Reklama

Reklama

První případ otřesného týrání dítěte, který prorazil hradbou mlčení veřejnosti, komentoval žalobce Leroy New slovy: "Tohle je ten nejodpornější zločin v historii státu Indiana." V působivém snímku Tommyho O'Havera si Catherine Keener zahrála zdánlivě obyčejnou ženu v domácnosti Gertrudu Baniszewskou, která ve sklepě svého domu vězní a mučí dospívající dívku v podání Ellen Page. Jejich postavy budou rezonovat v myslích diváků ještě dlouho poté, co zhasnou světla v sále. Jednu z rolí ve filmu také tvárnil Bradley Whitford. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (773)

misterz 

všechny recenze uživatele

Smutná, desivá téma, ktorá otvorí nožík vo vreckách všetkým slušným rodičom. Takí ľudia ako Gertrúda by mali byť hneď na začiatku fertilného veku kastrovaní, aby sa nemohli množiť (samozrejme, keby sme mali stroj času a poznali ich osobnú budúcnosť)... Film plný hnusných ľudí a zlých detí. Ale nebola to len Gertrúdina vina, veľký podiel na tom nešťastí mali aj rodičia kočovníci - nechať svoje deti cudziemu človeku tak to je už na mňa silná káva. Podľa mňa mali byť stíhaní aj oni. Ku koncu som bol zvedavý ako potrestajú tie decká, hlavne toho nepríjemne nesympatického malého chalana. Žiaľ musím priznať, že ma ich tresty teda nijak zvlášť nepotešili. Ja by som ich dal do nejakej problémovej pestúnskej rodiny a americký sociálny systém by si s nimi už hravo poradil. Nakoniec by sa aj tak do toho väzenia dostali, no na podstatne dlhšie... Dramatické spracovanie snímku ma však moc neoslnilo, na mňa až moc odosobnené a pocitovo sterilné, z takto silného námetu sa dalo vyžmýkať podstatne viac emócií. Ani koniec na mňa nezapôsobil tak ako by si film zaslúžil. Chcelo to skrátka lepšie dramatické spracovanie a viac sa vnoriť do jednotlivých postáv. Preto len priemer. 60/100 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat náznaky spoilerů! Nemám slov. Asi 10 minut po skončení tohoto silného snímku stále nemám, co bych řekl a pořád přemýšlím. An American Crime je totiž hodně komplexní film. A v čem? Není omezen jen tématem, ale "rýpne" si téměř do všeho. Náboženství (Reverend Bill povídal: "Bůh má na všechno své důvody." Já se stále snažím přijít na to, jaký byl ten důvod.), chování nemocného člověka (vynikající Catherine, její Gertrudu jsem z duše nenáviděl), skupinové chování "když to dělají všichni, tak můžu taky" (scéna pálení cigaretou) nebo lhostejnost (soused říká sousedce, že by to měli nechat být). Když k tomuto bezchybnému scénáři připočtete stejně bezchybné výkony (Ellen Page je vážně talent, o Catherine jsem se už zmínil) vyjde vám film, na který jen tak nezapomenete. Není však pro každého, protože slabší osoby by z tohohle mohly být pěkně na dně… Tohle nejde jinak, tady musím dát 100 %. P. S. Jiný film na podobné téma (Bestie Karla) tomuhle nesahá ani po špinavé kotníky. Ten film byl hloupý a odtažitý, kdežto An American Crime je naprostý opak. ()

Reklama

Peytl

všechny recenze uživatele

Drama? Krimi? Hovna ať lítají, je to zasraně odpornej horor!!! Film hodnotit nehodlám, ale až zase uslyším jakýhokoliv kreténa mektat o nastavení druhé tváře, nebo potkám nějakou Barušku Škrlovou, vesmířana, indigové dítě, či jinak pošahanýho zmrda, tak ho preventivně kopnu opakovaně do pajšlu, až se na místě zesere... jasně, chvilku před tím, než ho přibiju na vrata. Že to je výblitek hodný primitiva? Ano, takovým kreaturám nebudu předčítat Homéra. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Silné drama, které nepochybně vyžadovalo spoustu práce a příprav. Trošku pak mrzí drobné mezery ve scénáři, kdy není tak úplně přesvědčivě vysvětlené, proč se dívky třeba nepokusily utéct, přivolat pomoc, bránit se, stejně jako zůstalo nedovysvětlené, jakou psychickou anomálií trpěla ona matka. Nicméně i tak je to silná dávka negativních emocí, které v člověku film dokáže vybudit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2miliónyTržby USATržby Celosvetovo $1,096,707Neskutočné čoho su ľudia schopní. Režisér Tommy O Haver zachytil týmto filmom podľa skutočných udalostí depresívne udalosti pri nich asi nie je každému všetko jedno. Je až nechutné čoho sa ľudia dopúšťajú a až kam dokážu zájsť, Haver sa snaží byť pri vyprávaní týchto nechutných udalostí nestranný, nesnaží sa nič zveličovať a nechutnosti páchané na mladej Sylvii v podaní skvelej Ellen Page(fakt talent) podáva z odstupom, nebazíruje na žiadnej krutosti a diváka necháva nech si dotvorí sám obraz o tých zverstvách čo páchali v tom dome "hrôzy". Haverov režisersky štýl u tohto filmu mi moc pripomína ten od Davida Finchera(Zodiac, se7em). /90%/ ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Film byl natočen podle skutečné události, která se stala v Indianě v roce 1965. (don corleone)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Film vychází z přepsaných výpovědí svědků před soudem k otřesnému případu. (don corleone)

Reklama

Reklama