Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snad víc než o kterémukoliv jiném filmu série Star Trek se o Generaci dá říci, že je určená právě a z převážné většiny početné obci fanoušků seriálu. Je tomu podřízeno mnohé - a především účelové spojení původních ( pochopitelně značně sešlých ) seriálových hrdinů s novou generací svých nástupců. Z hlediska příběhu jde o slabší díl, i když volba Malcolma McDowella coby padoušského Sorana leccos zachránila. Celkový dojem: 55 %. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Star Trek série je pro mě zvláštní zkušenost. Zatímco s většinou filmů s původní posádkou jsem byl spokojen i přesto, že některé jejich příběhy se můžou zdát trochu zvláštní, u filmů s touto novou generací ty příběhy jsou "normální", více seriózní, co se týče obsazení, tak se musím přiznat, mám raději tuhle posádku než tu původní, ALE… i přes to všechno mi naprostá většina filmů s touto posádkou přišla na jedno brdo. Nevím proč, nevím jak, ale všechny díly kromě úplně posledního mi nějak splývají dohromady. Kdežto u původní posádky si stále pamatuju, o čem je první, druhý, třetí... díl, byť některé díly se mi líbily více a některé méně. Co se snažím napsat je, že pokud si někdy dám nějaký Star Trek maratón, tak co se týče původní posádky, půjdou do filmů, ale co se týče nové generace, zkusil bych raději seriál. 65 %. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Sedmička, byť šťastné číslo, mě nijak zvlášť neuhranula. Ty pasáže, kdy byli v Nexu a vlastně se nic nedělo, se vlekly a na mě působily nezáživně až nudně. Kdo tedy určitě pobavil byl nadporučík Dat. Tak moc toužil cítit jako člověk, že sám pak nevěděl co si s nově nabytými emocemi počít. Pocity se u něj střídaly hodně rychle a najednou stále vážný android vypadal docela jinak, humorně až skoro divně. Své kouzlo ve filmu mělo rovněž setkání dvou kapitánů Enterprise, což je tady opěvováno docela často a jako další plus hodnotím scénu neplánovaného přistání hvězdné lodi federace na povrch Veredianu. Kdo mi v Generaci ovšem chyběl byl jednoznačně Spok ... 3,5* ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, sice jsem starou Enterprise nijak zvlášť nemusel, ale tohle ukončení kariéry admirála Jamese Tiberia Kirka je skvělé. Nemluvě o perfektním záporákovi Malcolmu McDowellovi. A je tu i po, respektive před;) First Contactem asi nejdůležitější moment pro Data. Hudbu si asi nezamatujete, přece jen Dennis McCarthy je skladatel spíš do seriálu... krom toho, že se podílel na v podstatě všech Star Trecích, má na kontě i Cestu Do Neznáma, SG-1, a taky Dawsonův Svět:) Nějaké chytlavé hlavní téma nečekejte, na to měl Star Trek jinšího mistra... 80% je možná trochu moc, ale minulé dva ještě Kirkovské filmy byly zase podstatně žalostnější než Generations. Takže tu čtvrtou hvězdu nechám viset tak jak je. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak tento Star Trek je podle mého názoru dokladem toho, že posádka z nové generace prostě není tak šmrncovní jako ta stará dobrá sestava s Kirkem a Spockem. Patrick Stewart je sice na rozdíl od Williama Shatnera opravdu dobrý herec, ale zbytek posádky už nemá takové charisma jako její kapitán. Postavy jako Worf, či Data mě zkrátka moc neberou a zbytek posádky ani nestojí za řeč. Film Generations sice nabízí zajímavé setkání dvou legendárních kapitánů, ale toto setkání by si bylo zasluhovalo lepší, větší příběh a kulisy. V rámci celé filmové Star Trek série působí příběh tohoto dílu tak nějak nejméně zajímavě, lehce béčkově (mimo zrůdné pětky samozřejmě). ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Během produkce filmu se počítalo i s re-designem stávajících uniforem pro posádku Enterprise-D. Bylo vytvořeno několik verzí, jedna z nich se dostala na akční figurky pro tento film, ve „finalní“ se začlo dokonce natáčet. Nakonec po pár dnech natáčení bylo rozhodnuto, že se využijí uniformy z TNG série a DS9 serie, např. Jonathan Frakes nosil uniformu od Averyho Brookse. Hlavním důvodem, proč se tak rozhodli byl ten, že ačkoliv na papíře uniformy vypadali dobře, v reálu se s nima pracovalo špatně, hercům neseděli, ani vizuálně nevypadali tak dobře. Nových uniforem se herci dočkali až při natáčení Star Treku: First Contact (1996), které se zároveň stali novými uniformami pro obsazení v seriálu Deep Space Nine (od r. 1993). (Shakaar)
  • Postavou šílence Sorana byl později inspirován i Soran v seriálu Hvězdná brána - zde však nebyl Soran šílený vědec ale pravý opak - šílený náboženský fanatik. (javaznenevim)
  • Leonardu Nimoyovi byla nabídnuta role ve filmu i jeho režie. Nimoy po přečtení scénáře odmítl. (ČSFD)

Reklama

Reklama