Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zapadlé planetě Nimbus III, kde se střetávají hranice Federace, Klingonské a Romulanské říše, na planetě takzvaného galaktického míru, kde najdete vše kromě míru, se vynořuje Vulkánec Sybok a začíná stavět svou galaktickou armádu Světla, aby naplnil dávná proroctví. Na rozdíl od jiných Vulkánců využívá své telepatické schopnosti ke kontrole ostatních, kteří ho pak slepě následují. Když přímým útokem získá kontrolu nad "hlavním městem" pusté planety, zajme vyslance všech tří mocností. Kapitán Kirk je spolu s novou a dosud neseřízenou Enterprise vyslán, aby rukojmí osvobodil. Avšak Sybok pro ni připravil past, ze které není úniku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tak po prvé: strašné efekty! Kým dvojka až štvorka mali na svoju dobu unikátnu grafickú stránku, piaty diel má efekty na úrovni sedemdesiatych rokov. Dej je vynikajúci (hlavne vyvrcholenie), ale večná škoda je, že sa zo Star Treku pomaly stáva zábavka na nedeľné popoludnie prepchatá občas až trápnym humorom. Neviem sa rozhodnúť či postarší Spock na tábore spievajúci pri ohníku je vtipný alebo trápny... asi to druhé. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film začíná na planetě Nimbus III. a po malé úvodní epizodě se děj přesune na planetu Zemi. Pak se vše začne spojovat a z prachu planety Nimbus III vzejde hlavní podstata i postava příběhu. Píše se Hvězdné datum 8454.1 a zajmutá loď Enterprise se vydává do samého středu Galaxie, hledat bájnou planetu Sha Ka Ree. Co je Sha Ka Ree ? Klingonové jí říkají Qui Tu, Romulanové jí říkají Vorta Vor, v Andorianštině je to nevyslovitelné a my lidé, jí říkáme Ráj. Najdou Ráj nebo Peklo ? Zajímavost - Přistávací modul ( raketoplán ) mateřské lodi U. S. S. Enterprise se jmenuje Copernicus ( Koperník ). Abych řekl pravdu, jeden z nejhorších Star Treků, co jsem viděl. Vizuální efekty jsou slabé, jako příběh samotný, málo vtipu a akce...prostě skoro nuda. Ve filmu zazní The Moon´s a window to heaven : http://www.youtube.com/watch?v=Cm3JLtmnsj8 ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Star Trek film, jaký kdy byl natočen. Shatner si vydupal režisérskou židli a vycucal naprostou fantasmagorii. Pokud v minulém díle se vracelo časem pro velryby, tak motiv hledání boha už je dost mimo Star Trek. Hlavně pokud se toho ujme Shatner – velký egoista. Tak je tu v každé scéně – leze na skálu, leze skrze loď, padá, skáče – až to připomíná film William Shatner a zbytek. Sybok hlavní záporák ani není záporák, ale vycucaný nevlastní bratr Spocka. Už jsem čekal, že se objeví i jeho nevlastní bratr souseda bratra otce jeho matky (Spaceballs hláška). Samotný film je roztrhaný na několik malých epizod a nedrží pohromadě ani za pomocí energetických štítů. Nebudu se dále rozepisovat, protože to je jediný Star Trek film, který nehodlám vidět vícekrát než dvakrát. Do samotného univerza nepřináší nic a jedině co vám sebere, tak bude váš čas. Hodnocení OST: Návrat Goldsmitha však nepomáhá a zůstal stejně průměrný. 5/10 ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento díl je jedna z největších pohrom, která se přes fenomén Star Trek přehnala. Film je to opravdu špatný. Hlaví díl viny jednoznačně nese William Shatner. Ten totiž režíruje, asi tak jako když někdo falešně zpívá. Dotyčný se často považuje za zdatného, ale realita je většinou jiná. A skutečně Star Trek 5 je jako hodně falešná až kakofonická skladba. Jednotlivé scény jsou špatně a tak nějak lacině nasnímány a také sestříhány. Scénář také působí spíše jako průměrná epizoda původního seriálu, ale nejhorší je, že Shatner, nejspíše ve snaze herecky rozvinout svou postavu, Kirkovi vetknul také emoce jako dojetí, jízlivost, vztek. Předtím hrál Shatner vždy jen to na co stačil a bylo to dobré, ale zde jehi nešikovná režie jeho nedostatky nejen obnažuje, ale i zdůrazňuje. Málokdy v hodnocení zohledňuji kavlitu speciálních efektů, ale ty zde jsou snad na nižší úrovni než v prvním Star Trek, což asi tolik nevadí, protože jich tu moc není. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Neni to az tak spatne jak jsem podle hodnoceni ocekaval, ale nejslabsi Star Trek film do te doby to urcite je. Stale jsou zde ale super sceny na zemi v narodnim parku, pisecne prostredi planety Nimbus III, setkani s bohem, nebo navrat hudby Jerryho Goldsmithe, takze co nabidnout to ma. 6/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Přistávací modul mateřské lodi U. S. S. Enterprise se jmenuje Copernicus (Koperník). (Terva)
  • Natáčelo se od 11. října do 28. prosince 1988 v Kalifornii (USA). (Varan)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama