Reklama

Reklama

Smrtící spojení

všechny plakáty
Trailer

Prý na svět přicházíme a z něj odcházíme sami. To je asi důvod, proč každý hledá své druhé já, svou lepší půlku. Ale co kdybyste se nenarodili sami? Co kdybyste byli od samého počátku připoutání tělem i duší k někomu jinému?
Pim a Ploy jsou siamská dvojčata. Jednoho dne podstoupí rozdělující operaci, při které Ploy umírá. Od té doby se však Pim velmi trápí výčitkami a pocitem osamění a utíká proto za jiným životem do Koreje, kde brzy potká laskavého manžela. Ploy je však stále zde, její duše přebývá ve společném domě a je to duše velmi, velmi nahněvaná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Josefin 

všechny recenze uživatele

Tvůrci Shutteru, Banjong Pinsanthanakun a Parkoom Wongpoom odvedli dobrou práci. Faet má něco do sebe, tentokrát jsem se snažila ponořit do děje co to jen šlo. Téma a efekty skvělé , výborná kamera, stará duchařina. Začátek v podobě titulku mě navnadil, místy jsme opravdu měla nepříjemný pocit, jenže ten je v druhé části protkán trochu slabšími místy, tak ze mě vypršelo na chvíli napětí. Trailer jsem neviděla, ale námět siamských dvojčat Pim a Ploy je originální. Nadprůměr, ale 4* nedám, protože jsem se nebála. Ale hudba byla úžasná! To kouzlo co má Shutter tam prostě chybělo.Takže 3*/55% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Ďalšia pozerateľná duchrina z ázie. Film má skvelý námet, ale už samotné prevedenie do filmu nedopadlo tak skvelo. Pár otrepaných a sto krát videných klišé lakačiek, ktoré už v celku nudia, ale nájde sa tu pár originálnych scén, ktoré naopak zdvíha ľudí zo stoličiek. Pomerne slušná atmosféra s gradovaním na konci. Ten záver bol fajn a prišla nejaká očakávatelná pointa, ktorá ma naozaj prekvapila. Suma sumárom zaslúžených 70%. No, škoda toho slabšieho rozbehu, ktorý mi nesadol. Ale som spokojný s konečným výsledkom. ()

Reklama

Holina 

všechny recenze uživatele

Jako asijská duchařina nese tento horor všechny typické prvky žánru, včetně snadno odhadnutelné pointy. Navíc ale přichází i s něčím novým (viz. scéna ve výtahu, větrák, nebo psychedelický únik před vizemi). Pokud jste neztratili ještě zbytky respektu k hororvo duchařino asijské kinematografii, mohlo by vás spojení uspokojit. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem měl chuť na pořádnou asijskou duchařinu, to bych si ale nesměl vybrat hodně tuctový bububu snímek. Převážnou část příběhu totiž vyplňuje nešťastný osud siamských dvojčat, jenž se snaží hrát na slzopudnou strunu, což jsem prostě nepřekousl. Když si pustim horor, tak se chci bát, ne brečet každých deset minut. Jediná silnější scéna je ta v ložnici, jinak několik levných leknutí nedělá strašidelný horor. Kor když zdejší pointa, jež se alternativně opakuje v desítkách jiných filmů, je dnes stará už asi deset let. Ani ten konec mě nepřesvědčil ke třetí hvězdě. Škoda no. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Siamese Dream. Je celkem pochopitelné, že horor o siamských dvojčatech představuje thajský vývozní artikl. Až na několik sympatických a méně humpoláckých metafor a symbolů, jimiž děsí film spíše v první polovině, představuje Faet rutinní, předvídatelné a naprosto neděsící řemeslo. Tvůrci jakoby se paradoxně lépe cítili v úplně jiném, ale stejně brakovém žánru, jímž místy tuctovou hororovou hstorku, utápějící se v klišé, záplatují. Možná dobře, že se po této cestě o několik let později vydali. S jakým výsledkem, to už bohužel, dá-li Bůh, nezjistím. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Pulz, který je zobrazen na elektrokardiogramu matky Pim (Marsha Wattanapanich), neukazuje normální pulzní frekvenci lidského těla. (Verka13)

Reklama

Reklama