Reklama

Reklama

Star Trek

  • USA Star Trek (více)
Trailer 4
USA / Německo, 2009, 127 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hrají:

Chris Pine, Zachary Quinto, Leonard Nimoy, Eric Bana, Bruce Greenwood, Karl Urban, Zoe Saldana, Simon Pegg, John Cho, Anton Yelchin, Ben Cross, Winona Ryder (více)
(další profese)

Obsahy(1)

James Kirk se narodil v den, kdy byla napadena hvězdná loď jeho otce. Od té doby vyrůstal jako poloviční sirotek, nebyl zrovna vzorné dítě, ale přesto se dostal ke hvězdné flotile. Jako kadet se ocitá na palubě U.S.S. Enterprise pod velením kapitána Pikea. Potkává zde prvního důstojníka Spocka, který je mu na první pohled nesympatický, a jejich antipatie jsou vzájemné. Enterprise přijímá tísňové volání z planety Vulcan a vyjždí na pomoc, ačkoliv posádku tvoří kadeti. Jsou totiž nejblíže. Kirk si ale uvědomí, že okolnosti jsou stejné, jako ten den, kdy zmizel jeho otec, letí do pasti. Opravdu, u Vulcanu na ně čeká ničivá loď pod velením romulana Nera. Nero chce, aby důstojník Spock trpěl, jenže Spock toho muže vidí poprvé v životě. Ukáže se, že Nero je z budoucnosti, kde byl svědkem zničení své planety, svého domova. Viní z toho Spocka, který slíbil, že planetu zachrání. Cestoval proto do minulosti a chce, aby mladý Spock trpěl stejně, jako trpěl on. Chce zničit jeho planetu, jeho domov, jeho rodinu. Bohužel se mu jeho dílo zkázy podaří a Vulcan přestane existovat. Další na řadě je Země. Mladá posádka se musí hrozbě postavit. Snad se při tom z Kirka a Spocka stanou dobří přátelé, tak, jako tomu bylo v jiné časové linii. (TV Prima)

(více)

Videa (16)

Trailer 4

Recenze (1 951)

Matty 

všechny recenze uživatele

Pravdou se stalo nejméně pravděpodobně – mrzelo mne, že jsem v životě neviděl jedinou epizodu Star Treku a nemohl si tak Abramsovo vyšperkované sci-fi vychutnávat ještě víc. Smekám kulich, pánové, slastně přehledné akční scény (je to o kameře, ne o střihu!), chytré dialogy bez zbytečné hard sci-fi hatmatilky a sympaticky moderní postavy (hacker Scotty). Jenom jsem si u každé druhé scény říkal, „být trekkie, brečím dojetím a směji se radostí“. Emočně se k tomuto filmu mám podobně jako Spock ke svému okolí (teď už taky vím, podle koho byl vymodelován Sheldon z BBT). 85%Zajímavé komentáře: Nathalie, Bluntman, tron, Psema, k212, Triple H, Martinius ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Star Trek 902 10.. Pokud to chtěl Abrams dotáhnout do konce, Romulana Nera měl hrát místo neperspektivního Bany Shia LaBeouf a ochranku Enterprise by obstarali do červených mundúrů odění kluci z Backstreet Boys.. Konzervativní trekkie si nejspíš dá pod bradu fotonové torpédo a stiskne spoušť, ti, co Star Trek nemusí a nebo je dosud míjel jak pan Data solárium, budou nadšeni strhujícím tempem, dokonalými triky, humorem made in Pegg a vůbec vytuněným WARP pohonem Abramsovy režie, co má za úkol přiblížit legendární sérii novému (rozuměj mladšímu) publiku. Jenže J.J., když Klingoni jsou klišé, co je potom ten zbytek..? Můj dojem z dynamické jízdy, co se snaží letmo brnkat na strunu logiky (chtěně) i parodie (nechtěně), je tím pádem ambivalentní, ale alespoň jsem zpětně ocenil kvality Galaxy Quest. V souvislosti s ním mě napadá, že kdyby se na této Enterprise hodlal chopit velení komandér Peter Q.Taggert, vystřelí ho posádka jen v trenýrkách a se slovy "Tenhle vesmír není pro starý!" na ledovou planetu FD240, kde by ho snědly kosatky stejně jako jedí na Zemi staré nepotřebné Eskymáky. Vše samozřejmě v intencích direktivy Federace č.6307: „Bude-li důstojník přistižen, jak očichává sedlo rotopedu v dámské tělocvičně…“, ehm, pardon, to jsem si spletl, myslel jsem: „Bude-li důstojník přistižen, že už mu na tváři raší vous, bude shledán nepotřebným..“ ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Docela masakr, ale co jiného taky čekat od rozpustilého a chytrého geeka. Abrams dává roztomile okatě najevo, že vyrůstal na Star Wars (fetišistické snímání lodí, závěrečný úprk) a nebojí se rýpat do fantazií obtloustlých třicátníků v kostýmech, kteří hudrují při sebemenší odchylce od pravidel zajetého univerza. Málokdo dneska takhle svižně staví a boří žánrová klišé, viz patetické sebeobětování x Beastie Boys, aby do nás následně pral jednu over the top scénu za druhou (injekce). Drhne snad jenom ta nostalgická epizodka z planety Hoth, u které jsme lehce tlačeni k vytažení kapesníků a obdivu CGI tvorečků co se navzájem žerou. Jinak asi nejlepší rebranding co jsem za poslední roky viděl. Ta značka bude mít velký zvuk. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Asi sem čekal až moc, když to bylo tak opěvovaný a když to mělo tak vysoký hodnocení všude, ale na druhou stranu je taky fakt, že seriálu sem nikdy taky neholdoval a většinou sem na něj koukal, jen když sem se k tomu náhodou nachomítnul. Nicméně Abrams to vzal pěkně vše od začátku, nezatěžoval nějakou nutností znát seriál, bylo to jen výhodou, vše vysvětlil, představil postavy a šlo se hned na dokonalý vizuální orgie, který byly takřka v každým záběru a který si se slovem dokonalost dost často pohrávaly jakoby to bylo normální, což sem teda uvítal, protože to já můžu, když na mě film v kině zkouší takovýhle věci, ale vedle toho už byl bohužel trošku slabší děj, sice né nějakej stupidní nebo nedomyšlenej, jen prostě takovej neohromující a bez nějakýho většího nápadu, prostě typickej první díl nějaký známý série jako byl třeba Batman nebo Superman, působilo to dost podobně, navíc sem si moc neoblíbil hlavního hrdinu Kirka, protože to je takovej blbej machřík hezounek a to já zase moc nemusim, ale jinak až na těch pár výtek spokojenost a už se těšim na druhej díl, očekávám vzestupnou tendenci jako u Batmana. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dost možná viděl nejlepší blockbuster roku. Star Trek universem jsem nedotčený, ale tahle emocemi, vtipem a výbuchy prošpikovaná jízda mi sedla na výbornou. Nablýskaně čistá Enterprise v protikladu s nablýskaně špinavou lodí Romulanů tvoří podobně sexy kontrast jako Kirkova impulzivnost se Spockovou logikou. Casting se povedl až neuvěřitelně dobře, celá posádka působí nadmíru sympaticky, takže jsem neměl nejmenší problém vytvořit si k postavám nějaký vztah (možná s vyjímkou Uhury). J.J.Abrams holt znovu potvrzuje, že cokoli, v čem má prsty, se nevyhnutelně vydaří. Takhle totiž vypadá nerdvána (TBBT...) :-) PS: Infantilní obludárium nových Star Wars může sklopit uši a zahanbeně se odporoučet, protože právě teď a tady začíná (doufejme) nová éra moderních sci-fi. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (91)

  • Jedná se o jedenáctý film z prostředí Star Treku, jehož příběh se však chronologicky řadí ještě před první, dnes již klasický seriál Star Trek (1966–1969). (endoskop)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Jak to vypadá se čtvrtým Star Trekem?

Jak to vypadá se čtvrtým Star Trekem?

02.03.2023

Je to už několik měsíců, co studio Paramount s nadšením oznámilo vedle dalšího rozšiřování univerza skrze televizní seriály taky čtvrtý filmový Star Trek. V tom se měli údajně vrátit všichni původní… (více)

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Reklama

Reklama