Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dodatok k minulemu dielu a vlastne prostredna cast v ramci zovretej trilogie. Podla mna diel s najhorsim scenarom v ktorom sa cely cas na planete zotavuje Spock, medzitým mu ide s Enterprise na pomoc hlavna posadka a popritom tam otravuje nejaky tuctovy Klingon, ktory chce ziskat Genesis. Najsmutnejsie je, ze oziveniu Spocka je venovany cely diel, ale smrt pre Kirka dôlezitej osoby je odbavena za par sekund a dlhsie ako nad nou smuti este aj nad znicenou Enterprise. To prilis nevychytali. Miernym plusom je, ze ked uz väcsinu filmu absentuje Spock, tak konecne dostali par scen sa predviest aj ostatni clenovia posadky Scotty, Chekov, Uhura a najviac Sulu. Na druhej strane si tentoraz vôbec neuzijeme vtipneho trojuholniku Kirk, Spock, Kostra. Bez ich vtipov to nie je ono. Dost ma stvalo preobsadenie Saavik. Hlavny klingonsky zaporak tu je nejak naviac, aby sa vo filme aspon nieco dialo. Christopher Lloyd pôsobi skôr zmätene a nenahana strach. Uplne mi tu chyba nejaka typicka Star Trekovska moralno filozoficka myslienka. Vesmirne suboje su priemerne a zaujme len znicenie Enterprise. Hudba je tentoraz slabsia. Film najviac zachranuje svizne tempo. Takze vysledok je taky divny zlepenec, ktory je po kazdej stranke priemerny. 5/10. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem Hledání Spocka je hledání Spocka. Akční zápletka s Klingony se dobře doplňuje s tou "vědeckou" o Genesis, jenže celé to zabírá necelou druhou polovinu filmu. Než se v předlouhé expozici přežvýká všechno z předchozího dílu a Kirk vyrazí do akce, neděje se nic světoborného. A závěrečná vulkánská mystika zase jako kdyby vypadla z jiného filmu. Jsou to vlastně tři epizody v sobě a to je na celovečerák málo. Předchozí díl měl sice béčkové ladění, ale šlapal od začátku do konce. ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Bylo by nespravedlivé tvrdit, že je tenhle film jen o oživování Spocka, což bylo plánované už v průběhu natáčení dvojky. I když je to samozřejmě nejdůležitější "výsledek", stejně velká část je věnována únosu Enterprise na její poslední cestu a posedlost klingonského kapitána v podání (jak jinak geniálního) Christophera Lloyda honbou za stojí hračkou. Třetí díl trpí zdlouhavostí lichých dílů, hlavně na začátku a konci, je určitě ve stínu těch sudých, ale pořád je to velmi kvalitní sci-fi. Oproti předchozím dvěma dílům jsou daleko více využívané digitální efekty, které ale bohužel stárnou daleko rychleji než reálné modely, navíc když rozpočet nebyl úplbě štědrý. Ale Lloyd má pěknou bambitku, vrací se Sarek, Saavik je hezčí než ve dvojce a hlavně, je tu ale nárůst komediální stránky, který pokračoval v dalších dvou dílech. Jestlipak tohle slyšel Arnie? "Wait. You said you would kill me. I lied." 84% ++++ Po pár shlédnutí v originálu jsem se dostal zpět k českému dabingu (Nova 94) a musel jsem se zhrozit jakou příšernost to stvořili. Hlasy nesedí (především Kirk a Kruge, dabér se to snaží dohnat umělým chrapotem), některé překlady jsou šílené (aktivizujte!, Bones zní jako Boris), to že tam dvakrát mluví McCoy Spockovým hlasem úplně uteklo. Hudba a zvukové efekty jsou někdy výrazně potlačené, takže to celé působí jako levné béčko. Jediné plus je Plachý a Švarc, ačkoli pochopitelně bez skotského akcentu. Jeden z nejhorších dabingů co jsem kdy slyšel, to by srazilo hodnocení minimálne o hvězdu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Konec minulého filmu byl hodně špatný a proto je hodně dobré, že Hledání Spocka přímo navazuje na Khanův hněv. Spocka se tady sice dočkáme až na konci, musím ale uznat, že i tak šlo o velmi povedený Star Trek film, který se kvalitou hodně blíží tomu předešlému. Akce sice ubylo, ale to mi vůbec nevadilo, já jsem se totiž bavil opravdu výborně. Zatím nejzajímavější příběh opravdu chvíli nenudí, na triky je radost pohledět a - koneckonců, jsou tady i Klingoni :D. Jinak hlavně druhá polovina stojí za to, únos Enterprise se mi opravdu líbil a hudební doprovod a hlášky jsou také příjemným zpestřením. Takže opět jsem se bavil, film nezklamal a doufám, že dalšímu filmu už nebude co vytknout. 80%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nebaví mě to rozhodně jako "Star Wars", ale těm filmům se musí nechat, že do sebe něco mají. Sice mi trochu vadí, že se Spock vrátil, tedy ve smyslu příběhového, ale bylo to aspoň provedeno způsobem, který je snesitelný. Jsou tu výborné scény s Klingony a obecně na planetě jsou tu výborné nápady. Není to ale nijak velkolepé sci-fi. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Herci hrající mladého Spocka museli mít hnědé kontaktní čočky, protože "dospělý" Leonard Nimoy má oči hnědé. Nicméně jako dítě měl Nimoy oči modré. (ČSFD)
  • Na konci minulého dílu Spock zemřel. Leonard Nimoy souhlasil s jeho reinkarnací jen v případě, že bude film režírovat. (ČSFD)
  • Aby se děj udržel v tajnosti, není ve scénáři ani jednou použito jméno "Spock". Je nahrazeno "Nacluv", což je obráceně Vulcan. (ČSFD)

Reklama

Reklama