Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hravě vtahující dobrodružná jízda, která v mnoha aspektech připomíná legendární sérii “Indiana Jones”, avšak v dětském podání a s úžasnou atmosférou osmdesátých let. Snímek The Goonies režiséra Richarda Donnera stojí a padá na dětských hercích, kteří jsou zde všichni do jednoho výteční. Chemie mezi nimi dokonale funguje, nicméně z jejich neustálého překřikování Vám za chvíli půjde hlava kolem. Co se příběhu týče, tak ten je krásně přímočarý a Spielbergovsky kouzelný, což výsledný dojem o to více umocňuje. Ve finále tedy dostaneme vydařenou dobrodružnou podívanou, jejíž hravost si budu určitě několikrát do roka velmi rád připomínat. Skvělá práce! „Goonies never say die!” ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Srdcovka mého ranného dětství na kterou nedám dopustit!!! Tenkrát jsme to měli nahrané na vhs a po těch letech kazeta dostala tak zabrat, že obraz i zvuk přeskakoval, proto sem rád, že se mi po těch letech co jsem to neviděl, dostala do ruky právě nahrávka na dvd (jen by to chtělo původní dabing). 100% ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Skupinka sebe překřičujících kluků se vydá hledat pirátský poklad, aby se nemusela stěhovat ze svých domovů. Z jiných filmů či seriálů, které na tento film odkazovali, jsem pochopil, že by se mělo jednat o výbornou dětskou pecku z 80´tých let. Rozhodl jsem se tedy, že tento rest musím napravit a podívat se na tento údajný skvost. Možná kdybych byl jedním z těch, kteří Rošťáky znají již od dětství, tak bych byl ovlivněn nostalgií a přistupoval bych k filmu jinak. Mě však tento film v dětství minul a s dospělým nadhledem musím konstatovat, že Goonies nejsou dobrým filmem. Dětští herci mi po celou dobu lezli na nervy a jejich výkon mě potvrdil pravidlo, že převážná většina dětských amerických herců je děsná a protivná. Mnohem raději si pustím Záhrobní komando, u kterého jsem nostalgicky zaujat, protože toto je film mého dětství. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Věřím, že v Americe je to stále veleoblíbený kousek, ale popravdě nedokážu moc pochopit proč. Ono se bezpochyby jedná o pohodové, z dětského pohledu bohaté a magické dobrodružství vezoucí se na vlně tehdejšího fantasy boomu. Avšak chybí tu jednak E.T., tedy originální a vkusný motiv, který nás nepřestane bavit a fascinovat ani po opakovaných projekcích, a jednak více Spielberga, který dokáže podobné motivy probouzet takřka z ničeho. Viděl jsem, ale vícekrát již opravdu nemusím.. 65% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze se jedna o velmi dobry film pro uz trochu vetsi deti. Vyborna adventura, sympaticke detske postavy, dokonce i padousi maji jiskru v oku.-). Prislo mi to misty hodne vtipne. Vytecny je i cesky dabing, kde proste nechaji kluky rikat "vole". To uz je pro dnesni dobu sci-fi. Skoro stejne, jako tocit podobne filmy pro deti v dnesni komiksove a animovane dobe... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Režisér Richard Donner se ve filmu obevil ve scéně, kdy rošťáci vylezáji z jeskyně, jako šedovlasý šerif, který s kolegy přijíždí na čtyřkolkách. (Don_Salieri)
  • V originální verzi filmu si Mickeyho matka najme Hispánku jménem Rosalita. Kecka pak pomáhá paní Welschové překládat pokyny do španělštiny. Ve španělsky dabované verzi byla najata Italka jménem Rossanna. Italština španělského dabéra byla prý lepší, než španělština použitá Corey Feldmanem. (mi-ib)
  • V jednom bodě filmu Sean Astin křičí v originálu "Holy Mackenzie!". Bratr Seana Astina se jmenuje Mackenzie Astin. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama