Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Konečne som zistil, prečo je star trek tak strašne nevyvážený oproti star wars. Je to kvôli dych berúcim bitkám. Očakávam ich a namiesto toho sa mi dostane filozofovanie. A musím konštatovať, že je to filozofovanie na úrovni. Každý jeden film ide do hĺbky každej jednej z postáv. Sledovať starú známu partu ako sa vydáva do ďalšieho dobrodružstva je jednoducho skvelý pocit a hlavne v prvej polovici filmu nemá dej ako spomaľovať. Z nástupom zlých Klingonov sa to ale miestami už vlečie. Lloyd si tu strihol záporáka z krivým čelom a oháňajúci sa mimozemským dialektom. Síce je o trocha uveriteľnejší ako Khan ale chýba mu tam výraznejšia scéna, ktorá by ma presvedčila o tom , že predstavuje pre posádku Enterprise hrozbu. Hneď ako nastúpil na scénu som vedel, že ho dostanú a ani si nepípne a tak sa aj stalo. Chcelo by to nejakého hútnejšieho záporáka. A veľkolepejšiu bitku. Ale po príchodé Leonarda Nimoya na scénu sa musím priznať, že som viac ako spokojný. Síce nie úplne zaslúžené, ale také dobrosrdečné 4*. ()

provitamin 

všechny recenze uživatele

herci nehrajú, klingónski záporáci sú smiešni, triky nefungujú, avšak tieto staršie sci-fi majú v sebe akési kúzlo, vďaka ktorému sa to väčšinou dá pozerať. a potešila hudba Jamesa Hornera, hlavne tá pri záverčných titulkoch, ktorá mi trochu pripomínala hudbu zo staršej trojice Star Wars. žiaľ ani niekoľko pozitív filmu nepomohlo. záverečný rituál oživenia Spocka u rodných Vulkáncov mi príde ako dosť trápny. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Celej film pusobi dojmem, ze tvurci tak nak nemaj moc o cem vypravet, jen potrebovali nejak zpatky dotahnout Spocka. A podle toho to taky vypada, prvni pulku filmu se nic moc nedeje, druhou konecne Enterprise s hrstkou posadky vyrazi na zachranou misi. Bohuzel ani potom se toho moc nezacne dit a souboje se daj spocitat na prstech jedny ruky, aspon, ze vybusny finale stoji za to. Zaporaci taky pusobi dojmem, ze tu jsou spis aby se nereklo a Lloyd se do podobny role naprosto nehodi. Navic posadka Enterprise zacina uz bejt lehce prestarla a Kirk zacina bejt pekne oplacanej. Ale jako celek to porad ma svoje urcity kouzlo, takze film nudit nezacne, ale proste to neni zadna velka jizda nebo zabava. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nejlepší film s original crew. Spock dokonale režíruje, rodina dokonale hraje, James Horner má dokonalou hudbu, dokonalej děj a zápletka, prostě koncert všeho NEJ NEJ NEJ. Když vidím úvodní retro záběr stylu Spock´s Funeral, následně dokonale provedená (hudebně a kamerově) scéna pohybem kamery po listnaté krajině a zabrousí na rakev a objeví se Star Trek III - The Search For Spock, proběhne mi mráz po zádech a naskočí husí kůže. Záběr proti slunci krz vetřem ohýbané koruny stromů, joj... sekvence "kradení" Enterprise, zadávání autodestrukce, Genesis sundown...atd. atd. Sledování tohoto filmu je srovnatelný se sexuálními zážitky (bez nadsázky!). PRo mě - nejlepší film s původní crew. Space....the final frontier... ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Zase o něco lepší než předešlý díl. Nevím jestli je to tím, že si již na herectví hlavních protagonistů zvykám, ale jejich výkony se mi zdají čím dál tím víc lepší a lepší. I příběhově se tvůrci zlepšují. Jestli to takto půjde dál, tak budu moct s čistým srdcem říct, že již chápu fandy Star Treku, proč mu tak propadli. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Herci hrající mladého Spocka museli mít hnědé kontaktní čočky, protože "dospělý" Leonard Nimoy má oči hnědé. Nicméně jako dítě měl Nimoy oči modré. (ČSFD)
  • Aby se děj udržel v tajnosti, není ve scénáři ani jednou použito jméno "Spock". Je nahrazeno "Nacluv", což je obráceně Vulcan. (ČSFD)

Reklama

Reklama