Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Eastwood vo forme. Mix krimi a thrilleru funguje zase perfektne. Čo na tom, že to je poznačené zubom času. A niektoré "akčné scény" pôsobia dnes ťaždopádne. Má to nezabudnuteľnú San Franciskú atmosféru. Niekoľko byrokratických vsuviek, ale aj posunutie charakterov na inú úroveň. Harry Callahan dozrieva ako postava a stáva sa ikonickou. Pre mňa ďalší zo zárezov klasík, ktoré ma bavia aj teraz. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Skvělý třetí díl ze série o "dirty" Harrym. Jak jsem už psal, druhý díl mi přišel takový dost průměrný, ale tenhle díl je fajn. Hodně fajn. Clintova interakce s novou partnerkou je super, Clint více hláškuje a vlastně celý film je takový více akční než temné krimi, což ve většině případů nevadí. Prvnímu dílu se to nevyrovná, přeci jen ta atmosféra je pryč, ale to je asi jediná výtka. Jinak film má tempo, hlášky a Clinta, který se opravdu pro tuhle roli narodil. A to někdy ke spokojenosti stačí. Navíc závěrečná akce v nejznámější věznici na světě fakt nemá chybu. 80 %. ()

Reklama

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Harry je stále drný ako šmirgľový papier, ale bohužial ubudlo z temnej atmosféry i bodycountu a pridalo sa akcie a politiky, čo nesadlo úplne dokonale. Zato female sidekick bol výborný nápad, pár scén bolo vyslovene fantastických ("gumová panna" a celá sekvencia z "masážneho salónu" Tiffany's) a politická nekorektnosť (zastrelená "mníška", Harryho .44 Magnum v ksichte kňaza v spovednici) sa takisto cení. 7-8 / 10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) NÁSILNÍK, coby třetí díl série o slavném policistovi – Harry Callahan. Jednička mi přišla dobrá, minimálně nadprůměrná, dvojka šla úplně mimo mísu a tato „trojka“? Něco mezi první a druhou částí téhle ságy – takže aspoň, že tak. Zde má postava Harryho, kterého hraje výborný Eastwood opět drsnou a nekompromisní roli poldy, který cítí jistou nekorektnost k zákonům a politice. To je zde nastíněno snad ještě víc než v jedničce. Tohle je v tomto třetím dílu asi nejsilnějším kladem. Poté jeho filmová parťačka, která mi zde též sedla jako ulitá a vcelku rozumný a jednoduchý příběh. O akci zde ani tak nešlo, moc ji nebylo a byla jednoduchá. Ve finále trochu zapůsobily i emoce, ale to je asi tak vše. Prostřední část filmu byla dost nezáživná, záporáci slabí, co se dá dělat. Ale stále je to lepší jak ultra mizerná dvojka. Prostě celkově lepší průměr. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Drsný Harry má zase pádný důvod tasit magnum, bazuku, nebo libovolný nástroj k likvidaci asociální pakáže, když mu zločinný gang teroristů pošle dalšího kolegu pípat na ARO. Samozřejmě při té příležitosti musí přímočarý detektiv bojovat i s křivými politiky, nadřízenými blbečky a jako maskota dostane novou parťačku. Tohle je ovšem film o machos pro machos, tak je žena s plackou sice čestná, ale zároveň přiměřeně neschopná, aby divák společně s Harrym nasadil shovívavý úsměv "mazej zpátky k plotně, slepičko". Průměrná callahanovka disponuje tradičními honičkami, kdy černý padouch běží s lehkostí atleta, Clint za ním trapně cupitá, stěží popadajíc dech, do toho kvílí protivná "hudba", celé to trvá veledlouhé minuty a nikdo není na pochybách o výsledku - vždyť Drsný Harry je bratranec Chucka Norrise, dohonil by i Usaina Bolta. Málokdy jsem chápala, proč se postavy chovají, jak se chovají, ale to sral pes, u staré akční oddychovky diváci nečekají přísnou logiku, chtějí se jen bavit a to "Vykonavatel" lehce nadprůměrně zvládá. 59% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Snímek byl inspirován činy skupiny teroristů ze Symbionese Liberation Army, která vešla ve známost únosem vnučky tiskového magnáta Williama Randolpha Hearsta. (ClintEastwood)
  • Jedná sa o deviaty najziskovejší film roku 1976 na svete. (westerns)
  • James Fargo měl původně u snímku pracovat jako asistent režie, ale Eastwood, kterému se líbil jeho přístup, se rozhodl prosadit ho jako režiséra. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama