Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z húfu (už) tuctových, no pre mňa stále pomerne vizuálne štýlových krimináliek, ktorou kriví policajti prechádzajú príbehom plnom drog, korupcie a vrážd s osobnou morálnou dilemou vo svojom svedomí, aby sa na konci v niekom prebudila a zvíťazila policajná česť a spravodlivosť. Akurát, že teraz tu máme tie príbehy tri, čo zbytočne preťahuje stopáž a hlavne tempo, nehovoriac o tom, že mi bolo po hodine a pol už úplne u prdele, kto to do koho "našije", len som sa chcel už dočkať kedy sa tie figúrky stretnú a Fuqua to divadielko ukončí. Nabudúce ak budem mať chuť na podobnú špinavú kriminálku s morálne rozvrátenými policajtami, tak si radšej znova zopakujem Ayerov priamočiarejší našlapaný Street Kings ...60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dříve klipařsky nadaný režisér mnohdy jen kupil balast a jedno klišé za druhým. Ovšem v posledních letech mě Antoine Fuqua baví. Ovšem tady ještě tak úplně ne. První předlouhé desítky minut jsem v brooklynských ulicích docela protrpěl. Jenže ono se toho vlastně ani moc nezmění.. Hlemýždí tempo navíc nezachrání příliš jednoduché, ploché a v druhé polovině i těžko uvěřitelné povídání o trojici poldů, kteří nepředvádí žádný herecký koncert, natož aby byli součástí chytře propletené podívané. Jejich jednotlivé linie nenabízejí zápletku odlišnější od typických policejních témat a hlavně nenabízejí žádnou myšlenku, pointu, katarzi. Prostě jen bum a bác a nic. Ruce pryč.. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo tak zbytečně natahované, tak mě to možná i baví, ale v tomhle případě jsem měl prostě pocit, že přede mnou defiluje spousta postav, kdy pouze z té, kterou hrál Richard Gere, jsem měl pocit, že je opravdu zajímavá. Závěrečný masakr je celkem cool, ale to je tak trochu všechno. Výborní herci v průměrném až podprůměrném filmu. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Kriminálna mini-mozaika príbehov mužov v uniformách z Brooklynu, ktoré vlastne spolu ani nesúvisia a hoci sa nedá označiť za sklamanie, aj napriek solídnej réžii nezanechá snáď s výnimkou záveru na divákovi žiadny výrazný otlačok. Don Cheadle a Ethan Hawke síce tradične nesklamali a minimálne vo výkone Wesleyho Snipesa, ktorý dokazuje, že má na viac ako na videokariéru ponúka Brooklyn's Finest aj niečo navyše. Na špičku v žánri to však, bohužiaľ, nestačí. 70% ()

oje 

všechny recenze uživatele

Pohled mezi policisty dobré, špatné, mladé, staré, kde každý z nich si nese své problémy. Práce v utajení nebo rodinné trable otevírají možnosti vymáčknout z filmu napětí, city… Fuqua ale s ničím nejde na krev a tak zajímavých a vyhrocených momentů je ve filmu po málu. Vzhledem ke stopáži se to může trochu táhnout. Zpracování se zvlášt nevymyká nápadem ani kvalitou dialogů a po předchozím Training Day se tak o žádnou bombu nejedná. Policejní dramata mám ale rád, dobré obsazení a herecké výkony udělali své a tak jsem spokojený. Jsou to slabší 4*. Svižnějším pohledem do policejních řad je Street Kings. Alternativa: Street Kings, Training Day, Harsh Times, We Own the Night. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Ve scéně, kdy Tango (Don Cheadle) na střeše budovy chytne gangstera a namíří na něj zbraň, drží mu jí přímo u krku. V záběru z jiného je však zbraň o mnoho dál. (TheDave)
  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama