Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (302)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že první jsem spatřil pokračování, ovšem to nic nemění na tom, že po skouknutí prvnotiny bych musel názor přehodnotit. Jednička je i tak dle mě o fous slabší. Jako pojivo je tu příběh o bandě floutků, co se vloupá do baráku, aby našla jednu specifickou videokazetu. Zde bych koncepci příběhového lepidla naopak vyzdvihl oproti dvojce, protože nabídne hned několik děsivých scenérií a funguje o něco líp. Amateur Night vše otevře a ukazuje partu kámošů jdoucí do barů nahánět slečny a na jednoho z nich umístí navíc brýle se skrytou kamerou. Domů si odvezou jednu slečnu, která se zmůže jen na vytuhnutí v posteli, ale ta druhá trochu pookřeje a ukáže, co je skutečně zač. Parádní jízda až do konce. Tenhle příběh patří rozhodně k tomu lepšímu, co na véháesce spatříte! Second Honeymoon je naopak dle mě zbytečná roztahaná vata, která by zde ani nemusela být. Vypráví o novomanželském párečku a jednom nezvaném hostu, který si libuje v nočních návštěvách, kanadských nocích a hrátkách s nožem. Závěr sice nabídne chuťovku a překvapivý zvrat, ale nějak to prostě jako celek nefunguje. Tuesday the 17th vypráví povídku o legendárním lesním vrahovi, u kterého opravdu nevíte, co je zač a jaký má původ. Partička teenagerů zrovna u tohoto lesa podnikne svůj výlet a netuší, že je jejich poslední. Námět by se dal dobře zpracovat, ale jak již bylo několikrát zmíněno, ta krátká stopáž a velmi rychlé rozuzlení vám akorát tak zamotá hlavu a vy si ani nestihnete uvědomit, co se to vlastně stalo. The Sick Thing That Happened to Emily When She Was Younger je ztvárněn prostřednictvým webkamer a párečku, kde dívčinu straší v domě duchové. Originální zpracování nepostrádající solidní lekačky a opravdu nečekanou pointu a konec, která by mě ve snu ani nenapadla. 10/31/98 je naprostý vrchol celé scenérie! Obsahuje vše, co by měl found footage horor mít. Tajemný příběh, mrazivou atmosféru a děsivé momentky nepostrádající gradaci. Banda plantážníku vnikne do domu, o kterém se domnívá, že je místem jejich večerního mejdla, ale vyjde najevo, že jsou nečekanými návštěvníky jednoho mystického rituálu. Zde nic nemohu vytknout a byl jsem neskutečně zvědavý, jak to skončí a musím říct, že docela nepředvídatelně! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ako celok to skôr nefunguje, než funguje. Film som pozeral počas niekoľkých dní – vždy po polhodine. Keď som si pozrel prvú poviedku, ktorá bola pomerne strašidelná, nebolo mi všetko jedno a to dokonca až do takej miery, že keď som si mal pozrieť ďalších tridsať minút a uvedomil som si, že to budem musieť urobiť sám doma v neskorí jesenný večer, radšej som to nechal tak a pozrel som si to až na druhý deň doobeda. Čo ale bolo zbytočné, lebo zvyšok príbehov, česť výnimkám, už príliš hrôzostrašný nebol a v pohode by som ho zvládol aj o polnoci. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

O poznanie lepšie, než som podľa komentárov a percenta čakal. Myšlienka geniálna, spracovanie dosť podarené (i keď je pravda, že prvá tretina má neuveriteľne pomalý rozbeh). Škoda len, že tou najmenej dobrou časťou je práve ústredný príbeh o štvorici zlodejíčkov a vandalov, ktorý je aj vďaka veľkej necelistvosti a roztrieštenosti o polovicu slabší ako zvyšok. Avšak ostatný obsah filmu to hladko napravuje a nahrádza. Niektoré príbehy a nápady ( záver druhého príbehu, lesný zabijak, pointa príbehu s duchom dievčatka a skvostný záverečný príbeh prekliateho domu) ukazujú originalitu a ambície tvorcov v plnej paráda a takmer podnecujú k vzniku kratšieho seriálu. Dúfam, že okrem vraj ešte lepšej tohtoročnej dvojky dôjde aj na povšimnutie si tvorcov vhodným investorom a producentom, a dostaneme ešte väčší nášup. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Bloody Disgusting svým fanouškům rozumí. Fanoušci točící pro fanoušky. Je jasné, že bez formátu found-footage by jednotlivé povídky jen těžko fungovaly tak dobře, ale pokud je jim daný formát uzpůsobený a dokáže z něj vytěžit maximum, tak proč ne. Nebudu hodnotit jednotlivé povídky, líbily se mi všechny stejně a každý si v nich najde to své. Tragikomedii, napětí, strach, gore, sex i humor. VHSková éra is not dead ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je rozdíl mezi příjemnou civilností a ryzím amatérismem. Bohužel VHS patří do té druhé kategorie, protože takhle debilní found footage jsem snad ještě neviděl. Jediné, co mě fakt zaujalo a kvůli čemu dávám nakonec tu jednu hvězdu je poslední "povídka", která konečně byla trochu zajímavá. Jinak jsou to vesměs nezáživné příběhy natočené člověkem trpícím posledním stádiem Parkinsona kamerou z minulého století. Místy z toho fakt až bolela hlava. Jako studentský snímek by se to dalo, ale jako regulérní film to ani omylem neobstojí. Plus za to, že mě hodně pobavila ta upírka v první epizodě, protože mi až nehorázně připomínala Lucku Bílou. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Tehlový dom, v ktorom sa nachádzajú všetky VHS kazety, je rovnaký dom aký pol použitý v seriáli o Slender Manovi, Marble Hornets (od r. 2009) (BoredKid)
  • Snímek natáčelo 8 režisérů. Současně měl také 8 scénářů. (Dlee)
  • Pri premiére filmu padli (doslova) za obeť dvaja ľudia, ďalší vybehol z kina a dostal záchvat. Vzápätí ho nasledovala jeho priateľka, ktorá po úteku z kinosály začala zvracať. (Raccoon.city)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama