Reklama

Reklama

Chaos

  • USA House in the Middle of Nowhere, The (neoficiální název)

Obsahy(1)

Dvě mladé dívky se vydávají večer na hudební párty pořádanou v místním lese. Rodiče o ně mají strach, ale ony nedbají varování a seznamují se s cizincem stojícím opodál za účelem sehnání nějakých drog. Ten je přesvědčuje, že jim drogy opatří zadarmo, ale že s ním musí kousek pěšky do staré chatrče za jeho kamarády. Dívky nakonec souhlasí, ale v kabině se setkávají pouze se dvěma totálně vyšinutými agresivními muži a jednou stejně tak postiženou dívkou. Od této chvíle začíná boj o holý život, dívky jsou mučeny, přeneseny do lesa a zde utýrány k smrti. Vše vede zejména šílená, brutální a maniakální postava a vůdce bandy jménem Chaos, ze kterého mají všichni strach. Po útoku na dívky se banda chce přemístit jinam, ale narazí pouze na dům u lesa, kde bydlí rodiče jedné z dívek. Ti jsou již polomrtví strachem. Přijímají návštěvníky, protože zjišťují, že jsou to oni, kdo zabili jejich dívky. Podaří se rodičům pomstít krutou smrt mladých dívek na vlastní pěst?
Film měl být původně oficiálním remakem klasiky exploitation subžánru "Last House on the Left (1972). Na poslední chvíli dostal jiný název, ale dějově se jedná skutečně o čistý remake této kultovní klasiky. (Flipnic)

(více)

Recenze (105)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Čirou náhodou jsem narazil na tento poměrně zdařilý remake Cravenova Last House on the Left. Ač jde dějově opravdu o téměř totožný film, Chos je díky několika scénám a vkutku silné brutalitě v druhé polovině filmu odlišný a nedá se srovnávat ani s původním Cravenem, ani s pozdějším oficiálním remakem. Dojem ale pokazí několik opravdu hloupých nelogičností, trochu nudnější první polovina, která v základním ději kopíruje původní film (odlišné jsou pouze "kulisy") a málo rozvedený scénář. Přesto dobrá volba pro diváky expoitationu, kterým mohu jen doporučit. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

S hororem, u nějž se půl stopáže rozčiluju nad úplně každým hercem, že je prkenější než vor na našem Mašiňáku a zbývající stopáž chrlím sliny smíchu, nad tím, jak je to přiblblý (závěrečná přestřelka to jen korunuje), asi není všechno v pořádku. Ke všemu když jde o totální vykrádačku Last house on the left, ale vykrádačku takovou, že je ještě horší, než kdyby se nápady doslovně remakovaly. Céčková a většinu podstatně slušnějších rape and revenge (o revenge se tu mimořádně moc tlachat vlastně ani nedá) filmů kopírující bída o ničem. ()

Reklama

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Film, který můžete najít i pod názvy CHAOS nebo LAST HOUSE ON THE LEFT, je remakem filmu The last house on the left od Wese Cravena. A nutno říct hodně drsným remakem, který si s brutalitou scén nezadá ani s poslední doby známým IRREVERSIBLE (ZVRÁCENÝ). Příběh je celkem jednoduchý, dvě mladé a krásné dívky přijmou pozvání na párty v chatě uprostřed lesa, kde však na ně nečekají další mladí a krásní lidé, nýbrž partička pěkně drsnejch grázlů. Jste-li od založení romantické duše, slabší povahy anebo prostě normální lidi, myslím, že byste se na tento film neměly dívat. Patříte-li však k milovníkům filmového násilí v té nejsyrovější podobě, nenechte si jej ujít. Vlastně ani nevím proč jsem dal pět hvězdiček, asi proto, že ten film je čistokrevná hrůza, asi proto, že ještě nikdy předtím jsem neodcházel v noci z filmu jako připosr... ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Výborný pôvodný remake "Posledný dom naľavo". Mám rád rape a revenge (Pľuvám na tvoj hrob, Seasoning house, savaged,..) a toto patrí medzi tie lepšie. Zo začiatku to nudí a je pravda, že som sa nudil celý film, ale zachraňuje to výborné herecké obsadenie. Hlavní zaporáci sú zobrazení naozaj nepríjemne. Už keď som sa s nimi vo filme prvý krát stretol, cítil som sa ozaj nepríjemne. Na to, že film je kratký, tej krve nie je málo. Aj keď som sa na obe znásilnenia dokazal pozerať v pohode, stále som mal ten neprijemný pocit, kvôli záporným postavám, psychopatom. Posledných 15 minút filmu som sa nenudil už vôbec, bolo to dosť akčné, krvavé a s dobrým psycho-koncom. Pre bežného diváka nedoporučujem. Aj keď sa nejedná o žiadnu extra brutálnu zvrhlosť, divák ktorý sa na takéto filmy nepozerá, môže mať dosť husiu kožu. (Väčšie psycho a oveľa brutálnejšie, ako v novšiom remaku z roku 2009, no je to nudnejšie s trochu slabšími, ale stále výbornými hereckými výkonmi). edit (28.11.2018): Odčítavam 2 hviezdy. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Remake Posledního domu nalevo z roku 2009 se mi líbil, tak jsem byl zvědav i na tento počin, zvlášť když jsem ze všech stran slyšel jaká je to brutalita...A jsem teda na plný čáře zklamanej. Nijak extra brutální mi to nepřišlo, spíš uječené, snažící se šokovat, ale v mém případě marně. Film mě tak nudil, že jsem během něj vyřizoval papíry do práce. Za co teda dvě hvězdy? Za Kevina Gage. Ať je jak je, ten chlapík si tu roli užíval a šel z něj strach. Bohužel zbytek nestál za moc až na konec, který někoho mile překvapí. Podruhé to už ale vidět nepotřebuju to si radši pustím výše zmíněnej remake se Sárou Paxton nebo originál. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 15. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)

Reklama

Reklama