Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (407)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ric Roman Waugh ještě není nijak známý, ale nemůže se mu upřít, že filmy z vězeňského prostředí opravdu umí. Dokázal to Zločincem a vylepšil právě Trestancem. Přestože se ve výsledku jedná o béčko a přerod hlavního hrdiny v obávaného gangstera, nepůsobí úplně věrohodně, dokáže navodit hutnou atmosféru vězení jako málokterý film. Film ma velice příjemné tempo, kdy se neustále něco děje a většina scén z věznic působí dost reálně i díky výborně vybraným "ksichtům". ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dokonalost. Vědomá adorace alfa samců. Dokonalý casting a herecké výkony. Přehlídka fyzického herectví a řeči těla. Vynikající atmosfericky působící hudba. Pomalé tempo vyprávění a retrospektivní kompozice. Psychologický vývoj hlavní postavy. Originální žánrové křížení - věženské drama se prolíná s klasickou gansterkou a to celé je ještě řízlé rodinným dramatem. Skvěle vymyšlený a napsaný scénář - Ric Roman Waugh je drsný chlapík, povoláním kaskadér, a je znát, že ví, o čem píše a točí - stal se z něho jednoznačně specialista na vězeňskou tématiku - tenhle specifický subžánr dovedl k dokonalosti už ve Zločinci, pak si sice vybral slabší chvilku v Práskači (přešlapem bylo angažování Dwayne Johnsona do hlavní role a, což je v kontextu Waughova psaní s podivem, scénář byl tentokrát trochu chatrnější...), ale v Shot Caller je zase zpátky v té nejlepší scenáristické i režisérské formě... Lepších žánrových filmů už letos nebude moc... PS: Shot Caller svou atmosférou a popisem status quo americké věznice dost připomíná jeden z nejlepších seriálů poslední doby procedurální drama Jedna noc... ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Hodně silná věc. O tom jak jediná blbá chyba vám může změnit a posléze zničit život. Tolik lidských emocí odehrávajíc se v absolutně nelidském prostředí. Nikolaj Coster-Waldau je naprosto fenomenální. Nejspíš nejlepší výkon, co jsem od něj viděla. Všechny vedlejší role jsou obsazeny dokonale. A ta hudba... ještě teď mi běhá mráz po zádech. Věřím že tenhle film se mnou zůstane ještě dlouho. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Waugh konečně udělal pořádnej film. Potenciál už tu byl v podobně laděném snímku Zločinec, ale tam to ještě úplně neklaplo, potom zde byl Práskač který mě příliš nebavil, ale toto mi sedlo. Přišla mi tu zajímavě zpracovaná postava hlavního hrdiny a i když jsem si Kosťáka WauWaua zatím úplně neoblíbil, tak tady to zahrál dobře, navíc film i navzdory dvouhodinové délce směřuje svižně kupředu a není prostor pro nudu navíc je to cítit starým dobrým chlapským oldskůlem a to je v dnešní době sakra nedostatkový zboží.75% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi bylo retrospektivní vyprávění nesympatické, avšak díky šikovnosti režiséra jsem na to po chvíli zapomněl. Waugh velmi zručně vykreslil atmosféru vězeňského prostředí se vším všudy. Přerod hlavního hrdiny je působivý jakožto jeho motiv a zásady. Waldau se snaží ze všech sil a je to znát. Film bez příkras s notnou dávkou naturalismu a drsných póz, které sem rozhodně patří, ač jsou místy spíše úsměvné. Rozhodně přínos do sbírky vězeňských dramat. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Jedno z tetování, které má na sobě Frank 'Shotgun' (Jon Bernthal), je hákový kříž. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. června 2017 na Los Angeleském FF. (Varan)

Reklama

Reklama