Reklama

Reklama

Consecration

  • USA Consecration
Trailer

Obsahy(1)

Po údajné sebevraždě svého bratra kněze se Grace (Jena Malone) vydává do odlehlého skotského kláštera, kde zemřel. Nedůvěřuje výpovědi církve a odhaluje vraždu, svatokrádež a znepokojivou pravdu o sobě samé. (JasonCZ)

Recenze (27)

Sludger 

všechny recenze uživatele

Námet ma veľmi zaujal, dokonca príbeh o odhalení tajomného úmrtia je na horor pekne zamotaný a rozhodne sa nemôže hovoriť o priamočiarosti, no je to podané veľmi vlažne. Chýba tomu temnejšia atmosféra, odvaha ísť hlbšie do hororu (málo strašidelných momentov a krvavé scény by sa mohli viac odviazať) a celkovo to pôsobí ako tuctová rutina, ktorá ma nedostala do nepohodlia, čo od hororu čakám. Ku tomu záver prišiel s lacnou Deus ex machinou. Bojím sa, že film rýchlo zapadne prachom. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Priemerný horor priemerného režiséra. Mladá žena vyšetruje záhadnú smrť svojho brata kňaza v odľahlom kláštore, až kým okolo nej nezačnú umierať ľudia - presnejšie väčšinou otravné mníšky, čo tiež nie je na škodu. Horory s náboženskou tématikou síce rozhodne nepatria medzi moje obľúbené, ale režisér to aspoň nepokazil a ani herci nehrajú zle. Dokonca to má aj celkom zaujímavú zápletku a dejovo sa to v záverečnej tretine konečne niekam dohrabe. Len tá intenzita strašenia je strašne fádna a o pár dní si z filmu nebudem pamätať vôbec nič. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Christopher Smith kdysi patřil k zajímavým hororovým tvůrcům, který se oplatil sledovat. Jeho Triangle i Černá Smrt je pro spoustu fanoušků slušná hororová trefa do černého, jenže dnes je z něj obyčejný rutinér, jehož filmy už neoslní a Consecration je toho hezkým příkladem. Vybral si docela opět netradiční námět i prostředí. Máme tu jeptišky, skotský klášter a murder mystery. Člověk si až říká, co se tady mohlo pokazit, jenže je to slowburn, který s hororem nemá moc společného, není to příliš záživné, atraktivních elementů je zde minimum a udržet divákovou pozornost má Smith tentokrát docela problém. Příběhově sice nejde úplně o zlý počin, řemeslně je to relativně fajn a flashback z dětství je na filmu asi to nejzajímavější ( Creepy Father v akci), zaujalo i Finále, kde dojde na trochu krve a nějaký ten zvrat, takže suma sumárum o sračku úplně nejde, jen mě to zkrátka nebavilo a na postavách mi vůbec nezáleželo. Škoda, že se šetřilo atmosférou i násilím, výsledek by pak mohl být zajímavější. Takhle za mě spíš EE. 4/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Solídny kláštorný horor s prekvapivou koncovkou, neveľmi sympatickou hrdinkou a naopak charizmatickým Dannym Hustonom. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Consecration má promarněný potenciál, jeptišky mdlého rozumu a faráře, který vůbec nepochopil s kým má tu čest soupeřit. Je mi líto, ale tenhle způsob vymítání mě poněkud rozladil a příliš neuspokojil. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama v hororové košilce s jeptiškami, ponurým klášterem kdesi ve Skotsku, krucifixy a činy ve jménu Boha. Pojmy dobro a zlo se zdají být jednoznačné, ale co když zlo bude činit zázraky, které by měly náležet dobru? Tenhle film je ovšem velmi nejednoznačný, což se mi líbilo. Vyhoďte veškeré nadpřirozeno, Boha i Satana a zůstane vám tíživé drama o mladé ženě, co v dětství trpěla a svá traumata si nosí všude s sebou. Nechte tam Boha se Satanem a máte příběh náboženského fanatismu a radikálního řádu, kde jsou sestry ve jménu Boha schopny všeho. A nebo lze zůstat u prvního plánu a brát Grace jako bytost s neskutečnou silou a tajemstvím. Výkladů se nabízí samozřejmě více, mně se ale nejvíce líbilo, že film je celkově velmi pochmurný a plný jakéhosi neklidu. Zdejší hodnocení napovídá, že film není pro každého. Nejde o přímočarý horor, nýbrž snímek, co vybízí k přemýšlení. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Těšíš se Boží přízni? Jeptišce žílu řízni!“ A já myslel, že Skotové jsou normální lidi, kterým sice pod kilty fouká na koule, ale na karbid jim nekape. Chyba lávky, půlka zabedněná, zbytek náboženští pošuci. Vřesoviště mají ponurá, děti v klecích zavřené, mrtvé otce až příliš živé. A věčný kverulant ďábel už zase zkouší Pánu Bohu natrhnout… obláček. Polekaně se křižuji a otvírám OKÉNKO KLÁŠTERA: Kdo to brblá v kryptě? Father Romero: „My God, for what?! I had only two sins. Cake and coffee“. ⌂ Grace: „Vidět to taťka, jak mě tu zazdívají, byl by moc rád.“ ⌂ Mother Superior: „Sestry, chyťte tu relikvii, než vám zase uteče!“ [][] Zajímavé, ale bez šťávy. I to kuchání jeptišek bylo nějaké... suché. Zaplaťpánbů za taxikáře, co sráží na přechodu báby po přechodu. Už jsem se bál, že film skončí blbě, čili že dobro, zde nezvykle zastoupené jeptiškou s revolverem, zase zvítězí. Naštěstí ne. Proto budu štědrej a na ďábelský oltář tři nebeské hvězdy pokládám. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Spojenie náboženstva, temných síl a hororu, teda nič originálne, mohlo len prekvapiť. Prekvapil len svojou zmätenosťou a takmer úplne chýbajúcou strašidelnosťou, čo vedie žáner skôr k mysterióznemu thrilleru. Malo to však aj svoje dobré prvky. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Natočit horror o temných silách, který postrádá jakoukoliv horrorovost a temnotu, je poněkud tristní. Příběh se sice odehrává v atraktivním prostředí přísného až fanatického ženského řeholního řádu kdesi na pustém skotském pobřeží, ale většinu času je silně nezáživný a jeho hlavní rádoby démonická představitelka vypadá jako jakákoliv tuctová holka odvedle. Slabá druhá za několik hezkých exteriérů, několik desetisekundových vražedných scén a jakž takž ponurou atmošku, když už zbývající obsah stojí za houby. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tématicky je to moje krevní skupina. Tahle náboženská blbnutí s relikviemi můžu a jeptišky jsou pro mě stále jedny z nejděsivějších stvoření. Mám rád i Jenu Malone, která tady sice nepředvádí kdovíco, ale já jí dokážu ledacos odpustit. I prostředí skotského kláštera je fajn. Jenže je to celé strašně ukecané. Smith si až příliš často vypomáhal doslovným vysvětlováním a občas se do toho zamotal tak, že mi to nedávalo valný smysl. Chyběla i hororovější atmosféra. Třeba zrcadlové scény, jakkoliv byly klišovité, si alespoň o nějaký temnější filtr vyloženě říkaly, ale bohužel to nedopadlo. A nedošlo ani na žádné baf. Nejděsivější tak byla jednooká jeptiška, ale to asi nebylo v plánu. Závěrečný zvrat mohl působit překvapivě, byť i tohle už tady bylo, ale Smith to podal způsobem, který vyvolá jen pokrčení ramen a "Aha.". Škoda kdysi talentovaného režiséra. 40% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Som z tohto filmu trocha v rozpakoch. Ch. Smitha poznám ako celkom schopného režiséra, ale na strane druhej, hodnotenia i komentáre k tomuto filmu nie sú naklonené. Ja filmy s vierovyznaním mám celkom rád, lebo ten boj dobra a zla sa tu vždy odohráva nekompromisne a zásadovo.  V kláštore bývajú prísne pravidlá a naozaj mám uveriť, že niekto z vonku, sa tam tak poľahky dostal? To rozhodné nie. Príbeh má určité nezrovnalosti, ako aj tlstejší ujo i keď má trojminútové oneskorenie za obetou i tak ju dobehne skoro  hned  pri dome. Na logiku a všetko tým spojene sa tu moc nehladí, ale kašlem na to. Pre mna bol film pútavý a to hlavne kvôli okoliu kláštora a celou tou exteriérovou častou. Potom po technickej stránke bol celkom v pohode a tie flashbacky do mladosti boli bezchybné. Lebo keď si budem chcieť predstaviť zlého tatu, tak tu sa práve objavil. Tak jedinou chybičkou u mna zostava rozťahanosť a i keď sa snaží prekvapiť, až tak mu to nevyšlo. Lebo v pointe to má tiež nejaký ten zádrhel, ale hlavne má nebavilo desať minút pozerať na zakrvavenú pluhu, mohla sa aspoň prezliecť. Ale vážne, film ma nedostal, tam kde chcel, ale zas na druhu stranu, určite strata času to nebola. Trochu nadhodnotím, slabé 4*. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Další film o magorech. Tentokrát o náboženských fanaticích. Film poměrně provařenej, podivně obsazenej, a jediný co mě k filmu dostalo, bylo jméno rejžy. Ten má ale tendenci točit větší a větší kravinky. 30%. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, měli k dispozici celkem hezký prostředí kláštera a děj má několik zajímavejch nápadů, ale to zpracování prostě stojí za hovno. Jena Malone je na tom herecky čim dál tim hůř a moc nepomáhá to že její postava zde je celkem nesympatická, a trávit s ní 95% času bylo utrpení. Hororovejch prvků je zde minimum, chvilku jsem měl pocit že koukám na remake Dark Waters z 1993 ale i to bylo záživnější než tahle nuda kde dojde jen na pár komediálních halucinací a nehod alá Nezvratný osud. Místo toho se tady neustále mluví a něco vysvětluje a je to tak ukecaný že člověk pomalu nevnímá. Slabší 2 hvězdy, pokud máte problémy se spaním tak ideální. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu negativní hodnocení tohoto skvostného retro hororu se skvělou atmosférou a originální pointou. Tohle je prostě klasickej pomalu budovanej snímek postavenej na příběhu (že by to vadilo?), jak se točilo v 70. letech. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

V každém případě tohle není pro každého, není to jednoduchý film, je to film především k zamyšlení, koketující na hranici dobrá a zla, kde je diskutabilní co je to zlo. V každém případě prostředí tajemného kláštera je parádní a události odehrávající se v něm zajímavé i když ne každému to tak nějak docvakne, co proč a jak. Dočkáme se i nějakého toho Gore a sesterstvo je fajne. Nikdy nekončící boj dobra a zla tu je ovšem dost prazvláštní a asi nesedne každému. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál Skotského kláštera a jeptišek. Není to strašidelné, divná atmosféra, chaotické vyprávění, nezaživné zpracování a nesympatická hlavní herečka... Něco se tam jako děje, ale je to nuda.... Horor z kláštera si tedy představuji jinak.... Zklamání ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Ďalší tuctový horor o mníškach a náboženstve. Nečakajte žiadne zimomriavky a hlavne žiadnu zmysluplnú akciu. Koniec bol síce miene prekvapenie, z ktorého vyplynula zjavná inšpirácia sériou Insidious, ale inak sa jednalo o slabý film s nevýraznými hercami a čudnou atmosférou, na ktorý po pár dňoch (rád) zabudnem. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Klášter..Jeptišky..tajemno..posedlost..relikvie..temnota..jak ja tohle téma mám rád.. Tady to vůbec nedávalo smyl..nesmyslný příběh ..který každou chvílí nevěděl kudy kam.. hlavní herečka..velká bída..Hvězdičky pouze za pěkný klášter a ty věci kolem..25% Neskutečně zabitej film.. ()

Reklama

Reklama