Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční

Recenze (35)

plakát

Predátor: Evoluce (2018) 

Těžko říct jak nového Predátora vlastně hodnotit. Celé to působí jako taková parodie na sérii. Což na jednu stranu je fajn, člověk se zasměje, hahahaha, užije si spoustu akčních scén, wau. Ale proč takhle kazit sérii, která má nespočet fanoušků , jenž očekávali důstojný a hlavně seriozní díl ? Kdyby to s Predatorem nemělo nic společného, určitě by film měl i vyšší hodnocení.

plakát

Halloween (2018) 

Majký je zpět. S ním i naše oblíbená Laurie, která je letos ještě víc bad ass než-li obvykle. A jejich návrat stál za to. I přes nepříliš zajímavý úvod jsem si film užil, především potěší druhá polovina filmu spolu se závěrečným vypjatým soubojem. Nový Halloween zaujme i hudebním doprovodem, jenž nás nostaligcky vrátí do časů původního dílu. Technické stránce asi není co vytknout, takéž příběh bavil. Potěší i slušná dávka brutality, která si v jistých scénách nebere servítky. Za mě se nový Halloween povedl.

plakát

Slender Man (2018) 

Slendíku, Slendíku. Nevim, jestli tu někdo očekával velkofilm , ale moje očekávání bylo téměř na nule. Už před premiérou bylo jasné, že na toto nebudeme vzpomínat jako na nadprůměrný horor. Viz herci, režie... Ono to ze začátku vypadá i zajímavě. Ale vážně děvčata začnout vyvolávat Slendoše přes internet? A obecně chování postav a příběh je trochu na hlavu. Samotný antigonista taky není žádný krasavec, ze kterého bych měl mít pomočené jeany. Bez atmosféry, bez logiky. Není to úplný odpad, je to koukatelné. Ale pro mě totálně nezáživné.

plakát

The Farm (2018) 

Popravdě jsem taky čekal větší masakr. Film se ale vydal spíše jiným směrem. Celé se to tvářilo pochmůrně, čemuž napomáhál nápaditý soundtrack, minimum dialogů. Samozřejmě plus taky za to, že film tím chtěl na něco poukázat. Je to vcelku vydařený exploitation, bohužel tomu ale chybí již zmíněná brutalita.

plakát

The Heretics (2017) 

Zklamání, bohužel. Přitom zrovna téma sekty a démonů mě láká. Jenže tady se to jaksi nepovedlo všechno dát dohromady tak, aby to fungovalo. Příběh sice vykazuje známky kvality tím, že občas přijde s něčím, co divák nečeká, ale jeho zpracování mi přišlo nudné. Masky potěšily.

plakát

Tiché místo (2018) 

Příběh se primárně zaměřuje na rodinu a vztahy mezi jednotlivými členy. Ukazuje, co vše jsou rodiče pro svoje malé caparty schopný obětovat, třeba i život. No, po delší době kvalitní a hlavně originální horurek s atmosférou a nepřetržitým napětím. A i přes to, že se ve filmu téměř nemluví, po celou dobu to vynahrazuje skvělý soundtrack.

plakát

Vadí nevadí (2018) 

Parta přátel si jede užít prázdniny. Shodou náhod narazí na neznámého typka a naši tupí kamarádi se jím samozřejmě nechají nalákat někam do opuštěného domu, ve které se nechají přemluvit ke hře Pravda nebo úkol. Tentokrát se ale do hry vloží i jakési nadpřirozené síly a boom, boj o život těch stupidních teenagerů začíná. Bylo to nudný, stupidní, s klišém na každém rohu. Už podle traileru jsem cejtil, že to bude špatný. A film nezklamal, bylo to možná ještě horší.

plakát

The Domestics (2018) 

Opět nevyužitý potenciál zajímavého nápadu. Jak už mnozí psali, postrádá to nějaký ten hlubší příběh. Takhle vlastně sledujeme nekonečnou jízdu jednoho páru, kterej má to štěstí a je vždycky tam, kde se něco děje. Na jednu stranu to nenudí, protože je pořád nějaká akce, na tu druhou to ale působí chaoticky. Soundtrack potěšil.

plakát

Noční můra v Elm Street (2010) 

Na tenhle remake jsem četl spoustu negativních recenzí. Ale je to opravdu tak špatný? Neřekl bych. Je jasné, že i mně chyběl Robert Englund v roli Freddyho, ale natočené to bylo slušně. Dokonce si to celou dobu drželo vcelku temnou atmosféru a taktéž potěšily občasné spršky krve. Myslím, že se zdaleka nejedná o žádný propadák.

plakát

Prvotní vztek (2018) 

Oh, tohle nebylo vůbec špatné. Bigfootůtek, jenž mi taktéž připomínal zmenšeného King Konga skombinovaného s Predátorem (ten ksicht) nahání nešťastné lidi po lese a hází po nich šutry. Potom se rozjede víc a začne jim trhat ksichty a střílet po nich z luku. No, scénář je docela vtipnej. Logika se tady taky vytratila. Ale všechno to napravují hodně kvalitní efekty - ksicht čarodějnice, samotný Bigfoot, gore, prostředí a vcelku epický soundtrack. Dokonce to ani nenudí, je to fajn lesní zábava.