Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (101)

plakát

Orel Eddie (2016) 

Film má několik zásadních slabin, ale to, že nesehnali někoho, kdo skáče paralelním stylem, ho úplně zabilo.

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Srdečné pozdravy z lázní (2024) (epizoda) 

Fakt slabý... A já se na tenhle seriál tak těšil! Každé místo i doba si žádá své. Kdyby tenhle díl l točili němečtí nacisté, byl by zabit odporný židovský keťas. Kdyby ho točili Arméni, byl by to slizký Ázerbájdžánec. V liberálně-fašistickém prostředí je nositelem odpudivých atributů hnusný, smradlavý, tlustý, poživačný ruský generál, který přivedl do jiného stavu několik sestřiček i přes svou erektilní dysfunkci, prostě strašnej guláš. Hlavně že ovcodiváci drželi nepotrestaným vrahům pěstičky, na konci zatleskali ručkama, nechali se tak ochotně zmanipulovat a pak vyrazili do světa žít své zombie životy.

plakát

Šest dní, sedm nocí (1998) 

Už si nepamatuji, o čem film byl, kdo v něm hrál, ani jak to dopadlo. Hodnocení dávám za bradavky Anne Heche.

plakát

Mej žen jü (2016) 

Ty bláho, to je dobrý! Scénka na policii při vysvětlování, co je to mořská panna, je neskutečná prča! Nádherná čínská děvčata, ekologické poselství. A potom až hororové scény, které jasně ukazují, co jsme za prasata, bez rozdílu rasy. Čínská kinematografie se nám zdá asi trochu ujetá a herectví trochu bizarní, ale my jsme přece tolerantní superkulturní nadlidé, tak proč se nedívat vlídným očkem?

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Nekupujte si na představení velkou colu. Po dvou hodinách se mi chtělo strašně čůrat, ale nemohl jsem odejít, každý dialog, každé gesto a každý výraz tváře posouvaly děj a přidávaly další vrstvičku skvělého díla. Nechtěl jsem o žádný z těch brushstroků přijít. Scorseseho film je skvělý i díky castingu a je plný zajímavých cameí: když vynechám celou partu v Čechách nepříliš známých countrových zpěváků a muzikantů, musím zmínit hlavně rockovou superstar Jacka Whitea (bezejmenný presenter hlasů ze závěrečného historického shrnutí) a Tatanku Meanse v roli indiánského vyšetřovatele Johna Wrena (Meansův otec, indiánský aktivista z kmene Oglala Sioux, byl Scorseseho blízkým přítelem až do své smrti v roce 2012). Everett Waller, který ve filmu pronáší před odjezdem Mollie do Washingtonu vášnivý projev za kmenovou radu starších, je ve skutečnosti současným předsedou Rady pro minerální zdroje kmene Osedžů. Do filmu byl obsazen poté, co se castingu zúčastnila jeho dcera.  Sám Martin Scorsese se ve filmu objeví jako hlavní postava moderující závěrečné historické shrnutí coby mluvčí Edgara J. Hoovera.

plakát

EOS: Vermeer – největší výstava (2023) 

Progresivním dokumentaristům z Jihlavy se takový dokument může zdát směšně nemoderní. Krása, kterou zprostředkuje, a hluboký vhled a dojem, který si z projekce odnesete, odsuzuje jejich observační, angažované či střihové dokumenty do role křečovitě překombinovaných nesmyslů.

plakát

Three-Body (2023) (seriál) 

I like Chinese, I like Chinese, Maoism, Taoism, I Ching and chess...

plakát

Cunk on Earth (2022) (seriál) 

"Je příznačné, že se Ježíš Kristus stal tesařem, zvláště když své jméno dostal podle dvou nejčastějších slov, která vykřiknete, když se praštíte kladivem do palce." Mockumentární klenot.

plakát

Učitelka (2016) odpad!

Pohádka na dobrou noc pro vymyté mozky.