Reklama

Reklama

Nekonečný víkend

  • Austrálie Long Weekend (více)

Peter s Carlou jsou manželé, kterým to už vůbec neklape. Peter vymyslí, že pojedou na víkend kempovat, přestože by Carla raději letěla na dovolenou do hotelu v Thajsku. Po cestě je slabý signál a Peter se nemůže dovolat svému kamarádovi, který má jet na odlehlou pláž s nimi. Kvůli slabému signálu přestane fungovat i navigace, Peter jede zkratkou, ale na pláž nedorazí, a tak spolu s Carlou přespí v autě. Další den si na místě rozloží stan a utáboří se. Carla se tu nudí, nelíbí se jí tu a chce jet domů. Peter si to užívá, plave ve vodě, surfuje a zastřílí si. Carla zahlédla ve vodě plavat něco velkého a dostala strach, a tak to Peter zastřelil. Manželé neuctívají přírodu – hází odpadky na zem i do moře, jezdí autem přírodou, Petr střílí po zvířatech a poseká živý strom. Zkazí se jim kuře, které chtěli sníst, a pak Petera napadne orlice, zřejmě kvůli vejci, které spadlo ze stromu, a Carla ho rozbije o strom. Vedle Carly proletí šíp a na pláži se objeví mrtvý dugong a zdá se, že se posouvá dopředu. Peter chce další den před odjezdem zkontrolovat, jestli není někde poblíž jeho kamarád, a chce jet na místo, kde viděl jiný vůz. Peter na místě objeví vůz ve vodě s mrtvou dívkou, mrtvou ženu ve stanu a muže oběšeného na stromě. Jedou zpátky sbalit si věci a chtějí odjet, ale nemohou najít svého psa. Peter s Carlou se hádají, a dokonce se poperou. Když jde Peter pejska najít, Carla mu ujede. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s kolegou strationem, chtělo to více razance, takhle se člověk sice dočká postupně budovaného napětí, ale k čemu to, když ve výsledku se není čeho bát. Nejvíce proto vyděsí ranní probuzení vedle kapustňáka. James Caviezel se chová celý film jako totální idiot, proto jsem ani ústřední dvojici moc nefandil. Storm Warning bylo luxusní záležitostí, tady se člověk spíše kochá krásnou krajinou. PS: Nevím jestli mi měla něco sdělit závěrečná scéna s tyčkou od stanu, taky jsem litoval psa že zůstal v autě. Snad tam není dodnes:( a špatně nevypadala srážka s kamionem. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu docela solidní,až po první setkání s kapustňákem mě to způsobovalo docela příjemný mrazení v zádech.Pak se ale napětí vytratilo,dvojice začala hysterčit,a bylo po filmu.Následující polovina filmu už byl jen sled podivnejch,do sebe nepasujících událostí,a konec jak z klipů o autonehodách Nemyslíš,zaplatíš.40%. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

3 x jsem byl překvapený, poprvé historicky prvním strašidelným dugongem, podruhé záběrem na odhozený igelitový pytlík, z kterého byla jasně cítit hrozba událostí budoucích a nakonec výborným rendezvous s kamionem. Nekonečný víkend je vynikajícím zástupcem svého subžánru, totiž ekologickým hororem, ale do skutečného hororu má hodně daleko. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Manželský pár prichádza na opustenú pláž upevniť svoj vzťah. Vzájomné konflikty narúšajú harmóniu pokoja nie len v ich manželstve, ale aj prírode samotnej. Tá "všemocná" berie spravedlnosť do vlastných rúk. Vzhľadom k prvej hodine by bol, "Nekonečná nuda" lepší titulok. Za poslednú scénu, záverečných 20 min. a nápad s "revenge nature" - 40%. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Podivný film....pojednávajúci o čom vlastne??...že príroda vie vrátiť požičané???...alebo že všetko sa vám jedného dňa vráti???....Samotný dej je príliš vádny a aj keď atmosféra s pribúdajúcimi minútami hustne a okolo všetkého je dané akési tajomno, príbeh samotný nemá to pravé orechové....čomu prispieva aj Cavaziel svojím nevýrazným výkonom ( jediné čo naozaj dobre zahral je arogancia postavy )....naopak plusom je samotná príroda a jej neobyčajné krásy....Celkovo však snímok zaujme vlastne len svojím vyvrcholením ( ikeď nie prekvapujúcim ). ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Film měl premiéru 9. října 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu Sitges Fantastic. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v národním parku Wilson v Austrálii. (Terva)
  • Eggleston Hotel, který se ve filmu objevuje, je pojmenován podle Colina Egglestona, režiséra původního snímku z roku 1978. (Terva)

Reklama

Reklama