Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (245)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na jedničce jsem byl před pěti lety v kině s manželkou. Za mě slabší 2hvězdy. Tyhle filmy prostě nejsou nic pro mě. Dvojku jsem absolvoval víceméně jen kvůli manželce. Naštěstí už jen z pohodlí domova a bez zbytečný útraty peněz. Žádnej zázrak jsem si od toho nesliboval. Z prvního dílu mi popravdě v paměti moc neutkvělo ale z dvojky mám možná o chlup lepší pocit. Samozřejmě to není film pro mě. Pár scén mi tu přišlo vyloženě přepálených ale najde se tu i pár podařených scén. TOP scénou nebo za mě určitě jednou z těch nejlepších je ta s časopisy. 2hvězdy. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Corin Hardy a mníška v jeho prevedení nebol žiadny zázrak a išiel cestou samých klasických klišé, ale aspoň tam bola ponurosť a aj niekoľko vydarených nápadov sa tam našlo. Ale ked som sa dozvedel, že dvojku ma pod taktovkou zatial cisto priemerný Michael Chaves, tak moje obavy boli dosť veľké a čiastočne sa aj naplnili. Keď  Corin Hardy šiel cestou klišéovitosti, tak  Michael Chavez už išiel  cestou všednosti a jednotvárnosti. Z celého filmu má zaujala len jedna scéna, kde sestra Irena sleduje časopisy a tam sa po nejakom čase začne znázorňovať postava, to bol fakt slušne vygradovaný a zaujímavý nápad, ale bol jediný, ktorý sa vydaril, všetko ostatné už bolo nanajvýš priemerné. A finále malo byť extrémne nadupané, ale aj to zostalo len ako túžba, lebo nič také sa nekonalo. V jednotke dostal po pysku démon kvoli Ježišovej krvi a tu keď nepomohli oči svätej Lucie, tak pomohlo obyčajné vínko, zaujímalo by ma kde tento režisér chodí na také kraviny. Staré opátstvo z jednotky malo silnú atmosféru a ponurosť, čo, ale tento internát rozhodne nemal. Keď som jednotke dal 3*, tejto môžem dať len silne 2*. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď opäť za tri, tu sa oproti pokračovaniu viac šľaplo na plyn. Režisér Chaves, ktorý pri THE CONJURING 3 trošku tápal, pomaličky zisťuje o čo m horor je. Rozhodne to nieje dokonalé, ale je to určite mrazivejšie ( hlavne pre ortodoxných veriacich ), ako minule. Záverečné posledné sekundy ( dúfam, že sa naplnia ) ma napínajú k ďalšiemu ´´dobrodružstvu´´ z tejto série. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Sestra 2 jde ve šlépějích prvního dílu a předvádí to, co dnes znamená tradiční horor, který láká masy. Michael Chaves je z dnešní hororové stáje jeden z nejhorších režisérů a od svého prvního filmu se neposunul ani o píď. Strašení je zde nudné a nebylo by funkční ani před dobrými 15 lety. Příběhově také nijak zajímavé a jediné co funguje je koukatelná výprava a kamera, která ví, jak jednotlivé scény zabírat. Jinak je druhá Sestra naprosto zanedbatelný horor, který možná dokáže děsit mladá děvčata a diváky bez vkusu. Pro ostatní existuje řada jiných hororů, které nefungují pouze na bází laciných lekaček v temných chodbách. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Už jednotka mi prišla nemastná neslaná. Dvojka má síce istejšiu réžiu a niekoľko zaujímavých scén, ale vo výsledku koniec výrazne podkopáva nohy budovanej atmosfére a hlavne zabraňuje naplno precítiť vnútorný vývoj u hlavných postáv. Asi najistejšie je povedať, že je to film, ktorý ide po povrchu. Či už sú tu lakačky alebo strach samotný. Všetko je tam spravené účelovo, bez nápadu ( hoci stále v medziach logických motivácií), čo ale z toho keď finálny dojem je skôr nuda. Mýtotvornosť tu nie je takmer žiadna a základné vzťahy nefungujú. Je to len výplň, ktorá možno poteší ak od toho neočakávate nič svetoborné, ale Wanovi sa to v jeho zárezoch rovnať nemôže. Zatiaľ najhorší Chaves a najmenej využitý potenciál. Takže v zásade zbytočnosť. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu můžeme vidět obraz, na kterém je vyobrazen Valak. Stejný obraz již byl ve filmu V zajetí démonů 2 (2016). (Kejf.)
  • Desátý film Conjuring vesmíru. (KGBelik)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama