Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (187)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ne, já si na tuhle posádku prostě nezvyknu. Připomnělo mi to díly "Stargate", které jsem zrovna neměl moc rád. Je to místy docela zábavné, jsou zde zajímavé vztahy a vývoj postav - Jonathan Frakes se oholí! - ale celkově mě to prostě tolik nebaví jako filmy se starou posádkou. V tom je prostě nějaká nostalgie, nedá se nic dělat. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Je to sice v podstatě epizoda ze seriálu natažená na celovečerní film, ale epizoda velice kvalitní. Data tady dostane solidní prostor, a naprosto zastíní všechny ty tokající páry. Bohužel právě všechny ty rozjásané láskyplné výlevy hlavních protagonistů ničí napětí filmu, není tu přítomna osudovost jako v předchozím dílu, takže jde je o příjemný, ale nikterak vyčnívající díl jedné série. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Vzpoura dělá z Abramsova zářezu úplného Shakespeara, plného intelektuálních otázek a témat. Frakesova režie je zde až příliš unylá (cloumají s ním hormony nejenom ve filmu) a neposkytuje snad jediný originální nápad (pohledem o deset let srarším; díky Abramsovi víme, že to jde i jinak, více "letně"). Ale přestože všechno mimo hudby bylo špatně, tak tento Star Trek patří k těm zábavnějším a vydrželo mu to s přehledem po celou stopáž. 60 % ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jak kdyby to byl jeden díl z Nové generace. Ale od filmu bych čekal víc. Bohužel, tohle byla fakt nuda jak v Brně. Jo, byly tam trošičku lepší efekty, než v seriálu, ale až tak moc to poznat zas nebylo. Navíc ten děj a hlavně planeta osídlená 600 obyvatelama a že by se kvuli nim dělaly takovyhle patálie...? No, nic, prostě fakt docela velkej shit. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Ale jo, taková příjemná delší epizoda, pokud jde o myšlenku, scénář a koneckonců i poněkud béčkovou výpravu. Na nejlepší díly Novogenerační série sice nestačí, ale drží se jejich stylu a ducha a to se cení (obzvlášť ve srovnání s odcizenou Nemesis). Star Trek jako celek nicméně postupně ztrácí dech, Nová generace byla skvělým vyvrcholením Rodenberryho vize a po ní už následovaly série sice výpravnější, ale co do nápadu, vtipu, lehkosti a myšlenky zoufale sterilní. Řada filmových zpracování, grandiózně uvedená prvním dílem, má také zřetelně sestupnou tendenci, kterou uprostřed sice vysoko zvedá První kontakt, ale pak už křivka nezadržitelně padá do tmy a zapomnění. Insurrection je posledním důstojným rozloučením s tímto fenoménem, na kterém vyrostly minimálně dvě generace. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Televizní premiéra se měla odehrát 16. 9. 2001, ale kvůli útokům na Světové obchodní centrum byla odložena. (Martin00x)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 1998 na Las Vegaském FF (Cinemavegas FF). (Varan)

Reklama

Reklama