Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Tellis (Jason Patric) - policista z oddělení narkotik má za sebou neúspěšnou akci proti drogové mafii. Po ní je přidělen k bývalému kolegovi zavražděného policisty, poručíku Henrymu Oakovi (Ray Liotta) a oba se vydávají zpět do temných hlubin podsvětí. Tam ale Nick brzy zjišťuje, že zdánlivě jednoduchý případ brutální vraždy Oakova kolegy je mnohem složitější... Jeho nový parťák o ní možná ví víc, než hodlá prozradit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

tron 

všechny recenze uživatele

„Živým dlžíme rešpekt. Mŕtvym pravdu.“ Skvelá, drsná, realistická a špinavá kriminálka. Práve nepríjemná atmosféra (a pravdepodobne životný výkon Raya Liottau a to hovorím ako niekto, kto ho obecne nevníma ako ktovieako kvalitného herca) sa postarali o 80%, hoci ma scenár ničím neprekvapil (a ku koncu to mrvil jedna radosť zjednodušovaním postáv, ktoré boli dovtedy „psychologicky“ nadpriemerne napísané a zahrané). ()

petero 

všechny recenze uživatele

Do príbehu je spočiatku ťažké sa zažrať pretože tu padajú mená a divák stráca orientáciu, čo však spoľahlivo vynahradí pútavé finále ktoré sa sústreďuje na vzťah hlavných predstaviteľov konfrontovaných s výpoveďou feťáckej dvojice a i keď rozuzlenie nie je nijak prekvapujúce všetko šľape ako má hlavne vďaka výbornej dvojici Jason Patric a Ray Liotta. Ide prevažne na dialógoch založený film, takže žiadne rošambo v štýle Smokin Aces sa nekoná a film je presvedčivý hlavne svojím autentickým podaním a vykreslením rodinných problémov príliš pracovne zanietených vyšetrovateľov. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dějové maximálně neoriginální a (zvláště v závěru) taky silně klišovitá policejní story by nejlépe uspěla jako epizoda seriálu. Jenomže režisér Carnahan si svůj vlastní scénář zrežíroval s naprostým přehledem, takže i přes spoustu flashbacků je děj stále přehledný se silným drajvem, jež nepolevuje ani v osobitnějších scénách hrdinů, či akci, která ač kvantitativně velmi poskrovnu občas vypluje napovrch, je i přes rychlý střih přehledná a díky ruční kameře autenticky syrová (tak nabušený úvod se jen tak nevidí). Ray Liotta zde září nejlépe od doby Mafiánů, tudíž zastiňuje i solidního Jasona Patricka, který prodělal docela razantní změnu „looku“ a role mu docela sedne. V záplavě rádoby cool kriminálek velmi příjemná podívaná, která dokazuje, že stará dobrá kriminální oldschool je stejně nejlepší. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SEREŠ SE DO NĚČEHO, CO NEMÁŠ ŠANCI POCHOPIT....“ /// Mrtvej polda, vyšetřovací komise ve slepý uličce – což znamená možnost pro Nicka. Jenže život mrtvýho kluka z protidrogovýho byl dost komplikovanej. Ve vzduchu visí sviňárny a prdele černochů by měli poznat středověk, zvlášť když jeho parťák je nevyrovnanej frajer, dělající věci, který by polda dělat neměl. Jenže je to nuda! Povídačky starýho zbrojnoše, co si myslí jeho žena.... Jason Patrick zase nemá tolik charisma, aby utáhl ukecanej film (stejně jako R.Liota s pupkem). A tak mu mrdá ze čtení papírů místo z akce, která se omezuje na výslechy v terénu. Mezi těma tunama keců se to sere (to pozná i nepolicajt...), ale je to furt NUDA. Jo a co doma? Taky na piču! Takže taky NUDA. A chce se mi (asi po dvacátý) spát (ty vole, to snad nikdy nedokoukám...). Povídka vo mrtvým policajtovi, pak vo druhým a vlastně i vo třetím. Film vo pičovině. A přitom bych řekl, že to není zase tak špatná filmařina. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám zajímavej film, u kterýho se dá chrupnout. 2.) Thx za titule ,,Fenri69“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Parádní kriminálka, silná zejména v hereckých projevech. Především Ray Liotta exceluje. Carnahan se ukazuje býti výborným režisérem: jakmile se některá z postav rozběhne, začne ji pronásledovat roztřesená ruční kamera, přičemž ale všechno působí přehledně, atmosféricky, nikoliv chaoticky (úvodní scéna vyrazí dech). Postupně se rozplétá zdánlivě jasný případ a závěrečná dvacetiminutovka se může svojí intenzitou směle rovnat atletickému tréninku na oválu. Škoda, že fakta v pátrání vyplouvají na povrch často jen náhodou a ne nějakým důmyslnějším způsobem. Přesto by možná moje srdeční tepovka z několika posledních minut filmu rozvibrovala kdejaký sportester nad jeho únosnou mez. 6,5 miliónů dolarů(rozpočet)/12,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Ray Liotta přibral pro svou roli 11 kg, k čemuž mu pomohly zejména potraviny bohaté na sacharidy. Před každým dnem natáčení také jedl čínská jídla se sojou, která zadržuje v těle vodu, čímž docílil "nafouklého" vzhledu. K tomu všemu nosil pod oblečením návlek, jenž dělal jeho tělo ještě tlustší, a protetickou kůží připevněnou pod očima, díky čemuž působil jeho vzhled starší a unavenější. (oje)
  • Snímek byl natočen během 28 dní. (oje)
  • Protože se jednalo o nízkorozpočtový snímek, byla scéna, kde Nick Tellis (Jason Patric) běží ulicí s fotografií, natočena bez dalších herců. Lidé, kterých se Patric na fotografii ptal, tak byli jen náhodní kolemjdoucí a nevěděli, o čem je řeč. (oje)

Reklama

Reklama