Reklama

Reklama

Čuník

  • Španělsko Cerdita (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Kvôli svojej nadváhe je Sara (Laura Galán) terčom posmechu medzi svojimi rovesníkmi. Šikana dosiahne vrcholu, keď jej miestne dievčatá pri bazéne vezmú všetky veci a ona musí kráčať domov len v plavkách, čo je pre ňu kvôli nadrozmernej postave ponižujúce. Po ceste narazí na tajomnú dodávku, v ktorej sú tri dievčatá, ktoré jej práve ublížili. Nie sú však samé, pretože vodičom je neznámy psychopat s vražednými chúťkami. (Marceloo)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (83)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Oink Oink Oink! Zklamání ze Španělska. Cerdita měla potenciál být skvělým bully/revenge exploitationem, tady se vybízelo opravdu k mnoha zajímavým scénám, ale vše zůstalo nevyužito. Osobně jsem doufal, že první polovinu dostanem psychologickou nálož, kde obézní dívka bude šikanována tím nejhorším způsobem, aby se následně všem dívkám pomstila ve stylu I Spit On your Grave, tak to jsem byl velmi brzy vyveden z omylu s tím, co mi tvůrci naservírovali. Scéna s šikanou je tu všehovšudy jedna ( to je vyloženě výsměch) přesně na tomhle měl ten film stavět, aby divák získal k dívce nějaké empatie, protože sympatie si rozhodně nezíská a pohled na ní hezký není. Místo tedy šikany či čehokoliv zajímavého dostáváme spíš sociální drama, kde se nic moc zajímavého neděje a díky televiznímu vizuálu je to hodně nezáživná podívaná. Bohužel ani samotný revenge není uspokojivý, kdo má v žánru nakoukáno, tak s tímhle nemůže být spokojen absolutně nikdo. Na trochu násilí v samotném závěru dojde, ale je to tak zoufale málo a pozdě, že to nestojí pomalu ani za zmínku. Cerdita se snaží o jakýsi sociální podtext, ale je zoufale nudně natočená a nezajímavá. Na Gore a špinavou exploataci zde divák může rozhodně zapomenout. Nebavilo, neuspokojilo,nasralo. 4/10, ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neslyšel tak otřesnej dabing. Větší zážitek z filmu bych měl určitě kdyby byl v původním znění s titulkama. Chtěl jsem slyšet originální hlas čuníka jelikož ve stejnojmenném kraťasu neřekne ani slovo. Jinak film splnil co jsem od něho očekával. Rozvedl trochu víc to co bylo nakousnuto v krátkometrážním Piggy(2018). Piggy(2020) asi nebude filmem pro každýho ale já jsem spokojenej. Chro, Chro,... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veru, na prvý pohľad prasnica. A priznám sa, že pohľad na mučenie alebo na krv či rezné rany mi bol milší než na človeka, ktorý sa z lenivosti opustil a svoje telo si vôbec neváži. Režisérka vložila do filmu myšlienku feministickej sebaakceptácie a silnej emancipácie bez ohľadu na to, kto som, aká som a či nebude chyba tak trochu aj vo mne. Je mi však záhadou, prečo pre tento zámer bola vybratá skoro štyridsiatnička, aby hrala teenagerku. Možno zhovievavosť k herečke, ale v reáli ten rozdiel vidieť. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Docela příjemně žánrová festivalovka, která se nebojí trochu tlačit na pilu, což bylo příjemné zjištění, poněvadž jsem čekala, že se to bude táhnout hlavně na dramatičtější notě. Sice je to scénáristicky trochu podivínská záležitost, ten záporák na mě působil spíš tak, že bych s ním šla na pivo a ten závěr byl na mě extrémně uřvaný. Je to ale spíš taková odlehčená záležitost, takže se na to nijak nezlobím. Líbil se mi i ten celkový vizuál a obrazový filtr, poznal by ale i slepec, že to točila žena. V některých ohledech to má zkrátka větší koule. Nezapomněl se tam ale vetřít i romantický prvek a tím to dostalo takový zajímavý detail, díky kterému si Cerditu budu lépe pamatovat. Jinak je to ale takový v poho průměr. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller z poměrně drsného světa. U něhož se mi především líbil vývoj vztahu našeho Čuníka a tajemného násilníka. Bohužel však příběh nemá až tak moc co nabídnout a pravděpodobně měl zůstat spíše u krátkometrážního filmu. Navíc konec, ve kterém se prasátko vzdalo pomsty, mohl být také mnohem propracovanější a hlavně mohl vykoupit celou řadu předešlých nedokonalostí. To sice nevyšlo, ale i tak jsem si to celkem užil. Jen je trochu divné, že vybrali tak starou herečku do role nezletilé školačky, copak v dnešní době není dost tlustých děcek? Je to velice úsměvné. 60% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Scenáristka a režisérka filmu Carlota Pereda: "Tento film som napísala, aby som čelila svojmu vlastnému strachu. Strachu zo skutočného života. Pretože byť tínedžerkou môže byť desivé." (Arsenal83)
  • Film bol natočený v obci Villanueva de la Vera (Španielsko). Natáčacie obdobie trvalo od 17. júna do 29. júla 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama