Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (80)

plakát

Poslední král (2016) 

Jednoduchý příběh založený na bojovnících, kteří jsou odhodláni za svého pravého krále Haakona Haakonssona položit i život. Dobré záběry s atmosférou přímo z Norska. Není to vůbec špatné, lepší 3*!

plakát

Chose Cooking The Movie (2015) (amatérský film) 

Slušný nářez, Vadim se mi líbil nejvíce. Parádní a chytlavý ruský přízvuk, tvrdé zvyky. Super nápady, hlášky. Jediné, co bych vytkl, tak často roztřepaná kamera, ale jinak zpracování opravdu dobré.

plakát

Útěk z Alcatrazu (1979) 

Stručně: Útěk z Alcatrazu je vězeňská pohodovka. Btw. Clint Eastwood byl za mlada opravdový frajer.

plakát

Most špiónů (2015) 

Steven Spielberg, bratři Coenovi, Thomas Newman a hlavní postava v podání Toma Hankse. Zní to skvěle, těšil jsem se, ale jestli to má tak velkou kvalitu a náboj jako tato jména, to nevím. Čekal jsem napínavý biják, který mě zvedne ze židle a budu nad tím přemýšlet ještě pár dní. Opak se stal pravdou. Mám rád drama, ale tady jsem hledal stále takový boom efekt, kdy si prostě řeknete wow. U mě to nepřišlo, ani na konci. Ač to píšu nerad, přijde mi, že Hanks nám pomalu, ale jistě stárne. Kapitán Phillips, kterému jsem dal 4* se mi líbil mnohem víc. Vedlejší postavy mi přišly strašně nudné a nezajímavé, až na kreslícího špióna. Špatné to nebylo, ale geniální taky ne.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Za tohle už Leonardo musí získat Oscara, protože je to sakra dobrý! Já se strašně bavil, je to originální, koulervoucí, nápadité a opravdu kvalitní. Co mě překvapilo, byla kamera, která byla ve zkratce luxusní, záběry a scény, které připravil a natočil Emmanuel Lubezki společně s režisérem jsou precizní a srší z nich dokonalost. Podobně natočené bylo i 12 let v řetězech. Příběh a spojení s indiány je pecka. Leo se zase předvedl. Vedlejší role a taky záporák filmu v podání Toma Hardyho působila profesionálně. Nejlepší vedlejší postava, kterou Tom ztvárnil. Hudba dává filmu takovou tu třešničku na dortu a vytváří skvělou atmosféru.

plakát

Johanka z Arku (1999) 

Je to dobrý, téměř všechno je dobrý, ale ty vole... Johanka je tak hrozně na hovno zahraná. Hlavně ty scény z boje. To mě strašně moc vytáčelo. Scény s Bohem byly luxusní, ty se mi strašně líbily, obzvlášť poslední půl hodina je super. Budu se opakovat, ale Milla Jovovich je prostě na hovno.

plakát

Creed (2015) 

Ryan Coogler mě opravdu překvapil. Na to, že není žádný mazák, tak odvedl opravdu dobrou práci. Záběry na stárnoucího Sylvestera byly dech beroucí. Čekal jsem trošičku větší atmosféru Rockyho, bohužel hlavně soundtrack zazněl jen krátce. Michal B. Jordan zahrál Creeda Jr. perfektně. Doufám, že Sylvester ještě neskončí a já se dočkám ještě alespoň jednoho skvělého filmu s Rockyho tématikou.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Je to slušný počin, který má své mouchy. Nový díl přinesl komediálnější stránku ve formě hlášek, ať už byly od Žvejka (Chewbacca) nebo Fina (J. Boyega). Našly se i nové sympatické postavy jako Poe (Oscar Isaac). Co mě zaráží je hlavní záporák filmu, což je Kylo Ren. Čekal jsem od hlavního nepřítele něco víc emocionálně naladěné. Ano, je to slizký a nechutný frajer, ale to je možná tak vše. Dalším negativem je malý spoiler. Tím je, že hlavní hrdinka dílu Rey (Daisy Ridley) společně s Finem se příliš rychle naučili ovládat světelný meč a nejen to. Dokonce tak moc, že Rey "porazila" i Kylo Rena. Já se těšil, čekal jsem velkého kandidáta na film roku, ale za mě je stále v čele Marťan.

plakát

Matroš (2015) 

Dope je zajímavý film, takový klasický černošský. Všechno tam bylo - hezké černošky, hlášky, hudba z 90. let, čekal jsem trošku více "gangsta" nebo-li Dope atmosféru, ale i přes to jsem se bavil. Nejvíce jsem žasl na začátku, ke konci to bylo ještě o třídu víc. Uprostřed filmu jsem se trošku i ztrácel. Dobrý, jsem spokojený.