Reklama

Reklama

Zlo pod sluncem

Trailer

Obsahy(1)

Na malebném jadranském ostrůvku tráví pár dní své dovolené menší – na první pohled různorodá, leč de facto jak pracovními zájmy, tak osobními vztahy úzce propojená – společnost. Pod lesklou slupkou společenské smetánky bují vášně, nenávisti, intriky, zloba… A tak když dojde k vraždě jedné její prominentní příslušnice, je jasné, že prakticky každý měl víc než pádný motiv ji odstranit, teoreticky to ovšem nikdo spáchat nemohl, protože všichni mají dokonalé, neotřesitelné alibi. Zdá se, že vrah vyvázne nepotrestán, neboť místní policie si s takovou záhadou asi těžko poradí. To by tu ovšem nesměl být víceméně náhodou přítomen slavný belgický detektiv Hercule Poirot, v jehož geniálním mozku se jednotlivé střípky fakt složí do překvapujícího odhalení… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Han22 

všechny recenze uživatele

Mě tyhle Christieovky zkrátka baví a moc. Zlo pod Sluncem vrací do hry Ustinova jako Poirota a jemně to kopíruje Smrt na Nilu. Je tu opět exotické prostředí, v tomto případě středomořského ostrova, pestrá skupina lidí a jedna nesnesitelná osoba, kterou postupně všichni nenávidí a u které je jasné, že zařve. Režisér nespěchá, nechá diváky všechny dokonale poznat. A vůbec to ničemu nevadí. Překrásná výprava jako z dobrodružného filmu, živoucí postavy (starý producentský pár, tatínek s dcerou, uťáplá žena podváděná světáckým manželem, sprostý lord, potenciální mrtvola která je opravdu na vraždu), jiskřící dialogy kterým pomáhá fantastický starý dabing. K tomu ne tak slavní, ale solidní herci (Birkinová, Mason, McDowall, Smithová). Po 50 minutách přijde vražda, po hodině dvacet mají všichni neotřesitelné alibi. A pak přijde brutální půlhodinová smršť, ve které Poirot odhalí kdo, jak, proč, návdavkem k tomu vyřeší vraždu z prologu, ukradený diamant a ještě vše dokáže :) Není to na 5*, ale silné 4* ano a při absenci nějaké větší klasiky to stačí na krimi/thriller roku 1982. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Slavný belgický detektiv Hercule Poirot v dalším filmovém příběhu, kterého si po snímku Smrt na Nilu s určitou noblesou opět zopakoval Peter Ustinov. Tentokrát se stala vražda na nějakém jadranském ostrůvku a Poirot vše s důvtipem a všímavostí sobě vlastního, ostatně jako obvykle, všemu přijde na kloub. Ono, když se na celý koncept příběhu podíváme pěkně zpříma, svým způsobem je dějová šablona totožná z příběhem Vražda v Orient expresu, jen tu místo vlaku máme ostrov s letní usedlostí, kde jsou podezřelí naprosto všichni přítomní. Příběh je v letním teplém přímořském prostředí osvěžující a coby výborná detektivka ve spleti nejrůznějších thrillerů obzvlášť přitažlivý. Je dobře stavěný a jen mírné napětí v určitých dějových odvětvích připomíná, o jaký žánr se to vlastně jedná. On ten případ totiž docela vyznívá jako vedlejší efekt toho všeho, co se tam po celou dobu děje. Očekávané finále sice ničím nepřekvapí, ale fanoušci finálového vysvětlování detektivem co, kde, jak a kdo jistojistě ocení. Kupodivu je tento snímek méně známý a těžko říct proč. Hercule Poirot je takový jaký je a společně s řešením případu vraždy opět krásně přispěje k příjemnému filmovému lehce zábavnému odpočinku. Takovýchto ryze detektivních snímků není moc. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Do 50-tej minúty strašná nuda, snáď len Arlenine kostýmy boli zaujímavé. Potom sa objaví mŕtvola, všetci majú alibi, tak ma nenapadá nič iné, len že to bol Poirot ... a motív? no však, aby mal čo vyšetrovať. Dosť srandy. Samozrejme potom začne vyšetrovanie, a poriadne komplikované, ale pre Poirota žiaden problém. A ja z toho všetkého usudzujem, že Poirot je génius a ešte aj neskutočne sebavedomý človek. Ale to preto, že pláva a poriadne spáva, to totiž veľmi prospieva šedej mozgovej kôre. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pokaždý když sleduju Hercule Poirota, tak je někde na dovolený, tu se cachtá na Nilu, tu si válí koule v Orient expresu a nebo jako právě tady, chytá lelky na krásným ostrově. Spíš než detektiva mě Hercule Poirot připomíná tlustou verzi Hanzelky se Zikmundem. Nicméně musím uznat že verzi velmi zábavnou což potvrdil i v tomto příběhu. Tyhle hrátky na vraha co vedou tvůrci s divákem, když se podaří tak je to bájo a tady se vskutku vydařily. Patrání pro vrahovi v nádherných exteriérech za doprovodu výtečných dialogů, skvělých hereckých výkonů a vynikající letně ospalé atmosféry si každej pořádnej milovník kvalitních detektivek vychutná na ex. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Asi poprvé, co se mi toto starší zpracování zdálo srovnatelné a možná i o malinko lepší než novější s Davidem Suchetem. Jediné, co mi úplně nesedělo je obsazení rolí a tentokrát nejen Poirota, o kterém byla řeč už při Smrti na Nilu, ale i všech ostatních, kteří neodpovídali mé představě, s výjimkou Nicholase Claye. Ještě snad Jane Birkin, ale u zbytku jsem nabyla dojmu, že je jim tak o 10-20 let více než by mělo být. Sice podobné zápletky již Agatha použila několikrát, ale přece jen to bylo perfektní, protože byla ozvláštněna :-)) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Interiéry byly natočeny v Lee International Studios ve Wembley v Londýně, exotický ostrov, který představuje sídlo Daphne Castle (Maggie Smith), je ve skutečnosti neobydlený ostrůvek Sa Dragonera na Baleárských ostrovech. Pláž, nad níž se vyjímá hotel Daphne Castle, je Cala d´en Monjo na ostrově Mallorca. Další hotelové záběry byly natočeny na Raixa Estate - jedné z částí ostrova nedaleko Palmy. Zátoku racků a pláž, kde byla zavražděna Arlena Stuart Marshall (Diana Rigg), představuje Cala en Feliu, taktéž na Mallorce a nakonec místo, kde Hercule Poirot (Peter Ustinov) nastupuje na loď, je malá pobřežní vesnička Deiá, která se nachází v severní části ostrova. (Cucina_Rc)
  • Filmový hotel, kde se příběh odehrává, se nacházel na ostrově Mallorca. V současnosti už hotel neexistuje. (horskejvlk)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama