Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (82)

plakát

Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna (2020) 

Zpracování dospívání se mi líbilo, ale nechápu vykradení starších filmů jako Adventure nebo Our War Game. Zároveň mi to přišlo trochu jako předělávka Tri ve zkratce - téma dospívání, ztráty a (pozor spoiler) taková nová verze Maki. Ostatní postavy krom hlavních dvou neměly v podstatě žádnej prostor a interakce. Za mě je to zklamání. Podle recenzí a ohlasů jsem čekala víc.

plakát

Klan Gucci (2021) 

Obsazení výborné, scénář už celkem pokulhává. Pohnutky postav někdy nejsou vůbec vysvětlené a paradoxně se tohle nejvíce týká jedné ze dvou hlavních postav, kterou hraje Adam Driver. Při takto dlouhé stopáži si tvůrci rozhodně mohli dovolit prozkoumat blíž obě postavy, nejen jednu. Chápu, že byla snaha, aby si divák domyslel, ale tohle nebyl zrovna šťastně zvolený postup. Jared Leto zase musel být extra - svou přítomností i přízvukem, což mi taky úplně nesedlo. Hudba byla v některých chvílích zvolená dosti zvláštně, což mě chvílemi dokázalo vytrhnout z dění. Další věcí, která mě často rozptylovala, bylo ladění záběrů ze slunné Itálie do modré a studených barev.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 16: Záchrana (2020) (epizoda) 

Z nějakýho nepochopitelnýho důvodu se Lucasfilm neustále vrací k CGI tvářím starých herců, přestože na to schopnosti studia absolutně nestačí. Je to cringe, ruší to a záběry jsou potom zbytečně useknutý hned pod bradou postav, což vypadá fakt hrozně. Celej díl super, ale ten konec to zabil. Naprosto předvídatelně přijel na bílym koni náš oblíbenej hrdina a všechny zachránil. Tohle nemůže náročnej divák ocenit. Napětí zmizelo během 5 sekund. Dost antiklimatickej konec závěrečnýho dílu druhý série.

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Já pořád nevím. Přijde mi to jako nekonečná opakující se střílečka spoléhající na to, že se mužská část diváků vrátí v mysli do dětských let a bude se rozplývat v nostalgii. Vizuálně je to bomba, ale příběh mi tady dost chybí. První 3 díly vlastně vůbec nechápu, proč by mě měla hlavní postava zajímat nebo proč by mi měla být sympatická. Koneckonců je to jen normální námezdní lovec v brnění. Poslední 3 díly jsou chvilkami dobré, ale více méně je to to stejné stále dokola - střílení, čekání, baby Yoda. Skupina Mandalorianů, která je nám představena, nijak nenavazuje na cokoliv, co se stalo v Clone Wars nebo Rebels, což je zase podle mě dost zvláštní.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Za mě nejlepší díl trilogie. Měla jsem trochu strach, protože práci Abramse moc nemusím, ale opravdu mě to překvapilo. Samozřejmě je poznat, že scénáře k trilogii nebyly psány v návaznosti, ale to mi vůbec nevadí. Film má rychlejší tempo, což mi vyhovuje, a je v něm spousta odkazů na všechny možné další SW audiovizuální díla, včetně seriálů. Konečně si na své přijdou taky fanoušci, které zajímá spíš mytologie Jedi a Sithů než nekonečné střílečky rebelů a námezdních lovců. Scény s Carrie Fisher jsou trochu zvláštní, ale to je pochopitelné. Jako divák jsem moc spokojená. Pokud zvažujete, jestli na film jít do kina nebo ne, určitě jděte a udělejte si názor sami. Lidi dnes kladou na Star Wars přehnaně vysoké nároky a sami v nostalgii zapomínají, že žádný ze SW příběhů rozhodně není dokonalý. Jsou to příběhy o vesmírných čarodějích a lodních bitvách, tak se pořádně usaďte a dobře si to užijte :)

plakát

Sedmero krkavců (1993) (TV film) 

Jako díte jsem měla Sedmero Krkavců vždycky ráda. Atmosféra je hodně drsná, to bylo přesně něco pro mě.

plakát

Proč? 13x proto - Série 3 (2019) (série) 

Za mě super a určitě lepší než 2. série. Tahle forma vyprávění je přesně něco pro mě.

plakát

Madeline (1998) 

Na Madeline jsem jako dítě koukala pořád dokola :)

plakát

Roky a roky (2019) (seriál) 

Konec je už dost přitaženej za vlasy, ale jinak teda síla. Ze začátku mě to až děsila podoba s realitou.