směšný. Všechny výborné hlášky z komiksu jsou tu spláchnuté trapným klišovitým scénářem, nepovedenými triky a mizernými výkony záporáků. Je mi líto chudáka Brandona. Zemřít u takové béčkové záležitosti. Dvě hvězdy pro něj!