Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2023), 235 h 29 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(16) / Epizody(333)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý krimi seriál, v podstate taká antitéza k C.S.I. Kým Grissom and Co. sa venujú takmer výlučne hmotným dôkazom, partička z Criminal Minds je na opačnej strane barikády - prioritou sú ľudia, ich motívy a čo najlepšie vystihnutie psychologického profilu páchateľa. Herci (aj ich postavy) sú celkom sympatickí, ale neobľúbil som si ich až tak ako práve "konkurentov z forenzného", každopádne ale veľmi príjemné pozeranie. 8-9 / 10 ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně dost rozkolísaný seriál, v němž se střídají zajímavější a nudnější epizody. Dozvíme se tu někdy hodně kuriózní informace - například že "Jack Rozparovač se vyžíval v trýznění žen, protože ho v dětství zneužívala matka." Tahle parta ví někdy víc než zbytek všech ostatních kriminalistů světa dohromady. ()

Reklama

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Pár dílů bylo docela chytlavých a vůbec celý seriál by byl mnohem lepší, kdyby se s ním nenaložilo jako by to byla jen další kriminálka vyrobená na páse. Kdyby se k tomu přistoupilo trochu osobitěji, vybralo se lepší herecké obsazení (Mandyho Patinkina bych nechal, byl výborný) a trošku se na tom zapracovalo, byl by to výborný kriminální seriál. Takhle jen vzniklo něco o partě psychologů s vyhraněnými a plochými postavami, mizerným herectvím a nulovou atmosférou ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

První série byla zvláštní, nebyla ani dobrá, ale ani špatná. Prostě průměr, který má jen těžké čím zaujmout. Po zhlédnutí části druhé mám ovšem pocit, že se jednalo jen o průzkum veřejného mínění, neboť právě ona druhá série se vyvaruje většiny chyb, kterých se v té první tvůrci dopouštěli. Největší sílou seriálu jsou pak některé nápady a zejména případy, ze kterých jde hlava kolem, zejména když zjistíte, že jsou inspirovány skutečností. Výrazným mínusem je pak absence nějaké velké osobnosti jako, která by celý seriál táhla (Grissom z CSI) a nezajímavé charaktery většiny hrdinů. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Snad ani nedokážu říct, proč mě seriál tak chytil za srdce. Možná tou psychologií, kdy profilují vraha a přemýšlí nad jeho dalším krokem, možná díky charismatickým a sympatickým postavám nebo možná proto, že mě seriál baví víc než všechny americké kriminálky dohromady (sorry, Horacio). Oblíbené postavy: Dr. Spencer Reid, Derek Morgan, David Rossi, Jennifer 'JJ' Jareau a ten zbytek postav - Aarona, Emily a Penelopu mám ráda taky, zkrátka každý z týmu je něčím pro mě zajímavý.. ()

Galerie (2 146)

Zajímavosti (18)

  • Jednotka analýzy chování (Behavioral analysis unit) sídlí ve městě Quantico. Původně se měl seriál podle tohoto města jmenovat. (pufina)
  • Seriál a hlavní postava Jason Gideon (kterého hrál Mandy Patinkin) jsou inspirovány skutečným vyšetřovatelem a týmem FBI. (Caszidy)
  • V závěru, když Dr. Spencer Reid (Matthew Gray Gubler) sedí na houpačce, cituje Václava Havla: „Je-li základním zákonem kosmu zvyšování entro­pie, základním zákonem života je naopak boj proti entropii.“ (ciaram)

Související novinky

Reklama

Reklama