Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zapadlé planetě Nimbus III, kde se střetávají hranice Federace, Klingonské a Romulanské říše, na planetě takzvaného galaktického míru, kde najdete vše kromě míru, se vynořuje Vulkánec Sybok a začíná stavět svou galaktickou armádu Světla, aby naplnil dávná proroctví. Na rozdíl od jiných Vulkánců využívá své telepatické schopnosti ke kontrole ostatních, kteří ho pak slepě následují. Když přímým útokem získá kontrolu nad "hlavním městem" pusté planety, zajme vyslance všech tří mocností. Kapitán Kirk je spolu s novou a dosud neseřízenou Enterprise vyslán, aby rukojmí osvobodil. Avšak Sybok pro ni připravil past, ze které není úniku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spolu s druhym dielom môj najoblubenejsi film s Kirkovou posadkou. Podla mna ma zo vsetkych filmov najblizsie k poetike serialu. V centre pribehu je trojica Kirk, Spock a Kostra a tentoraz okrem vtipnych hlasok predvedu aj poriadne emocie. Chemia medzi nimi je proste dokonala a miestami dojimava. Ostatni clenovia posadky sice nie su zbytocni a maju par zmysluplnych scen, ale tentokrat su na vedlajsej kolaji. Hlavna zapletka mi tiez pripada klasicky Star Trekovsky filozoficka a mne sa pacila. Dokocna namiesto finalneho zapasu s Klingonmi dôjde k ich zmiereniu. Slabsi je snad len predstavitel Syboka, ktory by potreboval charizmatickejsieho herca. Technicka stranka mi nepripada vôbec zla. Sceny na lietajucich topankach su super a vesmirne sceny su v pohode. Vydaril sa aj soundtrack, ktory obsahuje pekne variacie hlavneho motivu. Sem tam sa nevydarili len niektore komicke sceny, ktore pôsobia nepatricne. Striedanie dramatickych scen s komickymi uplne Shatnerovi nevyslo. Mozno, ze to pôsobilo lepsie v pôvodnom dvojhodinovom zostrihu, ktory nikdy nevysiel. Ale aj tak som s vysledkom spokojny a podla mna sa jedna o dost podhodnoteny diel. 8/10. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci. Vím, že by to měl bejt nejslabši St film (a hodnocení 4,7 na IMDB to je potvrzují) ale mě to nadchlo. Už úvodní scéna na Planetě Nimbus III... Film je opět neuvěřitelná sranda, trojice Kirk - Spock - McCoy je k sežrání ( i když Leonard Nimoy už je přeci jen kapičku tlustší a v některých scénách je to až nepříjemně vidět) a celá ta Filozofická hloubka.. Víte kdysi sem četl jeden román od A.C Clarka (vlastně dva.... První se jmenoval Proti Pádu noc a druhý, Město a Hvězdy byl poněkud upraven, od půlky předělán, aby vyhovoval době a nebyl tak naivní). Pracovalo se v něm s objevováním zakázanéh, obávaného a dávno zapomenutého, a vytupovalo tam jakési Neomezené Vědomí (jmenovalo se tuším Vanamont). Nejzazší hranice mi tyto knihy velmi připomíná. Obsahuje jednu jedinou vyloženě akční scénu, ale dech mi vyrážel prakticky neustále (třešínka na dortu je pak tančící Uhura :) a nepotřeboval k tomu žádných okázalých prostředků. Tvůrcům stačilo pouhé budování atmosféry, práce se světlem... Myslím, že tento díl si rozhodně nezaslouží tak špatné hodnocení, rotože jediné, čím se provinil je, že se nedrží Star Trekovských Standardů. Já to považuji za velmi odvážný krok a je mi Williama Shatnera na pozici režiséra líto, že musel snášet tak negativní ohlasy, protože se evidetnně velmi snažil. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sice uvidíte jeden velký palec, z něhož je celý příběh cucán, ale jako slušná večerní oddechovka to pořád funguje. Trochu více humoru (Spock je stále důstojným terčem mnoha vtipů, nejen z Kostrovy strany), opět zase trochu toho filosofování a místy jsem si myslel, že to trochu okukuje od prvotního filmu, to závěrečné odhalení mě z části pobavilo, z části zhnusilo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

u trojky sem si říkal, že možná nebyl úplně dobrý nápad svěřit režii do rukou Leonarda Nimoye, svěřit jí ovšem do rukou samotného velkého Shatnera byl bez debat hodně špatný nápad. Pátý filmový Star Trek nemá z těch předchozích absolutně nic a i když se Shatner snaží vykreslit svého Kirka jako absolutního geroje, stejně jako se snaží o jakýsi přesah podobně jako se o to snažila (úspěšně) jednička, nic z toho mu nevychází a Nejzazší hranice je tak zatím suverénně nejslabší a vlastně i nejhloupější z první ST pětky...40% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Nejzazší hranice je opět trochu krokem zpět. Přesto má své kvality a nechápu, proč má nejhorší hodnocení ze všech dílů. Vtip nadála naštěstí přetrval, bohužel příběh trochu pokulhával. Přitom začátek vypadal velmi nadějně a myslel jsem si, že se bude jednat o podobný úspěch jako v předchozím díle. Vše naštěstí zachraňuje špičkování mezi Spockem a Kostrou, které se nikdy neokouká. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od 11. října do 28. prosince 1988 v Kalifornii (USA). (Varan)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama