Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Rodinný

Recenze (90)

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Jak už to u mě bývá, tento klenot jsem objevila až teď, řadu let po tom, co se z něj radovali ostatní. Seriál je to úžasný. Nechybí mu vtip ani napětí. Rozhodně ho řadím mezi své oblíbené. Sherlocka miluju, i když v některých chvílích bych mu dala nejradši přes hubu. Jedna chybějící hvězdička za poslední sérii, která je v porovnání s těmi předešlými jako z jiného světa a není moc vydařená, i když i tady se několik světlých momentů našlo. Ovšem série 1.3. nemají konkurenci.

plakát

Lovci stínů: Nástroje smrti (2016) (seriál) 

Naprosto strhující seriál. Člověk má problém se odtrhnout. Po skončení jednoho dílu chce vidět hned další, aby věděl, co se bude dít dál. Film byl o ničem, ale seriál nám to mnohonásobně vynahrazuje. A ten Dominic Sherwood je fakt kus krásného mužského. 😍 Kam se na tohle hrabou knížky. A to mám Cassandru Clare ráda. Její svět lovců stínů miluju, ale zrovna tahle sága je dost slabá. Seriál ji mnohonásobně předčil.

plakát

Lucifer (2016) (seriál) 

Ze všech stran jsem slýchala o tom, jak je na Netflixu úžasný seriál Lucifer, při jehož dokoukání začnou deprese z toho, že je už konec. Byla jsem hodně skeptická už jen proto, že se mi většinou líbí filmy, které u ostatních propadnou a naopak ty s pozitivní kritikou mi přijdou jako nezáživná blbost. Pak jsem nám ale Netflix koupila a rozhodla se Lucifera zkusit. Na prstech jedné ruky bych spočítala, kolik seriálů jsem dokoukala celých. Lucifer se k nim může přidat a dokonce jsemcho shlédla v rekordním čase. Stal se pro mě závislostí. Dívala jsem se každou volnou chvilku. Na záchodě, při vaření, v autobuse cestou do a z práce... Některé díly byly slabší, hlavně ty, které nás zavedly do minulosti. Ale jinak je tento seriál naprostá špice, u které víří všechny emoce. Některé postavy budete nesnášet, některé milovat, rozuzlení určitých dějovýxh linek vás dojme. Poslední dva díly jsem vysloveně prořvala, jaký doják to byl. A ano, mám deprese z toho, že už je konec.

plakát

Tři Tygři ve filmu: JACKPOT (2022) 

Naprosto super. V kině jsem chytla i záchvat smíchu, kdy jsem už jen hýkala a nemohla se nadechnout. 😃

plakát

Batman (2022) 

Tak tohle nebylo vůbec špatné. Asi nejlepší Batman ze všech. Ani mi nepřišlo, že film trval 3 hodiny. Snad bude pokračování.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

První Spiderman s Hollandem, který byl pro mne koukatelný. Ostatní jsem zkoušela do do půl hodiny vypnula, protože to byla nuda. Tenhle byl průměrný a koukatelný. Když ale na scénu nastoupili původní představitelé Spidermana, bylo to super. Škoda, že tam byli asi jen hodinu.

plakát

Deníček moderního fotra (2021) 

Jeden z těch filmů, kde od začátku víte, jak to skončí, ale přesto se ani minutu nenudíte. Moc pěkná komedie.

plakát

Saturnin (1994) (seriál) 

Další z případů, kdy filmové zpracování předčí knihu. U knihy jsem se zasmála všehovšudy jednou, možná dvakrát. U filmu i seriálu jsem se chlámala od začátku až do konce. Pan Vízner je tady znamenitý. Jak už tu někdo psal, je to jeho životní role.

plakát

Tady hlídám já (2012) 

Poměrně dobrý film. Bavil, nenudil. Ale jeto jeden z těch snímků, které stačí vidět jednou za deset let.

plakát

Případ mrtvého nebožtíka (2020) 

Co si budeme povídat, je to prostě parodie. A parodie jsou prostě uhozený, s primitivními a přehnanými vtipy. Parodie je pro českou tvorbu dost neobvyklej žánr, ale čeští tvůrci se ho zhostili v rámci mezí velmi dobře. Úrovní bych řekla, že je to dost srovnatelné s řadou Scary movie a jím podobným filmům. Naopak, možná je i tento snímek předčil, protože tohle není zas až tak moc trapný a přitažený za vlasy. Ale pořád je to uhozená parodie. Humor, kterej jsem ocenila v 15 letech. V dospělosti dám přednost inteligentnímu humoru.