Reklama

Reklama

Obsahy(1)

THE CAGE je první pilotní díl seriálu Star Trek. Jde o první a zároveň jediné dobrodružství kapitána Christophera Pika (Jeffrey Hunter), který byl následně nahrazen kapitánem Kirkem. Hvězdná loď Enterprise zachytí nouzové volání ztroskotané lodi. Při pátrání po trosečnících však kapitán Pike padne do pasti bytostem s ohromnými telepatickými schopnostmi a Hrozí mu, že zůstane navždy uvězněn v kleci. (lord_styx)

(více)

Recenze (75)

majo25 

všechny recenze uživatele

Zrod najväčšieho sci-fi kultu. Možno nie je taký akčný, ako by sa od pilotu žiadalo, ale je aj po rokoch zaujímavý svojou zápletkou i spracovaním. Výborné masky, na tú dobu dobré štúdiové kulisy, aj jemný humor je podarený. Jeffrey Hunter sa na rolu kapitána hodí rovnako ako neskôr Shatner. Skvelý pilotný diel. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Mé první seznámení s tímto světem bylo ve filmu Star Trek: Do temnoty, který se mi páčil, ale na Star Wars to prostě nemá i přesto že jde dnes již o kultovní sci-fi. Trvalo dlouhých 6 let a já se odhodlal k tomu, že zhlédnu všechny díly původního seriálu a všech 10 filmů. Bohužel mě moc tento pilot nenadchnul, ale vzhledem k tomu, že jde o tzv. zkušební verzi, jelikož byl poté seriál zrušen a začalo se pracovat na novém scénáři, myslím že to dopadlo celkem fajn. ()

Reklama

diodoros 

všechny recenze uživatele

Neodvysielaný pilot známeho seriálu Star Trek. Zaujímavý príbeh o zajatí kapitána Pikea a jeho skúmaní telepatickými mimozemšťanmi, rozoberajúcimi povahové vlastnosti človeka, zatiaľ, čo sa ho jeho podriadení snažia zachrániť. Klasické kulisy zo 60. rokov, okaté interiéry, umelohmotné skaly a pod., celkovo dnes už zastarané efekty môžu pôsobiť smiešne, film je však pozerateľný a celkom zaujímavý. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Pilotni dil Star Treku naznacil presne styl, kterym se serial ubira vpodstate dodnes. Sci-fi z dalnych galaxii. Osamela lod objevujici nove svety a civilizace. Kapitan, mustek, posadka, teleporty. A v neposledni rade filosoficke otazky. I kdyz z ansamblu tohoto dilu zustal do ostre verze jen Spock a triky jsou uz hodne retro, koukatelne to je. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Povedený pilot se zajímavou zápletkou (tehdy jistě dost originální), ve které je vám skoro i jedno, že i když se podíváte na všemožná místa světa, nevystrčíte ani půlku nožky z papundeklového studia. Těšil jsem se na mladého Spocka, ale první housle tady hrál Hunter alias Pike a je škoda, že se tenhle kapitán už pak v dalších dílech neobjevil, až tedy nečekaně po dlouhých 43 letech... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Talosiany nehráli herci, nýbrž herečky, které byly později předabovány mužskými hlasy. (Terva)
  • V tomto pilotním filmu se objevuje termín hyperpohon, v originále „hyperdrive“, který byl později nahrazen známým termínem warp pohon. Hyperpohon následně proslavily filmy ze série Star Wars. (mirliflore)
  • Po nevydařeném pilotním dílu "Klec" si stanice NBC vyžádala po Roddenberrym tři scénáře, ze kterých by vybrala ten pro nový pilotní díl. Rozhodla se pro scénář, který dnes známe jako díl "Kam se dosud člověk nevydal", protože byl nejakčnější a bylo v něm nejvíce vesmíru. Druhé dva scénáře nebyly opuštěny, natočily se podle nich díly "Muddovy ženy" a "Sláva Omegy". (mirliflore)

Reklama

Reklama