Reklama

Reklama

Run! Bitch Run!

Trailer

Catherine a Rebecca jsou studentky katolické školy. Chodí po domech a prodávají zboží, aby si tak vydělaly na knížky a studium. Jejich situace se stává tragickou, když zaklepou na nesprávné dveře v nesprávné lokalitě. Snímek je natočen ve stylu sedmdesátých let. (Macabarman)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

castor 

všechny recenze uživatele

K nesprávným dveřím už přišlo hodně nevinných děvčat… Další z řady brutálních příběhů o ženě (o kámošku přišla záhy), kterou znásilní, poníží a pokusí se zabít, jenže ona přežije a rozhodne se pro krutou pomstu. Násilí, brak a vůbec věci, které většinu normálních diváků urážejí nebo znechutí, však mohou být za jistých okolností poměrně zajímavé pokoukání. Mnoho podobných si vydobylo jistý kultovní status, tohle je exploitation a grindhouse pocta klasickým předobrazům, kterak se klepalo na Poslední dům nalevo nebo Plivalo na jejich hrob. Asi každý tuší, že výsledek je plný obnažených hrudníků, násilí, krve, retro feelingu, béčkových momentů i těch bez překvapení. A mordů trýznitelů, kdy to občas bude fakt bolet. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle kousek mě mile překvapil. Vykrádá sice všechny základní kameny v subžánru "rape and revenge", ale jelikož tak činí s lehkou grácií a nadhledem, je mi to celkem u prdele. Oproti Tarantinově rádoby grindhousu Auto zabiják se tu zbytečně dlouho nekecá, a když už, tak je to samý "fuck and shit". Taky tam nestrká ty nekonečný záběry bez jediného střihu jako ve španělském No moriré sola, i když jeho neortodoxní brutalita mu zase chybí. Máme zde sice rozstřelené mozky, znásilňování a jiné deviace, ale všechno se děje jakoby "jen tak mimochodem." Větší prostor tu spíš zabere vykreslení některých záporných postav (hlavně pak kurvička Marla) a přerod hlavní hrdinky z týrané a znásilněné oběti do role nelítostné mstitelky, beroucí zákon (v podobě bouchačky, skalpelu a mačety) do svých rukou. Každopádně je to hodně špinavý, má to super hudbu a v miniroli se tu objeví i mladý Michael Myers ze Zombieho remaku Halloween. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tenhle lehce erotický exploaťák natočený v retro stylu sedmdesátých a osmdesátých let nemá absolutně žádnou chybu! Ryzí oldschoolový příběh, přímočarý děj, syrová a stylová atmosféra, věrohodná dobová výprava i dobově příšerné herecké výkony, dokonalá hudba, chlapi s bowijáky za opaskem a dvě úžasné baby - zvrácená sadistická a lesbická bestie Marla (Ivet Corvea) a především andělská a panenská katolická dívka Catherine/Rosie (Cheryl Lyone), od které se kromě jejích půvabů dočkáme například i nelítostného penetrování mužského konečníku mačetou. Vytříbená delikatesní lahůdka pro všechny ctitele pokleslých žánrů. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Sice jsem od celého tohoto projektu očekával ještě větší zábávu, to ovšem ve výsledku nemění nic na tom, že Joseph Guzman je Méďa béďa a stvořil skutečně brakovou pecku, u který musí každej intoš uplácávat z hlíny právě Guzmanovu figurku a praktikovat na ní umění woodoo. Ovšem jelikož já s títmo prapodivným seskupením mimozemšťanů (pardon, lidí) nemám absolutně nic společného a naopak mám stejně jako Guzman rád kozy, krev a vulgaritu, musím Run! Bitch Run! označit za kurevskou jízdu, která dělá čest všem grindhousům. Od první minuty se zde tvůrci jednoduše s ničím a nikým neserou, holky zde oblečení považují za zcela zbytečný doplněk, zabíjení a znásilňování je tu přirozené, běžné a normální jako všední nákup housky a vysočiny, špína, násilí a všudepřítomná nechutnost je pevnou součástí životního stylu místních starousedlíků a hlavním heslem tu je: ,, Vošukat všechno, co se hejbe a pak to rychle zahrabat". Následná pomsta je pak samozřejmě úžasně osvobozující, krev cáká na všechny strany a kdo přežije, nehraje. Úžasným doplňkem je pak samozřejmě dokonalý hudební doprovod, kdy bych si normálně řekl, co to mé slechy zaznamenávají za neskutečný sračky, ale sem by se prostě nic jiného nehodilo, fakt parádní songy, šumy a ruchy. Herecké obsazení též dopadlo na jedničku, a to nemyslím sarkasticky, všichni přítomní mi skutečně přišli do svých postav naprosto přesně obsazení, nikdo nijak zbytečně nepřehrává, vesměs ví, v čem účinkují, takže jsou v pohodě a nic nehrotí, což tento typ filmů přesně potřebuje. Škoda jen, že v úseku, kdy hlavní viníky čeká nemilosrdný trest, kamera zabírá všechno možné, jen né, co by měla, takže na většinu zobrazení brutalit si musí divák nechat zajít chuť a kdyby si tvůrci odpustili ještě i pár zbytečně zdlouhavých a nepodstatných záběrů, aby umocnili spád filmu, šlo by pak fakt o prvotřídní brakovou produkci se vším všudy. Zkrátka Run! Bitch Run! je totální céčkovej chlístanec, sice s pár drobnejma chybičkama, jinak ovšem Joseph Guzmán vážně BRAVO! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joseph Guzman, Robert James Hayes II .. Povadlá pocta - vykoupení mačetou do prdele. Velký kopec bordelu, trocha krve, sexu, střílení a koziček (alespoň to má odvážnější holky než Bitch Slap). Mohly tam bejt lepší písničky a méně řidší děj a povrchnější postavy. Trailer byl dobrej (jako "fake" by stačil), ale grindhouse už dnes asi na víc nemá. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film se měl původně jmenovat Run Bitch!!! (Dlee)

Reklama

Reklama