Reklama

Reklama

Nekonečný víkend

  • Austrálie Long Weekend (více)

Peter s Carlou jsou manželé, kterým to už vůbec neklape. Peter vymyslí, že pojedou na víkend kempovat, přestože by Carla raději letěla na dovolenou do hotelu v Thajsku. Po cestě je slabý signál a Peter se nemůže dovolat svému kamarádovi, který má jet na odlehlou pláž s nimi. Kvůli slabému signálu přestane fungovat i navigace, Peter jede zkratkou, ale na pláž nedorazí, a tak spolu s Carlou přespí v autě. Další den si na místě rozloží stan a utáboří se. Carla se tu nudí, nelíbí se jí tu a chce jet domů. Peter si to užívá, plave ve vodě, surfuje a zastřílí si. Carla zahlédla ve vodě plavat něco velkého a dostala strach, a tak to Peter zastřelil. Manželé neuctívají přírodu – hází odpadky na zem i do moře, jezdí autem přírodou, Petr střílí po zvířatech a poseká živý strom. Zkazí se jim kuře, které chtěli sníst, a pak Petera napadne orlice, zřejmě kvůli vejci, které spadlo ze stromu, a Carla ho rozbije o strom. Vedle Carly proletí šíp a na pláži se objeví mrtvý dugong a zdá se, že se posouvá dopředu. Peter chce další den před odjezdem zkontrolovat, jestli není někde poblíž jeho kamarád, a chce jet na místo, kde viděl jiný vůz. Peter na místě objeví vůz ve vodě s mrtvou dívkou, mrtvou ženu ve stanu a muže oběšeného na stromě. Jedou zpátky sbalit si věci a chtějí odjet, ale nemohou najít svého psa. Peter s Carlou se hádají, a dokonce se poperou. Když jde Peter pejska najít, Carla mu ujede. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Výtečně tísnivá atmosféra divočiny a neustálá očekávání, co se z toho vyvine. Zbytek bohužel sporný. V hlavní roli rozhádaný pár, kde cápka je ta, která trochu přemýšlí, zatímco cápek nevidí, neslyší, všechno zpochybňuje a občas se chová jako psychopat. I tak, chování v mnoha situacích nelogické - aneb když střílí do vody, vidí krev, ale aby ověřili, po čem to nakonec stříleli, to ne (i když se z toho vyklubala psycho mršina). A závěr nakonec nic nevysvětluje, takže celý film zůstává podivným panoptikem charakterů a situací typu "už chci jet domů, ale vždycky to něco zdrží a já nejedu nikam". Ale jak říkám, zapůsobila na mě atmosféra a jednou jsem se i zatraceně lekl (harpuna). 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nebohý Jimbo Caviezel.. Přijal vizáž i charakterové rysy postav Erica Robertse a při kempování na australském pobřeží je tak rozhozen dvěma krávami (z toho jedna je mořská), že ani neví, kde se postavit při autostopu.. Motivy environmentální vendety a narušených partnerských vztahů v poněkud nefunkčním a dramaturgicky odfláknutém podání nadějného autora Storm Warningu. Protinožci umí na poli ozploitationu mnohem lepší věci.. ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Podivný film....pojednávajúci o čom vlastne??...že príroda vie vrátiť požičané???...alebo že všetko sa vám jedného dňa vráti???....Samotný dej je príliš vádny a aj keď atmosféra s pribúdajúcimi minútami hustne a okolo všetkého je dané akési tajomno, príbeh samotný nemá to pravé orechové....čomu prispieva aj Cavaziel svojím nevýrazným výkonom ( jediné čo naozaj dobre zahral je arogancia postavy )....naopak plusom je samotná príroda a jej neobyčajné krásy....Celkovo však snímok zaujme vlastne len svojím vyvrcholením ( ikeď nie prekvapujúcim ). ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Arogantnosť niektorých ľudí nepozná hranice a tu to bolo pekne znázornené. Film má po celý čas príjemnú mrazivú atmosféru, hoci už od začiatku je protivník známy. Neustále blúdenie a vracanie sa na to isté miesto a najmä "morský nepriateľ" boli výborne vyobrazení. Už dávno som si tak neprial, aby hlavní hrdinovia zomreli. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Originál z roku 1978 bol "klasický horor s enviromentálními prvky". Tu som nevidel nič hororové, len situáciu samotnú: Arogantný debil v hlavnej roli strieľa na vtáky, pretože zo svojím vtákom nemôže nič. Jeho žena hysterka s ním totiž odmieta spávať, pretože má nejaký blok. Tak to na čo s takou ženskou niekam vôbec chodil? ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Eggleston Hotel, který se ve filmu objevuje, je pojmenován podle Colina Egglestona, režiséra původního snímku z roku 1978. (Terva)
  • Film měl premiéru 9. října 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu Sitges Fantastic. (Terva)

Reklama

Reklama