Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinná posádka kosmické lodi, která je ve službách zásilkové společnosti Planet Express, se potýká s internetovým gangem nudistických vetřelců, který získal kontrolu nad jejich robotem Benderem a proti jeho vůli(?) ho poslal zpět do minulosti, kde má Bender za úkol uloupit ty největší světové poklady...

Tento film je první z připravované čtveřice, ostatní mají být na DVD trh uvedeny v roce 2008. Posléze pak budou rozděleny, každý do čtyř epizod, a to tak, že každá epizoda bude tvořit víceméně uzavřený příběh. Vznikne tak nová, šestá, řada seriálu. (havLord)

(více)

Recenze (334)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát a stále poprvé..... Zatímco dějově kontinuální seriály typu LOST s postupujícími díly odrazují diváky neskutečným natahováním i těch nejbanálnějších zápletek, Futurama a jí podobnépočiny si vážně koledují tím, že na konci každé epizody zmáčkne animácký bůh tlačítko reset a veškerý posun ve vývoji celého furutamáckého světa je ten tam a jede se zas od nuly. Takhle to přeci nejde tolerovat věčně - záhy se objeví pan stereotyp ruku v ruce s paní nudou a společným silami se snaží oddělit seriálové postavičky od divákova nitra a nedovolit mu ponořit se do děje. Pokud chodíte s holkou, která se kdysi zdála být fajn, ale teď vidíte že ji zajímají jen módní časopisy a v posteli si vystačí s polohou právě zkáceného stromu, těžko si vaši náklonost udrží tím, že si na každou schůzku vezme jiný klobouk. Futurama ve své pseudo-filmové inkarnaci si vyměnila maximálně tkaničku u jedné boty a snaží se vše uhrát na omrzelých drobkovitých zápletkách, jichž se ve filmu objevuje nezdravě mnoho a žádná z nich nemá pořádný drajv. Narážky na spamování a jiné internetové nekalosti jsou do filmu nastrčeny necitlivě a působí jako prostituka ve výloze Levných knich. Oč smutnější, že Futurama, která kdysi působila jako čerstvá krev v kontrastu se Simpsony dojíždějícími na setrvačnost, tentokrát, s úlekem 'Pomóc, došly nápady!' jasně překročila hranici dělící parodování od vykrádaní a nevykrádá jen Terminátora a Star Warsy, ale především sama sebe. Oblíbený seriál v současné době rozhodně zápasí s kyslíkovým dluhem a doporučuji raději ještě chvilku vydechnout a načerpat nové síly. Nechtěl bych se dočkat doby, kdy bude do cílové rovinky za minimálního diváckého zájmu vláčena na kost ohlodaná mrtvolka. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Futurama, v hlavní roli s Benderem, je zpět! Všichni se na to budete dívat a názor si uděláte sami, takže to shrnu. Plusy: B/F/ox, nudisti na nuda planetě. Dr. Zoidberg, The Scammers, Al Gore, Bender. Mínusy: Nekonečný vztah-nevztah Leely a Frye, pasáže s narvalem, cestování v čase a s tím spojených twistů bylo opravdu až příliš zatímco nepřekonatelného Dr. Zoidberga tam je strašně málo :-( ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Osobne som veľmi prekvapený. Futurama nadobúda nový rozmer, odhaľuje nám veci, ktoré boli v seriály len načrtnuté, pritom nezabúda na patričný vývoj hrdinov. Je omnoho otvorenejšia, plná zadkov a cestovania časom, plná romanitky, stratených existencií, hláv, terminátora a hviezdych vojen. Čo viac si môže fanúšik sci-fi a seriálu priať? Prvy z plánovanej štvorice filmov sa nesie v uvoľnenom duchu. Výraznejšiu chybu som nájsť nevedel. Je to skrátka film pre fanúšikov a už tak je obdivuhodné, že film, určený pre video má všetky kvaliti kino filmu. Jednoducho skvelé. Zbožňujem to. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Pred Bender's Big Score som si dal rekapituláciu všetkých epizód pôvodného seriálu a hoci som trošičku sklamaný, stále je to tá istá Futurama. Bez otravných pesničiek a s konzistentnejším príbehom (občas som súvis niektorých strihnutých scén nechápal) by som s hodnotením vôbec neváhal, takto je to na síce slabších, ale ešte stále päť hviezdičiek. Najmä ak to porovnám so Simpsonovcami vo filme, ktorým som dal štyri hviezdičky, tak Bender's Big Score udeliť nižšie hodnotenie fakt nemôžem. EDIT: Nakoniec môžem, po treťej filmovej Futurame som si totiž uvedomil, že ani jedno z jej filmových spracovaní nebolo (zatiaľ) žiadne terno. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - A teď vám představím zakladatele Planet Expres.......... Zde se špekuluje s cestování časem a to bez paradoxu. CITÁT - Blbrobot je připraven........ Díky cestování časem se dostamene i do Egypta roku 1351. Další srandovní dobrodružství. Ještě jsem nepoznal nekonvenční lásku. CITÁT - Bender tuší, kdy je potřeba jednat jemně......... Parodie na Terminátora je velmi povedená. To já tu mám říkat hustý hlášky!!! CITÁT - Já se vrátím, to levný pivo se nedá pít........ Síň ječících lebek je opravdu síla. Vychutnejte si jí okolo 52 minuty. Já se bavil a velmi jsem si tuhle partičku oblíbil. A je to tu - šťastný konec. CITÁT - Co se může stát horšího?.... Zdá se vám komentář zmatený. To není komentář, to je jen takový průvodce. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Fryovo tetování v binární abecedě se přeloží do klasické jako "I know binary". (CrypzzXD)
  • E-mailová adresa Amy Wong je 'awong@marslink.web', Zoidbergova 'Zoidberg@freemail.web' a Benderova 'Bender@Ilovebender.com'. Adresy Amy a Zoidberga jsou smyšlené, ale www.ilovebender.com je skutečná stránka o Futuramě. (ČSFD)
  • Fakt, že Fryův duplikát Lars Fillmore žil v budoucnosti bez problémů několik let a nakonec zahynul sebeobětováním, aniž by se mu stala „nehoda“, naznačuje, že se ho pravidlo o zkáze duplikátů vůbec netýkalo, vzhledem k tomu, že jiné duplikáty umíraly do několika minut či dní. Pravděpodobně proto, že se povahově, mentálně, věkově i vzhledově v podstatě jednalo o jinou osobu, než o Frye. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno