Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (15)

plakát

Zlo mezi námi (2003) 

Švédská produkce opět nezklamala a nabídla typicky severoevropský pohled na šikanu v mnohých jejích podobách. Musím říct, že jsem si na tomto filmovém pokrmu opravdu pochutnal i bez americky přetažených gest.

plakát

The Hobbit (1977) (TV film) 

Hobbit je důkaz že k hezké pohádce není potřeba používat špičkovou počítačovou animaci ale stačí silný příběh,o který se postaral JRR Tolkien.Škoda jen,že tam toho tolik chybí.

plakát

Gladiátor (2000) 

Skvěle udělaný velkofilm s výborným obsazením a vcelku hezky napsaným scénářem. Bohužel se žádný režisér, který chce mít komerční úspěch, nemůže vyhnout oslizle patetickému závěru, který tlačí na nacionalistickou a romantickou stránku méně vzdělaných a inteligentních diváků (90% obyvatel USA). Jinak však Ridley Scott za jedna!

plakát

Císařův pekař - Pekařův císař (1951) 

Pohádkový Fričův dvojfilm, který hezky vykresluje poměry na dvoře mého oblíbeného panovníka Rudolfa II. I přes obludně socialistické vykreslení pekaře Matěje, jde o jeden z nejlepších filmů české kinematografie. Samozřejmě k tomu velkou měrou přispívá vynikající Jan Werich.

plakát

Rambo: První krev (1982) 

John Rambo je veterán z Vietnamu a jeho duše, plná démonů mučení a vražd, má velký problém, zařadit se do společnosti. Všichni kamarádi jsou mrtví a svět postrádá smysl. Pak už stačí jen vidlácký šerif, který rád šikanuje cizí pocestné a může začít partizánská válka. Skvělý akčňák o oběti válečných nočních můr, který už je dneska legendou filmového plátna. Co víc napsat? Brilantní!

plakát

Johnny English se vrací (2011) 

Inu jako komedie není film špatný, ale jak už to bývá, nedosahuje ani zdaleka originality a kvalit jedničky...

plakát

Trosečník (2000) 

Výborný film, připomínající Robinsona Crusoe s handsfree v uchu. Pátá hvězdička určitě za výkon Toma Hankse.

plakát

O človíčkovi (1985) (seriál) 

Kam se ve srovnání s tímto českým klenotem hrabe komerční produkce přiblblého Walta Disneye. Učitelé náboženské výchovy asi Človíčkovi pět hvězdiček nedají ale pro mě je to nenásilný a milý způsob, jak potlačovat v malých dětech křesťanské blábolení o Adamu a Evě.

plakát

Johnny English (2003) 

Supertajný dement legendární britské tajné služby je zkázou nejen všem kolegům, ale překvapivě i padouchovi Sauvagovi. Jak jinak může dopadnout Pan Fazole ve službách jejího Veličenstva, než smrští srandovních scének. Prostě pohodovka.

plakát

Bláznivá střela 2 a 1/2: Vůně strachu (1991) 

Druhý díl komediálního nářezu o detektivu superblbovi Franku Drabinovi v podání výborného Leslieho Nielsena, je snad ještě povedenější než jednička. Tentokrát si Frank posvítí na zlotřilého naftového magnáta Hapsburga, který nemá ani tušení, jak může být totální trotl nebezpečným protivníkem.