Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Ray Donlan si pro sebe a své muže s pomocí mafie zřídil městečko Garrison, oddělené od New Yorku mostem. Bydlí tu jen policisté, kteří tu jsou „v bezpečí“. Šerifem Donlan jmenoval mírného Freddyho Heflina, který by se rád stal policistou, ale slyší jen na jedno ucho, takže nemůže. O sluch přišel, když zachraňoval Liz Randoneovou, která si později vzala surového sukničkáře Joeye, také policistu, a kterou Freddy tajně miluje... Rayův synovec Murray Babitch je na silnici napaden dvojicí Afroameričanů, kteří na něj vytáhnou zbraň. Když je pronásleduje, dojde k nehodě, při níž oba mladíci zemřou. Přivolaní policisté zbraň nenajdou, tak se ji snaží do auta narafičit. Murray se obává, že přijde o odznak, a tak se vrhne z mostu. Všichni se domnívají, že utonul. Ray ho ale s pomocí dalšího policisty Jacka vytáhne a ukryje. Bojí se, že Murray, který ví o jeho čachrech s mafií, bude při vyšetřování mluvit. Přestože je jeho příbuzný, chystá se ho zabít. Podobným způsobem se už zbavil jiného policisty, Glenna Tunneye, kterého nechal zabít ve vězení, než mohl promluvit před soudem... Na místo přijíždí poručík Moe Tilden z oddělení vnitřních záležitostí, aby věc vyšetřil. Chce pomoc od Freddyho, ten ale jako obvykle váhá: je zvyklý se k ničemu nevyjadřovat a nechávat věci, jak jsou. Ray ovšem později jediným telefonátem jeho vyšetřování ukončí: jeho mocní zastánci se o to postarají sami... Joey zachází surově s Liz, což Freddymu dělá těžkou hlavu. I Joey patří k Rayově bandě. Jediný, kdo se občas staví na zadní, je Garry Figgis, bývalý parťák policisty, zavražděného ve vězení. A právě jeho dům jedné noci začne hořet; sjíždějí se hasiči a policisté, nakonec přijíždí i Figgis. S hrůzou zjišťuje, že do domu nečekaně přišla jeho přítelkyně Monica, která utrpěla popáleniny, jimž zakrátko podléhá... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Dobrá hudba a aj obsadenie, ale film si ma nejak obzvlášť nezískal, je taký temnejší a komornejší v niektorých častiach, keď majú byť postavy mimo veľkomesta. Je to príbeh o skorumpovaných policajtoch a jednom čestnom, ale do polovice filmu mi to nič nedalo, zopár konverzačiek to z nudy určite nevytrhlo. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerná kriminálna dráma s hviezdnym hereckým obsadením. Má celkom dobrý príbeh o slušnom šerifovi v malom mestečku, ktorý túži po uznaní, ale kvôli jednej nehode z minulosti, pri ktorej ohluchol na jedno ucho je vnímaný skôr podradne, no aj napriek tomu si chce svoju prácu vykonávať naplno. A to aj vtedy, keď zistí, že jeho kolegovia nie sú práve najčistejší a okrem korupcie bránia spravodlivosti aj v jednom závažnom prípade. Spracovanie ale nie je moc dobré, ešte úvod pôsobí dobrým dojmom, ale potom sa prakticky už celý čas nič dôležité nedeje. Tento námet ponúka slušné možnosti, ale tu zostal maximálne nevyužitý, filmu chýba dynamika, gradácia deja je veľmi slabá, celý čas len menej alebo viac dôležité postavy medzi sebou vedú väčšinou nedôležité dialógy, ktorý pre film nemajú moc veľký význam a iba občas sa nájde aj niečo, čo dej aspoň trochu posunie, ale takmer vždy len o minimum. Až záverečná štvrťhodinka to aspoň trochu napravuje. Takže medzi úplným úvodom a záverom tu takmer ani nie je o čo stáť. O akcii sa tu ani moc hovoriť nedá, ale kvôli typu filmu to tu ani neprekvapí. Ide tu prakticky len o krátku záverečnú prestrelku. Herecké obsadenie je výborné a je s prehľadom hlavným kladom tohto filmu, aj keď sa moc hrať nesnaží. Asi jediný, kto sa tu skutočne snaží je Sylvester Stallone, ktorý svojou pomerne dobrou úlohou a aj výkonom čiastočne ťahá film, aj keď sa nič dôležité nedeje, čo je takmer stále, ale aj tak poteší aj Ray Liotta, Robert De Niro, Harvey Keitel a Robert Patrick. Réžia je dosť slabá, tento film po väčšine stránkach takmer vôbec nefunguje, kvôli čomu pôsobí až takým mdlým dojmom, ale aspoň technická stránka nie je zlá, štandard splní. Krajina policajtov nie je úplne zlý film, ale dopozerať sa naň bez väčších problémov sa dá len kvôli hereckému obsadeniu a obzvlášť Stallonovi, inak scenár je na tom veľmi zle a ani réžia nie je o moc lepšia. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 54%. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ještě předtím, než se stačil Sylvester Stallone slušně zakopat - Get Carter, Driven, Taxi 3 (aby se roku 2006 svým srdečním tématem o outsiderovi Rockym opět vyšvihl mezi divácký zájem), natočil léta páně 1997 příjemně neokoukané a hvězdně obsazené drama Cop Land. Šerif „policejního“ městečka za hranicemi New Yorku Freddy, ostatními považován za bezproblémového moulu, který nechává jejich špinavé praktiky bez povšimnutí, poslouchá vinylové desky, řeší tak akorát problémy s odpadky a tajně sní o práci newyorského policisty. U svých policejních vzorů však postupně rozkrývá rozsáhlou korupci a záleží jen na něm, na kterou stranu mince se přikloní. Sic se snímek v druhé polovině mírně zadrhne, tak i přesto má slušné momenty a v hlavní roli nečekaně dobře hrajícího hromotluka Stalloneho, opět bojujícího za svůj americký sen. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Stallone mě hodně překvapil. Nehraje žádnýho frikulína, kterej každýmu nakope prdel, a řek bych, že v týhle civilní roli snad podal životní výkon. Harvey Keitel a Robert De Niro jsou jistota. Potěšili i další "mafiáni" Ray Liotta a Frank Vincent a v neposlední řadě moje oblíbenkyně Janeane Garofalo. Jinak film sám o sobě neni až taková bomba, jakou by asi člověk podle toho hvězdnýho hereckýho obsazení čekal. Děj se chvílema trochu vleče, hodně se tam kecá... Přesto si myslim, že je tady trochu podhodnocenej. Zasloužil by si dostat do červenejch čísel. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od Mangolda jsem teda cekal vic, ale tady se holt teprve zahrival. Hlavni problem filmu je pribeh, clovek se musi hodne snazit, aby tam vubec nakej vysledoval, takze to vetsinu casu vypada jen jako kdyz se spousta poldu, agentu a podobne narvalo do jednoho mesta, tam spolu kecaj a poflakujou se. Nicmene uvod filmu a zaver se povedli docela dobre, obsazeni je fakt perfektni, Liotta se tu prekonava, De Niro ma bohuzel malo prostoru, potesil me Robert Patrick a Stallone hraje jako krapet tupej tlustoch fakt paradne. Celkove nemuzu rict, ze bych se nejak vyraznejc nudil, jen me film proste nezaujal, takze jsem ho skouk, aniz by me nak vic zajimalo, co se s kym stane. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Joeyho motocykl je 900cc Hinckley Triumph Thunderbird. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama