Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tretie pokračovanie o inšpektorovi Callahanovi je najslabšie z tých troch, ale aj tak stále ma dosť slušnú úroveň. C.Eastwood aj po tretíkrát je veľmi presvedčivý, nič nestratil zo svojej charizmy, tá sa dala krájať, taká bola hustá. Bolo tu aj veľa hlášok a Clint aj v tomto ohľade bodoval a v niekoľkých scenách som sa poriadne nasmial. A keď Callahan dostal partačku, už len to bolo úsmevné. Hudba bola strašná, tie tóny mi pripadali ako z Marsu, nech sa nikto nehnevá. Len tej akcie tu mohlo byť aj oveľa viacej, ale aj tak spokojnosť. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příjemná krimoška se skvělým Clintem Eastwoodem a dalšími dobrými herci. Inspektor Harry Callahan je za přílišnou tvrdost u zásahu přeložen na osobní oddělení. Brzy však na oddělení vražd začíná chybět, tak ho tam vrátí a k němu přidělí nezkušenou policistku z osobního oddělení Kate. Harry nemá ženy ve službě rád a dává to Kate při každé příležitosti najevo. Kate si ho však brzy získá na svou stranu, protože prokáže odvahu i policejní schopnosti. V San Franciscu však začala působit nová teroristická organizace a jako prvního chtějí zabít starostu. ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Ani napotřetí není dobrý zahrávat si s Harrym. Tentokrát proti němu stojí slušně vyzbrojená grupa, která se neštítí vražd ani únosu starosty San Francisca, hlavně když z toho kápnou slušný prachy. Je zbytečný psát, že si vybrali špatnej film k přežití, protože Clint Eastwood v roli Callahana s nikým zásadně nevyjednává. A neobměkčí ho ani nezkušená parťačka, kterou do akce poprvé vyfasoval .. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Eastwood vo forme. Mix krimi a thrilleru funguje zase perfektne. Čo na tom, že to je poznačené zubom času. A niektoré "akčné scény" pôsobia dnes ťaždopádne. Má to nezabudnuteľnú San Franciskú atmosféru. Niekoľko byrokratických vsuviek, ale aj posunutie charakterov na inú úroveň. Harry Callahan dozrieva ako postava a stáva sa ikonickou. Pre mňa ďalší zo zárezov klasík, ktoré ma bavia aj teraz. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Sice už o něco slabší, ale pořád velmi silné a drsné pokračování filmu s detektivem Callahanem. Násilník je kvalitní klasická krimi ze 70. let. Brutální teroristická skupina mladých šílenců, vedená Bobbym Maxvellem, ohrožuje město a vydírá starostu. Především ale zabije Harryho kolegu De Giorgia. Známý polda poté dostává za parťáka ženu a to v něm vyvolává velké rozčarování. Postupem času se však se svou novou koulí na noze sblíží a pustí se do případu se vší vervou. Závěrečná scéna filmu se odehrává v té době už v uzavřené věznici Alcatraz, kam se Clint za tři roky vrátil s Donem Siegelem a natočil jeden ze svých klenotů. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Poprvé je Harryho policejním partnerem žena. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v San Francisku v Kalifornii. (reich)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno